Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    На 11 години на роденденот на татко ми :) Не знаев прво зашто ми се лоши и ме боли стомак ама после кога излезе работата на виделина се испорадував (а не знам зашто :^) )

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Станав од спиење и гледам крв .... пред да почнам прва година добив :)

3. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Само кога ќе се сетам на овој ден лелее :D :D
    Лето беше јуни месец, јас сама дома, ги завршив домашните обврски(купување на леб) и само одеднаш се почутвував нешто влажно на мене и видов нешто кафеаво на гаќичките и знаев што е ама не сакав да прифатам не знам зошто!
    И така си се истуширав, се пресоблеков и излегов да се возам со точакот дури дојди мајка ми од на работа!
    И кога дојде ме изнабакнува, ме изнагушка ми вика мора да ти купам нешто, а јас целата ваква :$ :$ :$ :$ :$

4. stefiiM

stefiiM Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    54
    хехе тоа беше март месец шесто оделение.. Ја онака си дојдов од школо и отидов во веце али бидејки ме болеше стомак и наоколу воопшто не гледав само осетив дека ми се нешто влажни гаќичките ги соблеков и облеков нови, и отидов до продамница да купам нешш во меѓувреме мајка ми пуштала машина и ги видела гаќите, и ја доаѓам дома и она ми вика абе ти изгледа си добила ај провери си ги гаќите.. и ја мртва ссериозна неверував беш проверив и што ќе видам стварно сум добила.... хехе... не ни плачев ни нешто сличноо.. не ми беше воопшто стравв.. !!

5. Karelia.93

Karelia.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Хахаха добив на 14 години 25 јули 2007...памтам дента изедов премногу лубеница мислев дека ќе пукнам и приквечер почна да ме боли стомакот и да ми е лошо.Прво помислив да не ми е од лубеницата нешто ама после ги прашав моите и они ми рекоа дека нема шанси да е од тоа.Отидов кај баба ми вечерта и случајно во веце да мочам и што да видам...сум добила...гаќите утоп...лее коа рснав да плачам...се јавив на мајка ми и за на некои 10 минути пристигнаа моите ми купиле влошки |( ми беше малку срам ама видов дека они многу се израдувале за тоа... :^)

6. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Кај мене, така да речам, имаше повеќе први менструации.Најпрвиот пат беше на почеток на седмо одд., на 8 септември и траеше само еден ден.После тоа немав со месеци.Па добив на 1 мај (мензисов само на празници ми доаѓаше :rofl: ) и пак немав неколку месеци.Во осмо почна полека да ми се стабилизира па сега е ок :tmi:

7. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    6то! Значи осетив како да мочам хаха и отидов у ВЦ коа глеам на гаќите црвено :tmi: и одма испаничив и почнав да плачам и ја викнав мајка ми... Малце глупо ми беше и после одма на сите кажавме :D

8. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    на 12 год.
    дома бев
    не беше ниш посебно и не се исплашив... знаев што е :$

9. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Добив во 6то или 7мо не се сеќавам добро.И кажав на мајка ми и почна да ми објаснува за менструацијата пошто незнаев јас ништо пред тоа. И не ја сватив добро мислев дека целовреме ќе ми тече крв а не еднаш месечно :D . Многу се исплашив ама ја препрашав и ми кажа.

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Бев 5то за 6то одделение значи негде летото добив.

Првата менструација успеав да ја сокријам. Будалетинка јас :fubar: . Бев кај баба ми и идам во веце и гледам црвено и што да правам, не знам зошто не кажав и земав се снајдов со тоалетна и трк дома. Дома тие алишта во машина ги скрив. Утредента уште малце имав и пак тие алишта во машина и мајка ми после ја пушти да пере без да провери што алишта има внатре, зошто другите беа одвоени од пред тоа и не се дозна.

Другиот месец седам на тараса со другарка ми и мајка ми ме вика. И влегувам и ми вика имаш крв на пантолончињата си добила и јас цела таква :tmi: . И ми вика после ке ти дадам парички.
    И ми дава улошка да ставам. Па не знаев да ја местам, па ми покажуваше. Абе трагедии. Или комедии, не знам :rofl: .
    И знам дека додека свикнав на улошката викав јас памперс носам не можам да си ги соберам нозете :rofl: . Абе детиште будало јас :rofl:

11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Прв пат добив во 4то за 5то... Многу рано, никој од моите другарки немаше добиено... :( А и станав од спиење во вц и гледам крв, прво мислев нешто да не сум се повредила во спиење, мала бев, незнаев и после мајка ми се убаво ми кажа ми објасни... и ете до ден денес си негуваме пријателство со другаркава, еднаш месечно си се поштуваме, иди ми дојди ми и така... :D

12. booble.girl

booble.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Значи ја не се исплашив и не плачев туку се разочарав :!: знаете зошто?
    -Затоа што ја добив на ден кога требаше да одиме на одмор и си мислев дека мама ќе му каже на тато да не одиме :lol: пред тоа ми беше се разјаснето да се разбереме :!: ама што знае 12 годишно дете :?:

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Првата менструација ја добив во почетокот на 7 одд..во почетокот ми беше малку чудно... реакцијата ми бешее ауу ми дојде :| .со тек на време се навикнав ! :)

14. Arris

Arris Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    22
    Изгледа јас најкасно сум добила од сите :o прв пат добив средина на 8мо одделение...али не бев изненадена, веќе бев во очекување кога ќе се деси пошо сите мои другарки веќе имаа :D

15. RodenaSoGreska

RodenaSoGreska Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    49
    4 za 5 na leten oodmor vo planina so "nastavnik" znaev sto e i kako e samo ne ocekuvav i plcev sreka imase postari devojcinja i me obezbedija so "pampers" dodeka da dojdat moite da mi donesat...pa od togas si se druzime ubavo malku mi e napadna i losa tetkava se karame po 7-8 dena mesecno ali nema vrska ja naviknav :D
    [mod-kirilica:2tm4y1sv][/mod-kirilica:2tm4y1sv]

16. RodenaSoGreska

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    49
    бтв се извинувам што коментарот го напишав на латиница ама го забележав кога веќе го пратив :)

17. MalaSlatkica

MalaSlatkica Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    На 11 години,ех! Колку ми беше жал..... Многу плачев и тажев...Но знаев дека тоа не значи да пораснам,сеуште си бев дете....

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Постои опција редактирај :!:
    се извинувам за оф топик :$

19. Afrodita-M

Afrodita-M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Јас за прв пат добив летото 5 за 6 одд се секавам во август беше првиот ден од одморот во Црна Гора :(

20. RodenaSoGreska

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    49
    :) ќе си знам за др пат