devojki ve moolam pomognete vaka: imam 11 ipol godini sega uste 2-3 meseci ke pravam 12 i sum najmnogu razviena od site drugarki a seuste ne mi ima dojdeno.... na 4 devojcinja od moeto oddelenie im ima dojdeno a ne se tolku razvieni kako mene. Sto mislite, ke mi dojdi nabrgu?
Ти имаш или немаш? Пред некоја страна читав едно, сеа друго. Ќе ти дојде не се секирај, и не се брзај толку, нема да бидеш воодушевена ниту пак среќна.
Па прв пат добив 6то за 7мо одд летото и тоа бев на роденден кај другарка ми .. Многу ме болеше стомакот мислам ќе пукнев .. а сека кога како имам јаки болкии ... тоа е се да си само жена да не си!!
Леле сите колку рано сте добиле прва менструацијааа јас дури кога завршив осмо... Многу касен пубертет имав ама ако повисока си пораснав
хаха и јас исто. Бев 5то одд. мислам ,и забележав дури бевме на гости ама не бев сигурна дали е тоа и наредниот ден и кажав на мајка ми и кога таа ми потврди дека ми дошла првата менструација , јас правец в соба и на плачење . Најмногу памтам ми беше срам од татко ми а сега тој влошки ми купува понекогаш, ах деца ...
Јас на сон, и тоа скоро секој пат од тогаш исто. Кога ја добив ми олесна бидејќи бев повозрасна и веќе немаше да го има тој чуден разговор: -Имаш ли менстуација? -Не -Колку години си? (секогаш без разлика дали знаат) -____ -(ќе ме изгледаат од глава до пети, ќе му се скисели изразот и) Ами добро. или Треба да јадиш повеќе. или Отиде ли на доктор?
мене ми доjде краjот на 5 то одд. си седам дома и си играм со сестрами и гледам нешто црвено и си велам да имам некоjа веjла напраено немам и сета за4удена и казувам на маjка ми и таjа ми jа кладе 1та влошка и ми обjасни хехеххее смешно ми е сега кога ке се сетам
добив кон крајот на август пред да почнам 6то одд, значи на 11 год. Не плачев знаев дека е тоа ,затоа што претходно мајка ми ми имаше кажувано. Само ми беше многу глупо и срам кога таа радосна кажуваше на сите комшивки,роднини пријатели сега кога ќе се сетам ми е многу смешно Спојлер а одев ко на буре да сум јавала
Јас имав 14 год.Среќа бевме на распуст па не бев надвор,дома бев и кога видов се израдував бидејќи бев загрижена дека некако доцна.Кога и кажав на другарка ми таа рече КОНЕЧНО После излеговме во град и се чувствувам малку неудобно,се мислев ќе ми пропушти влошката.Само и викав на другарката „Ми се познава? “ И се чувствував секси.
Јас првата ја добив во почеток на седмо одд.. Сите девојчиња од мој клас имаа добиено, и јас им бев како неразвиено мало девојченце.. Бев слаба и никој не ми веруваше дека имав скормни 48/49 кг, но затоа бев висока 1м и 68цм и имав многу тешки коски. Не дај Боже да удрев некој со лактот, ќе му го помодрев местото каде што ќе го удрев..
Порано девојките добивале на 18/19 години.И наставничката што ни предаваше за ова незнаеше да каже зошто сега девојчињата добиваат многу порано.Можеби било до исхраната.Ако јас се прашувам подобро би било да добиваме на 18/19 години.Ем лакше се дише,ем девојчињава што многу им мрда газето нема да остават фатални последици.Мислам да останат трудни. Јас добив оваа година на 19.01.2012 - на Водици.
Е некаде пред полуматура мислам беше на 14 години, и не сакав да носам блошка, се осеќав како памперс да носам хахаха
Јас добив во 6то одд за зимски распуст, памтам дeка водици бeшe. Бeв кај баба ми и дeдо ми на гости и коа отидов во вeцe со да видам. Иако бeв спрeмна и очeкував на крај сeпак сe потрeсов D