Па неможам да ја наречам непријателка. Всушност таа е сега со мојот бивши поточно ги јаде моите трошки И ме гледа на криво како да се плаши од нешто? Јас не им се мешам во врската, крај краева нема зошто да ме гледа на криво. Тој се мешеше во мојата врска до некни што се вика, ама тоа е минато сега. Инаку имам уште една ‘‘непријателка‘‘. Ми беше другарка, се скарав со неа и таа се муваше со овој истиот бивши за да ми врати , па се потрудив животот да и го загорчам, во неколку наврати, и успеав. оу јес, донт мес вит ми бич!
Ваквиот поим стигна и до нас, поради премногу гледање американски филмови. Queen Bees & Wannabes, која непријателка жити се? И како се расправате, преку лајкчиња и статуси на ФБ или твитер, или лепите слики од кога била дебела пред нејзиниот влез или ширите гласини, што ли? Детски е, малтене малоумно, тие што не ми се по ќејф, не ни играат улога во мојот живот. Никаква. Зарем немате други сериозни проблеми за решавање, отколку да се занимавате со некаква си непријателка, по било каков основ? Fuck them and grow up !
Имав една сакаше да ми го лапне дечкото сега вереникот ама јас го лапнав. Кој прв прв превара тој товара.
Јас имав една познаничка, така да речам, што уште од мала ја знаев, ми цапна крајно на нерв. Приказната беше што јас си имав еден дечко така фин, со кого се скарав, ама после некое време си почнавме да се гледаме пак во обид да се смириме. И така една Нова година јас целата во афект си појдов фино лепо и во 12 часот во уста го бакнав. Кој ти знаел дека типкава од мое маало го фатила за дечко истата вечер. Лонг стори шорт, девојчево почна да ме мрази во голема мера, иако таа беше таа што се смеша и која ми прекина се. Јас детиште будало којзнае какви глупости ли не и правев тоа време, абе да ти е ќеф да ме убиеш. Пред некое време се најдовме во исто друштво и и се извинив што бев толку глупава, па побогу ќе се расправам за некојси до ден денес, на кој едвај и на име му се сеќавам. Боже, си се чудам понекогаш на умот што го имав.... Деца...
Непријателка Сега ми е смешно,зошто во средно сите потенцијалки да ми го украдат дечкото ми биле непријателки,во стилот-ќе видите вие Ко стил на шпанска серија или денес попопуларно-турска Непријателка за мене е личност која сака да ти наштети,прави сплетки па дури и јавно,гледа да те уништи на секој начин,а денес такви луѓе има многу.И јас сум имала имам и ќе имам,најверојатно. Ситуацијата би била подраматична ако и јас би се спуштила на нејзино ниво,некогаш се надевам и кај мене ќе запали она-ПАМТИ ПА ВРАТИ. Зошто цело време верувам дека некој таму горе ќе им наплати. Но време е и некои работи да го преземам во сви раце,иако во принцип -не сум таква
Натпревар за дечко ти? Сега вереник.. леле ама звучеше ова ко да е лотарија, а не суштество.. не знам ме збуни ова. Али ти честитам на победата и на преварата.. Се сложувам со Трендафилка, не ми е јасно тој однос непријателства со други жени, мислам како се одржува?
Порано за непријателки ги сметав оние девојки кои го свиѓаа мојот дечко/симпатија Сега мислам дека најлош вид на пријателки се оние кои се преправаат дека ти се пријателки, и ти прават сплетки цело време за да те паднат, а во денешно време ги има многу повеќе такви отколку вистински пријателки.
