Вашата прва менструација

Discussion in 'Тело' started by rockstar, Sep 25, 2010.

1. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Гледам повеќето веќе добиле многу порано, на 13, на 12 некој на 11. А јас добив дури на 14 години, ми беше незгодно секако другите кога зборуваа јас само си седев онака како :$ Но не ми беше некој голем проблем тоа, всушност ми беше страв.. бидејки не можам да гледам крв.
    Тој ден бевме на систематски, и нормално не викаа една по една во собата кај докторката да не прашаат некои глупи прашања.. како со оценките, имаш дечко.. и бла бла.. и кога дојде тоа прашање јас останав ваква :sweat: и ми беше срам да речам дека не сум добила бидејки на 14 години немаше смисла...
    и реков дека добив пред 1 година.. и помина систематскиот.. и кога се вратив дома, кога отидов во тоалет забележав крв на гаќичките.. и си реков.. ех не за џабе сум рекла .. тоа ми дојде онака како олеснување.
    Тогаш не му кажав на никој, не се исплашив.. зедов од влошките на мајка ми. Инаку не и кажував долго време, ми беше ужасно срам.. и еднаш мајка ми требаше да оди на продавница, а јас немав влошки и мртва ладна и викам „Мамо купи ми влошки“ и тогаш мајка ми свати дека имам и не ми рече ништо, всушност со мајка ми никогаш не сум зборувала на таа тема затоа и ми беше срам да и кажам.
    Како и да е.. не беше толку страшно како што викаа другарките мои кои беа цели препаничени кога ми кажуваа дека им дошла менструација. :D

2. omgcute

omgcute Активен член

Mene pred nekolku meseci mnogu be bolese stomak vo dolniot del celi 3 dena posebno na vecer....
    jas si mislev deka ke mi dojde ama ete ne mi dojde.............. moze da mi kazete nekoi drugi simptomi ?
    Ve molam pomognete!!

3. anaanu627

anaanu627 Истакнат член

7 odd domaa :D mama mi imase kazano i bev totalno spremna :D

4. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

7-мо одделение,многу плачев иако бев спремна :lol: ;(

5. Macushkaa

Macushkaa Нов член

На 14год. 26Декември (пред новогодишно изненадување) :P

Кога станав попладнето во 13h. појдов како и секогаш прво во WC како и секогаш, коа видов на гајќичките крв..,малку е изненадив нормално ја викнав мајками да ми даде влошка знаев сама како се мести..Не беше страшно како што ми кажуваа другарките воопшто не ме болеше стомакот, а и никогаш не ме боли..,И секогаш пред да добијам ми се спие... :rofl:
    :inlove: :inlove:

sara.kiss likes this.
  6. Lady97

Lady97 Популарен член

летен распуст од петто за шесто беше иако бев спремна сепак дека бев изненадена веднаш ја викнав мама нели да и кажам :$

7. dryad

dryad Истакнат член

На мојот 10 ти роденден ама, само година дена до кај 5тто одд , отпосле немав редовна менструација се` до 16 годишна возраст кога официјално ми почна редовниот циклус.

8. Ecii

Ecii Истакнат член

27 декември.. 12 години. Ме болеше левата нога. Иначе дома бев и знаев се во врска со тоа, бев среќна кога добив. Ама сега леле едвај чекам да ми заврши :)

9. Miss666

Miss666 Популарен член

9 јуни крај на седмо одделение.. Баш во тој период зборевме со другарките за тоа, и кажуваа како некоја нивна тетка рекла дека кога ќе ни дојде не треба да се изненадиме, као демек имало врска тоа..

Се вратив од школо и кога влегов во тоалет имав што да видам.. Буквално ваква бев :lol:

Малку се разочарав, па не сакав да ми дојде.. А на мајка ми и кажав дури неколку дена..Многу срам ми беше :$ :wasntme:

Attached Files:

10. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Jас имам 15 год а сеуште немам добиено , мајка ми добила на 14 дали тоа значи дека можеби никогаш нема да добијам , бидејки имам слушнато дека отприлика на девојчињата требало да им дојде на возрастта на која добила и нивната мајка ??

11. N.Kety

N.Kety Популарен член

на 14 години,беше пролет се сеќавам..иако знаев сепак бев изненадена и отидов да и кажам на мајка ми и нон стоп мислев на тоа одев во вц мн често од страв да не ми протече ахахахахах ....сега мразам кога ке ми дојдеееее уфффффф

12. omgcute

omgcute Активен член

Ve molamm kazete miii nekoi simptomi za menstruacija osven bolka vo dolniot del na stomakot..........

13. LuDaChA22

LuDaChA22 Истакнат член

Нема врска тоа. Знам девојчиња што во втора година средно добија за прв пат, на 16, 17години.

Belieberka666 likes this.
  14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Јас добив на крајот на шесто одд. како иде тоа на 12,5 год.

15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Мене уште ми нема дојдено :?:

16. naturally

naturally Популарен член

На 13 години, 7мо одд., дома.
    Гледам 2-3 капки на гаѓичките и си викам не бе нема шанси ова да е менструација :lol: . После навечерта пак одам и гледам црвено, фацата ми беше " :o ". Јас не плачев како другите, но не бев ни среќна |(

17. COollLady

COollLady Популарен член

И јас исто знам беше 14 Март (Петок) :)

18. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Ич да не те секира тоа ;)
    Зависи до организам, зависи до раст, пубертет...
    Ич да не се секираш. Ќе ти дојде :)

Belieberka666 likes this.
  19. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се сеќавам многу добро...5тто одд. 6 декември ..и појма немав што е тоа и зошто ми се обоиле гаќичките во друга боја хаха :rofl:

20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Па одамна беше бев 5 одделение и знам дека сум добив во спиење така да цела постелнина беше лом. :)