Васил Гарванлиев ќе ја претставува Македонија на Евровизија 2020

Discussion in 'Музика' started by didisi, Jan 15, 2020.

1. felisitas

felisitas Популарен член

Можам да се сложам за ова, патем познавам дечко кој е геј, потекнува од просечно македонско семејство и има просечна работа. Меѓутоа последниве 5 6 години оди на секој евровизиски настап, значи не само таа вечер него од почеток до крај и пробно кога е и полуфинале, финале. Тоа се огромни пари. Настрана тоа што во текот на годината што го врти светот неколку пати. Па богаташи не можат толку да си дозволат. И сетоа тоа е мистериозно. Така да се сложувам со тебе и со мислењето на @Tanjamm

И да додадам немам ништо против Васил, пошто од претходно му преслушував песни и читав нешто за историјата. Ако голем дел од народот не е упатен за него не значи дека не го бива. Типот поголем дел од животот го минал надвор од Мк..

candy.cane, SummerGirl and Tanjamm like this.
  2. Aesc2000

Aesc2000 Истакнат член

Евровизија ја следи голем дел од геј популацијата, но не е геј фестивал. Штом победија држави како Азербејџан, Украина, Русија, Летонија, Естонија, Србија каде што хомофобијата е на високо ниво, автоматски се побива фактот дека е геј фестивал. Никој не би дозволил да победат вакви држави и догодина да се организира таму геј фестивал. И самите споменавте погоре дека многу пеачи на таа карта играле и не им успеало. Потребно е добра песна, впечатлива изведба во живо, добар сценски настап и пари за сѐ тоа да се покрие. Нашите претставници се пуштени, скоро секогаш, на милост и немилост. За овогодинешниот наш претставник пишав и погоре, добар вокал, но се зависи од песната и колку МРТ ќе го одврзе ќесето.

RedRevolution likes this.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Да, дај да не праќаме педери, шо знаат да пеат и немаат дамка, него трудни жени шо ќе ги просат и сељандури шо мењаат текст на химна и шо ќе серат за амбулантни возила.

Ај сиктер.

oblace1, christinnn, Nausicaa and 9 others like this.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Уствари, ај да праќаме вокал и песна, а приватниот живот и карактерот да ги оставиме на страна. Може?

Tanjamm, Dessa, Purplelilac and 6 others like this.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Уште ми е мaкa зa Анетa Мoликa.

Tanjamm, Abeja, Amelia and 1 other person like this.
  6. angelche16

angelche16 Популарен член

Анета? Да не случајно беше меѓу изборот за претставници?

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Лaни мислaм беше oпцијa или пред две гoдини, не знaм, aмa јa извисијa.

Abeja and angelche16 like this.
  8. tamche995

tamche995 Популарен член

Мене за Викторија Лоба :( Мислам дека ќе направеше добра работа

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Не.

oblace1, christinnn, Konfetka and 7 others like this.
  10. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Лоба како појава ми е ептен убава и пријатна и стварно е впечатлива, ама не сум сигурна дека е баш толку добар вокал. Некако не ме убедила, ја имам чуено во живо, за во кафич да пее, одлична е, ама толку.

Eдит: А би и дала шанса, дека е убава. :)

11. tamche995

tamche995 Популарен член

Супер е продукцијата на Евровизија, не секогаш имало wow пејачи, со некоја полесна брза песна мислам дека супер би поминала :) и сценски настап секако што ние секоја година го немаме..

staycalm, Aesc2000 and RedRevolution like this.
  12. RedRevolution

Да, токму така, а и треба секому според способностите да му се дава песна, прво песна нека одбираат па после соодветен вокал. :mm:

staycalm likes this.
  13. staycalm

staycalm Форумски идол

Ја сакам Renatta да ја пратиме. Некако светски ми се неколкуте песни што ги има.. Шознам :) Штета шо се повлече од музичката сцена брзо.

oblace1 and Ketchup like this.
  14. Dennings

Dennings Популарен член

Васил пее одлично.

Срамота е и греота да збориме дека е пратен поради било која друга причина,а да не е феноменалниот глас. Мислам дека ќе не претстави достоинствено.

oblace1, staycalm, crimson and 9 others like this.
  15. tamche995

tamche995 Популарен член

Сва среќа па гласот не е пресуден за добар пласман на ESC :)

SummerGirl and fana like this.
  16. темјанушка

темјанушка Популарен член

RedRevolution likes this.
  17. RedRevolution

Taa e девојката на англиски што пееше исклучиво, нешто познто ми е.
    Ма супер си е дечкото, вредно си работи на себе и своето претставување. Ми забоде очи тоа што Заев е ставен во фокус, а како огорчена од сите претходни, така и од овие, не ми се допаѓа ни само спомнувањето на имињата на политичарите кога се работи за уметност.

Како и да е, верувам во дечково, ако им понудат добри песни и ако ја изберат правта, може многу да направи. Сепак може и најдобрата понудена да е само просечно добра, така што останува да видиме. Се надевам дека авторите не праќаат композиции само колку за заработка на некоја пара, дека навистина се потрудиле и сакаат да одат на победа.

Дури и ‘‘победнички‘‘ композиции неретко остануваат во полуфиналињата, ама доброто останува да се слуша, затоа и се сложувам со Васил, не секогаш пласманот е најважен, доброто си е добро. А сепак Евровизија има еден, според мене, чуден критериум, иако никогаш не победила лоша песна, имало и подбри кои лошо поминале, тоа според мој вкус.

На пример песнава ми беше омилена а не влезе ни во финале таа 2013 година :D

Има полно песни кои вака ми се допаднале а не влегле во финале.

Победничка на сите времиња ми е Лорин 2012, мислам дека е победничка меѓу победничките. Таа година никој немаше шанса покрај неа реално, затоа и си дозволија Швеѓаните да потрошат 900.000 евра за Евровизија, знаеа дека ќе победат.

18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Мене стварно не ми е јасно како го одделувате приватниот живот, од кариерата?!

Едно е некој да е разведен, геј, алкохоличар, али некој кој со своето однесување нанесува лошо на други као на пример силувач, и него ли да го пратиме?!

И не не викам дека Тамара е силувач, али жената треба затвор да лежи за тоа шо мења химна на една држава за пари.
    Али ок, затоа и сме вукојебина.

19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Химната не ја смена туку само ја скрати,allowed е тоа,од кај знаеш ти дека земала плус пари за така да ја испее? По оваа твоја теорија знаеш колку луѓе во САД требало да лежат во затвор?

staycalm, Purplelilac and John Snow like this.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Гош сериозна си? Колку амерички пејачи го имаат напраено ова, ја забораваат химната на сред интерпретирање или го менуваат редоследот на текстот, па никој не дигнал толкава фама ко што се доживеа трагично кај нас. Ја ставија на стубот на срамот ко најголем предавник за ненамерна или намерна грешка не навлегувам у тоа

Ketchup, Tan4ence, staycalm and 5 others like this.