За спотот подобар опис нема, Инаку очекувам добар сценски настап од Србија, што веројатно и доста ќе ги извади.
sto se ligavi vaka ovoj Vasil koga zboruva, nekoi faci i i gstikullacii .. ..lelee kolku mi e odbiven upm ,, a pesnata pa ic ne mi se dopaga ..za ona od spotot so boite dno.. pa neka e nz kakvo umetnicko delo mozele i da go izostavat .. poubavo i da nema evrosong da ne trosat drzavni pari dzabe so vakva katastrofalna pesna ko za crtan film
Иако многу не се замарам со евровизија, а и оваа песна на Васе-то ја неам слушано..Видов од сликите дека се крена фама поради боите со знамето б'лгарско. Уствари оригиналните бои на тоа дело у тој амам не се во редот на бугарските (зелената и црвената им се местата заменети) а во спотот некој свесно прави монтажа и ги става боите како во редот на бугарските и се исполитизирува работава и се прави вест на денот. А која е позадината за ова "дело" стварно незнам.
Белоруската песна беше „одобрување“ на диктатурата на Alexander Lukashenko, над 90.000 дислајкови собра за неколку дена генерално од Белоруси а истите креираа и петиција за дискфалификација на истата, по што од Европска радиодифузна унија реагираа. А и општо беше прелоша. Сега, доколку не изберат друг претставувач целосно ќе ги дискфалификуваат од Евровизија годинава.
Ја отворив песната 10минути откако ја прикачиа на јт и прво тоа ми текна со боите, стварно асоцира на бугарското знаме....
2. He has both Macedonian and Bulgarian citizenship Vasil was born and raised in the Macedonian town of Strumica, but he also has Bulgarian citizenship. A relative of one of his grandmothers has Bulgarian ancestry, which gives him a Bulgarian connection. Vasil told wiwibloggs that he is from North Macedonia but considers “home” to be within himself. Еве извадок од 10 факти за него. Можно е да се така наредени боите од лични причини за да прикаже дека има Бугарски корени, бидејќи во песната пее за себе, за минатото, што во ваков чуствителен период не би требало. А можно е да е се направено само за да има реакција во јавноста, знаат колку бурно регираме на вакви провокации. Ништо не е случајно.
Треба. И да зборува исклучиво литературарно, струмичкиот дијалект има бугарски зборови. Не смее вакво нешто да се случи во нашата златна христијанска античко македонска библиска земја
Јас не би кратела ништо од спотот. Бугарско знаме, сериозно? Само политика да се мешало. Е ај, нека кажат Италијанците дека сме и ги смешале редоследот на боите на знамето и дека Васил е тајно Италијанец. Песната мене ми е преубава. Поубава од ланската. Фаворит за победа ми е Бугарија.
Да не беше ваква ситуацијата, воопшто и немаше да биде проблем. Многи пејачи претставувале други држави.. ама кај нас е напнато ради политика
Колку сте досадни! Колку сте само совршен пример дека ние тука не живееме, дека ние тука се ТРУЕМЕ со политика. Што е МНОГУ, ама МНОГУ тажно. Во секое парче уметност се гледа политика. Ако не е боја - глас е, ако не е глас - приватен живот е, ако не е тоа - пасош каков имал е, ако не е тоа - текстот е... Лемури било подобро да пратиме. Ајде нека каже некој КОЈ треба да иде на Еврвовизија, м? Ајде кажете. Дани, Биба Додева, Дупер... Калиопи не ви чинеше. Тамара не ви чинеше. Каролина не ви чинеше. ТОШЕ НЕ ВИ ЧИНЕШЕ !!! Умре па стана ангел, пред тоа беше геј, ваков, онаков, го плукаа (особено машките), па сега плачат демек по него. Ужас! Се нервирам многу што живеам у оваа wanna be државица, колку сме ние со ниско ниво на интелект и колку сме само ние заглавени у турско, ни нема спас! Украина победила со „случајно певлива песна“ ? Срам да ви е ! Песната е ПЕСНИШТЕ, песната брка во емоции и без да знаеш за што пее девојката, девојката има ГЛАСИШТЕ, школувана оперска певица. Вие навивате за тралалајки од Балканика ЛОКО ЛОКО МОКО ЧОКО и ТИК ТОК ПОК МОК ??? Да си слушате и да си останете на тоа ниво, сите што така размислувате. Со вас нема ни простор за дебата.