Во 2008 не зафркнаа. Требаше да влеземе во финале (во полуфинале бевме 10ти). А бевме едни од фаворитите за влез во финале. Ама од ЕБУ замрсија конци и одлучија таа година за 10тата земја жири да одлучи. Истото се случи и со Некст Тајм во 2009. А за Лозано што да кажам. Убаво испеа, ама песната беше катастрофа. За мене најлоша песна до сега. И да не ги заборавам Ај Кју. Се изгубија на сцена.
Мислам дека тогаш награда за најлошо облечени добија Ај кју. Него песнава евровизиска на Васил кога излегва, да можиме да коментираме проперли?
Хахаха. Да. А и навистина беа најлошо облечени. Втор пат добивме таква награда. Првата ја доби Мартин Вучиќ. Барем он покажа нешто на сцена. А Ај Кју како изгубени во времето. А песната беше ок.
Се вртеше муабет дека Васил ќе го изберат уште пред месец дена, особено во евровизиските кругови. Преостри критики уште пред да се слушне песната.. А ја па буквално до пред 1 саат мислев дека Васил нема добар вокал (не му ја знаев оперската историја) и дека нема да се пласира добро, исто и ја на уште неслушната песна Како и да е, се надевам дека ќе е нешто модерно, ама не меинстрим до тој степен да е предосадна. 2020 година е, македонците уште го тераат истиот муабет дека геј пеачите се праќаат оти само така можат да победат.. Пошто нели само геј луѓе победуваат на Евровизија со години наназад, стварно голема дискриминација на стрејт луѓето... ) Од друга страна па, да победи и да се размавта со ЛГБТ знаме на сред сцена ептен ќе ми е мило, ќе ги искршат телевизорите нашиве сограѓани бранители на традиционалноста
И јас ја чекам песната. За таков вокал треба солидна песна. Ништо чудно пак да биде автор Дарко Димитров.
Има глас Гарванлиев само треба да му направат добра песна и да го сменат тимот, доста му е на Д.Димитров и дружината.
Видов. Глуми уметник. Гледав интервјуа со него... не знам што му е проблем со говорот и фацата наштимана. Како Јеховин сведок е.
Очигледно дека формативните години ги поминал во друга држава и од таму научил да се изразува и телесен говор. Мене ми е чудно колку сите се негативни и мрчатори. Тоше па Тоше, не можеш да го вратиш, не значи дека не може некој друг да биде успешен и добар.
Може и успешен и добар ама подобар не може. Има квалитети Васил. Поентата ми е дека џабе се даваат пари за тоа европско срање и џабе промовираат “северна”
Не е, фала му на Бога. Коментаров морбиден малку ама веројатно мисли дека нема да го пратат. Според мене Влатко не би пошол на Евровизија пак. Исто како што никогаш нема да пее за партии. Инаку добра ви е идејата со коњ и Некст тајм. Имало животни на Евровизија .
Не знаев кој е Васил ама откако слушнав неколку негови изведби, апсолутна поддршка од мене да не претставува на Евровизија. И да.. Каков бре Лозано? Човекот никогаш нема да стекне нешто повеќе од локална слава, пошто е предосаден лик за на сцена. Нема ништо на него што прави да биде приметен у толпата, да се издвои. Не биваат некои ствари едноставно.
Па и Васил Гарванлиев не прави ништо посебно за да се издвои од толпата. Или сакате да кажете, тоа што е геј го издвојува од толпата? Никад чула, никад видела. Како и да е, бедно е ако го праќаат на Евровизија само заради тоа што е хомосексуалец. Како викаш, не биваат некои ствари едноставно. Лозано за Васил Гарванлиев е кока кола .
А шо демек кокаколата најдобра е? Се сложувам со @lovestoneddd за Влатко. Нема харизма човекот, исто ко Каролина.
Јебали вас педери. У ниеден момент не го дискриминирав Влатче ради тоа што е стрејт( ваљда), едноставно е маже какво што среќавате секојдневно на улица едно сто пати. Нема шмек, нема впечатливост, нема темперамент во однесувањето како на сцена така и вон истата. Тотален просек, а никој, поготово Европа, не наградува просеци.