Да бе, една од 7Б. На М и беше именцето, ми се мешаше у манџа. Он сакаше мене да ме лапа, а она него, и така создадовме некојси чуден љубовен триаголник. Подготвував стратегија против неа. Сакав стратегиски да и ги изгмечам Спојлер ци*ките али сфатив дека сме многу мали и дека ги нема. Си реков - ќе почекам. Дури не и пораснат. Дотогаш, пораснавме и ние. И не се видовме повеќе а јас веќе имав друг дечко. Од тогаш не сум имала непријателки и не знам што е подготовка на одмазда Ми фалат тие денови. Абе ај! Кај живееме? Па кога ќе чујам реални приказни за некои злобни цури кои на 20 и кусур години подготвуваат злобни стратегии за уништување на нечии врски сериозно ги отварам очиве што би рекла Лилит - филџанчиња, и двеве раце не ми се доволни за крстење. А сериозно ли постојат таквите?! Колку мора да им се празни и тажни животите кога единствен начин а раздрмување на истите им се вакви детски па згора и злобни работи, да не речам очајни. Ми мириса на - LOOOOSERS! Праам латинично Л на челото. Ма смешно е бре! Ајде. Ама се насмевнувам онака....барем си замислувам како би ми било кога би имала 10 годинки. Тажно ми е кога ќе сфатам дека девојкиве имаат онолку години колку што имаат
Мене така една ми правеше. И пак ми направи, дека била со бившиот. Таа ми кажа. И реков не сакам контакт, и толку. Тој ме опседнува мене, сака врска пак. А јас не знам дали е со таа, макар и само онака. Некогаш мислам да ја испровоцирам (прв пат и јас така да направам), ама после си викам, никако. Зошто да се замарам. Којзнае што ке ми пишува од инат, за тоа сум против таква комуникација. Ама сстварно би збеснала кога би знаеле дека и само еднаш ја легнал пак, а мене ми симнува звезди пак. А нема начин акоо да дознаам. Значи некои луѓе се невидено расипани.
паа... идев со еден дечко и цело време на негов фб профил му ставаше лајкови коментари а јас и тој се каравме за тоа а она со него се имала мувано порано... и нормално да ми е чудно... кога прекинавме незнам што се десило а не ни сакам да знам.....
Си се гледав јас со едно дете и малце бевме потскарани и одма се најде ку*ва да се пикни кај што не и местото... од кога ги видов заедно почнав да ја мразам и почнав да и се заканувам, а таа кутрата и се пожали на брачеда му која иначе учеше со мене 8 години и од тогаш ја мразам, не знам како не му било гнас да ја бакне цела расцепена во забите иууу
If another girl ever steals your man, there's no better revenge than letting her keep him, real men can't be stolen
Мојата непријателка? Па, во суштина, таа мисли дека ја гледам како таква, но и како конкуренција (?), а тоа нема апсолутно никаква врска. Претходно била со сегашниот ми, се мувале, пустеле, праеле кој знае што, некоја лесна женска влезена во филм недодирљива љепотица, провоцира често, штета што не наоѓам време за да се замарам со неа.. Праќа френдици да ме аднуваат на фејс, пушта муабети, се зближува со бившиот ми, нешто као би еф ефс се станати, ама чорба братче, не допира до мене..
Не речи два пати чедо,кармата е лоша работа РИП! Немам таква,мене сите ме сакаат. Убаво е да си сакан.
Јас лично никоја не ја сметам за непријателка е сега тоа што мојата појава ги вознемирува повеќето девојки незнам како да го дефинирам сигурно некаде веќе се изјасниле и неможам да ги разберам девојките еве јас лично кога сретнам некоја навистина убава девојка никогаш не би ја сметала за непријателка тој што е до мене сам нека си ја чукне главата а јас да се замарам дали ќе ме изневери со неа,пфф бујрум ако има подобра нека ме викне и мене ... Немам потреба да мразам има одредени што не ми се баш симпатични и што жалните друго и немаат во животот освен да мразат,абе сакајте за да бидете сакани
ее си имав едно време душманка така ја викавме со другарките во иста гимназија учевме иста генерација бевме ... пошо се фати со тој што го свиѓав па мегу себно си направија филм дека умирав по него па имаше напади на љубомора од нејзина страна па провоцирање па ова па она меѓу себе се закачавме и на крај женската му раскина после 1 месец се фати со друг и на крај за него се мажи пошо е трудна ... и сега ми е комшивка еее судбина