Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. SoNi55

SoNi55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    54
    Во 5 одд,имав 11 год. Се будам сабајле,треба да одама на школо,одам во WC и што да видам :o ............... по исплашена не сум била у живот.И нормално плачење ово-оно,страшно,страшно. А сега кога ќе ми текне се кинам од смеење.колку сум било изгубенко детенце :lol:

2. Xtinna12

Xtinna12 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Многу добро паметам беше 20 јануари(Св.Јован Крстител)имав само 12 год моите беа излезени и никој немаше бевме само јас и братучетка ми пошто куќите ни си блиску и мене цело време ме болеше мн силно стомакот и јас и кажувам и викам ме боли мн стомакот и таа ми вика да не ти се јаде можеби од тоа те боли и ми вика ајде ќе одиме дома ќе јадеме и мене непрекинато ме боли стомакот и вејќе дојде квечерина се вратиа моите и јас по некое време си ги обеков пижамките и си одам во тоалет така распеана и што да видам и јас викнав на мајка ми и ми даде влошка иначе јас пред тоа знаев за тоа ама пак се потресов од глетката ;)

3. MysteriousGirl15

MysteriousGirl15 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Во 5то одд. на 11 год., знам 7ми беше ама незнам дали 7ми Јануари, 7ми Јуни или 7ми Јули, знам само на Ј почнуваше месецот :lol: .. И онака океј го прифатив то, имав читано, ми имаше мајка ми кажвано и ми рече мама да си стам влошка (знаев како :P ) и си стајв и си легнав :D И ми трае 7 дена :/ првите 2 дена - обилно после се поретко и поретко..

Инаку ме изнасмеа Ema.Sk - Mамоо прстенот дај ми го :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :lol: :lol: :lol:

4. Ecii

Ecii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    11
    27 декември... 12 години имав левата нога ме болеше 3 дена и знаев за што се работи, очекував секој ден. Бев запознаена со сето тоа и не плачев, всушност бев среќна, се чувствував позрело, иначе неколку месеци понатаму едвај чекав да добиам, ми бече интересно :) а сега мразам кога имам добиено -.- но тоа е кога си женско :D

5. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    Јас на 14 и пол! Е дотогаш и јас научив што е, сите другарки имаа, они моми јас дете, јас си чекав, па и си мислев дека сигурно ме има промашено мене.
    Во основно не знаев кои се тие женски проблеми, поради кои некои девојчиња се ослободуваа од час по физичко. А вецињата во основно не ни беа баш за пофалба на хигиена, и кога видев крв по плочките околу чучњавците си мислев пак и текло крв од носот на некоја :D

Инаку кога конечно се случи, беше преку ден а и дома си бев. Се израдував и јас, ама без паника се средив, не знаев како да седам само, врти се наваму натаму, од бут на бут, оти ми пречеше дебелата улошка, немаше лесно на достап од новите и тенките со крилца. Мајка ми дозна оти и се намалуваа улошките, мене ми беше срам сама да си купам од продавница.

6. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ако добро ме служи меморијата, некаде 5 одд добив за прв пат :)
    Не знаев точно што е тоа.. Знаев дека се вика менструација, ама не бев запознаена нешто многу многу со поимов..

Се сеќавам беше лето и требаше со мајка ми да идеме у град.. И пред излагање јас приметив нешто црвенко кога бев во вц, ама го оставив тоа така.. Си викам ај ќе помине хахахах :D
    И после кога дојдов дома, кога видов у вц... Хахаха.. Интересно беше :D

7. Gabriela727

Gabriela727 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    дечки добив од неодамна имам 14 години и ми беа нормални периодите . 1 менструација ми траеше 5 дена , а сега добив и првите денови имав многии малце по капка еден ден нормално и потоа прекина . Дали можете да ми објасните што е проблемот ве молам ми треб стварно помош . :(

8. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    За прв пат ми дојде на 14 години..кога видов се расплакав...бев страшно збунета...и ми траеше дооолгоо 14 дена :(

9. omgcute

omgcute Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    devojki zatoa sto forumov e anonimen ce vi kazam.
    imam drugarka koja se samozadovoluva, ima 11 ipol godini
    seuste nema menstruacija ima toa nekakva vrska?

10. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас првпат добив за на мајка ми роденденот. 16ти Јануари седмо одделение. :rofl: :rofl:
    Станав од спиење и се осеќав некако млитаво, отидов у веце и шо да видам. Не паничев, претходно со едни другарки веќе имавме читано и разговарано за тоа,а така да јас подготвена си бев. :rofl:

Арно ама многу гадно ми дојде. :rofl: Ништо, мајка ми ми даде влошка, се спастрив и така. И ден денес ми иде навечер додека спијам, па денот пред да ми дојде со влошка си легнувам. Е, ми трае по три дена, ама многу ми тече. :x

11. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    3.152
    На 13 години, во лето.
    Само што си дојдов дома, отидов во WC и кога што да видам, Црвено Море. :D
    Не се исплашив затоа што однапред ми имаше мајка ми се` објаснето.
    Ама се испоизнервирав затоа што следниот ден требаше да одиме на одмор.
    За среќа брзо ми заврши, па се бањав. :)

12. omgcute

omgcute Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    ve molam za pomos :worried:

13. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Не ми текнува баш дали имав точно 12 или бев помала :?:
    Воопшто не беше страшно,јас не ни приметив :o ,зошто беше едно мало точкиче,како ова во средината
    Мајка ми примети,и јас дури се радував ^_^ :fubar:

Кажи и на ,,другарка ти :lol: ,, дека едното со другото си нема врска.

14. Gubba

Gubba Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Лелее.... беше празник нешто... мислам дека св.Никола беше и ние го славиме. Ме болеше стомак 3 дена пред тоа ама не мислев дека од тоа ке да е :) одам wc и кога видов лом, сватив што е........нервоза ме фати, си велев "аман бее сега морашее?! :@ " и побарав влошка на мајка ми, ми даде и толку.... ама цело време некако чудно ми беше.... следниот ден на школо-никако, мислев сите гледаат во мене, а јас ко со памперс :rofl:

15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Мене ми дојде на 12 години.Цела бев збунета кога видов крв,но ај си реков така ми се причинува :D
    И ги фрлив ѓаќичките за перење и си зедов други.Мајка ми ми објаснуваше за тоа предходно ама мене ми беше срам и и викав ај доста мамо остај ме и секогаш бегав.И тогаш кога добив не и кажав и таа ги пикала алиштата за перење и видела и ме праша,после ме седна и се ми објасна овојпат ја ислушав :lol: .И така
    смешки :lol:

16. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    во седмо одделение, месец мај, бевме на систематски преглед и таму фино-лепо си кажав дека немам добиено, како тутуле-бале некое бев школскиве сите со пораснати гради и со добиен мензис, јас со тоа малите цициња и ни М од мензис. Си доаѓам дома, влевам во тоалетот и што да видам??? ауууууу, викање по мајка ми да ја виде новоста (претходно се ми имаше објаснето), не ме вознемири кој знае колку само ми беше криво што помина систематскиот преглед па немав шанса јавно да соопштам дека не сум црното овцуле во класот (веќе сите имаа добиено). И таква бев целата со минимални болки во половината а јас ги преувеличував и те како и цел ден легачење во кревет а мајка ми радосна, радосна дека веќе „жениче“ сум станала :D :D :D

17. Cookiemonster

Cookiemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    70
    Првпат добив пред 1 месец на 13 години само јас и уште едно девојче немавме добиено сите другите и онака ние кул дека немамо кога идам дома што да видам не плачев ама се осеќав многу мизерно и си викам баш сега ти текна да дојдеш -.-

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.367
    Допаѓања:
    18.589
    Прва менструација на 12 години... си доаѓам од школо,одам во wc и гледам крв....јасно ми беше што е тоа :) си се позајмив од влошките на мајка ми, и знам дека ми беше срам да и кажам првите два-три дена :lol:

19. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Прв пат ми дојде на 13 години кога бев на зимски распуст кај братучетка ми :lol: Таа има поголема сестра и со неа сме многу блиски, па таа се ми имаше кажано претходно бидејки мајка ми не е толку отворена :( Варосвев иначе :rofl: Бидејки поголемава братучетка имаше веридба, се подготвуваме, се беше чисто, само на едно место на цидот се познаваше голема црна дамка. Претходно братучеткава варосвеше на горниот спрат па имаше уште малку вар. Ја грабнав четката и почнав да варосувам :rofl: Наедаш чудно се осетив и отидов до вц. Кога видо црвено одма сватив што е работата. Бевме заедно со помалава братулетка (која е една година поголема од мене) и таа ми даде влошка. А тоа дамката на ѕидот утредента кога се разбудивме ја немаше 8) :rofl:

20. MilaKunis

MilaKunis Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    25
    Во 7мо одделение пред да одам на училиште и бев малку збунета, но бидејќи бев информирана за проблемот не се стресов многу и донекаде очекував да ми се случи.