1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Вашата прва менструација.. каде,на која возраст...

и јас имав скоро 14, гости чекавме св. ѓорѓија беше, ме болеше стомакот многу, и откако си отидоа гостите влегов во веце и гледам крв, и ја викнав мајка ми

2. rockstar

rockstar Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

А дали пред да ви дојде имавте болки во стомакот ?? Дали имавте бело прање? И така натамуу.... ;)

3. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652

Јас пред да добијам , значи тоа беше летото пред да тргнам 7мо одд, имав бело перење, ама знаев што се случува бидејки другарките имаа добиено уште во 5то одд. Се случи на 3 ти септември , само што тргнавме на училиште, на одмор отидов во wc и видов дека ми дошло. Дома ми беше срам на и кажам на мајка ми, па и напишав на ливче Мамо ми требаат улошки!!! Таа нормално се насмеа ме распраша како се чувствувам и мислејки дека знам како да ја ставам , жива смешка бев кога ја искинав целата , само памукот остана од неа , мислев дека така треба :lol: После 4 месеци немав . додека добив втор пат . Болки сум немала никакви :)

4. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642

Имав ужасни болки во стомакот пред да добијам :worried:

5. Harlow

Harlow Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    105

Беше некаде 7-мо одделение, не памтам точен месец или дата. Бев дома, сама со мајка ми и баба ми, не знаев дали да се смеам или да плачам. Знам дека бев премногу возбудена :) .

Со исчекување чекав да добијам, мислев дека е интересно да се менуваат влошки :lol: .

6. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905

На 13 години, кога се вратив од курс англиски, право во тоалет, кога што да видам, крв! Не се исплашив, очекував да добијам, отидов кај мајка ми и она ми даде дневна и одма отиде да ми купи влошки. :)

7. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    867

Јас добив кога завршив петто.Дента кога ги земавме оценките,21 јуни :lol: Кај 5,6 часот беше кај мене едно девојче помало од мене и отидовме в продавница да купуваме кечап за тостот и кога се враќавме осетив влажно нешто во гаќичките и претпоставив што е,ама бев исплашена.Кога отидов во вц видов капки крв и исплашено ја викнав мама да ми стави влошка :rofl: И памтам дека без кечап го јадев тостот,гадно ми беше со кечап :$ И не им кажував на другарките неколку месеци,ми беше срам бидејќи тие немаја 8) а инаку немав никакви болки :)

8. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135

имав ужасни болки три дена пред да добијам, а и сеуште имам ;( ;( ;( инаку добив само шо почнав 5одд, 16 октомври. Прво не и кажав на мајка ми и утредента отидов на школо без влошка :tmi: УЖАСССС и после 2 час се ослободив и си дојдов и коа виде мајка ми почна да ми се смее, а мене ми се плачешеееее и мн ми беше сраммм!!!

9. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411

мислам дека добив на најубавата дата женски ден 8 ми март 1999 година. бевме кај тетка ми на гости знам дека не ми се идеше дома и морав некако да ги задржам за да не си идеме. и викам јас ќе идам во веце. кога отидов што да видам крв :$ леле ми падна срам што сега??? ја викнав на страна братучетка ми и и кажав а таа се изнавика на цел глас и сите дознаа дека сум добила :$ бев толку усрамена бидејки немав мајка немаше кој да ми објасни се. тетка ми ме седна ми кажа што како и следнот ден ми прати улошки по тато :lol: неколку месеци ми купуваше он се додека не ми помине стравот и срамот :lol: ех не е лесно да си женско :$

10. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707

Сличен случај како кај мене,само што јас добив малце порано кога завршив 4 одд и не сакав да и кажам на мајками што имам на гакичките,знам дека сама ги исправ правиот ден и вториот пак лом и мораше да и кажам.ми се плачеше се уплашив не знаев ништо,мислев никогаш повеќе немат да се капа везеро ке морат нон стоп да ги носам,хах

11. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501

Зимата во седмо одделение. Се сеќавам бев на курс по англиски тој ден и кога се вратив дома фино лепо си се пресоблеков и отидов во купатило и гледам крв на гаќичките. Одма ја викнав мајка ми и таа зема ми намести влошка и ми ги даде гаќичките да си ги облечам :lol: Не плачев ниту пак се радував, знаев дека кога-тогаш ќе се случи, ама некако чудно се осеќав. Тогаш немав болки како и сега (освен првиот ден).

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    5ти септември - 5 одделение
    спиев со розовка ноќница и сум се ломосала малку :lol: и мајка ми да ме буди за на училиште и ме забележала :$ и кога ми кажа што , како... почнав да плачам, па не сакав влошка да носам :lol:
    еее што се дотегнавме за да ставам влошка :lol: и знам дека некое време не кажував на другарките, ми беше срам, а не знам зошто, кога некои веќе имаа добиено и си имаа и кажано :D
    се сеќавам дека цееел ден го преспав од како се вратив од училиште од пуста срам :lol: и сестра ми ме зезаше ]:)

13. femina.sk

femina.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    144
    Често пати пред да добијам мајка ми се обидуваше да ме информира околу тоа јас секогаш нејќев и ја игнорирав.На 12 год. 14 октомври 2004 беше,дома бев во дневната гледајќи тв и осетив како да се мочкам,отидов во веце и гледам неколку капки крв во гаќите,и баш се загрижив ни на крај памет не ми отиде дека сум добила,кога почна се повеќе и повеќе да ми тече 3 цели дена се утепав менувајќи ги тоалетните хартии и мајка ми забележила и ми вика ти да не си добила?Прво и реков мамо а да ставам фластери?Се изнасмеа и ми даде влошка.. :rofl: :rofl: леле секојпат кога ќе ми текне со солзи се смеам :D

14. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    На 28 јануари во 6 одд, ме правеа операција на носот, и се будам сабајлето после анестезијата, и на гаќичките имаав многу крв. Ем се засрамив од мајка ми, а и се уплашив, ама ми кажа дека тоа е менструација и дека веќе не сум дете :)

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Летото откако завршив седмо одделение (13 и нешто години), 1ви Август. Се разбудив, отидов во ВЦ, видов што имав да видам :D И да :!: мајка ми НИКОГАШ не ми ставала влошки.

16. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.342
    Допаѓања:
    5.891
    28 Јули, завршивме 5то значи пред почеток на шесто. Седевме надвор со другарките се смеевме, се заебававме нешто и одам дома во Вц и приметив кога се избришав нешто розево и станувам од спиење да се избањам и видов малку крв на гаќичките и јасно ми беше. Ама колку се срамев да и кажам на мајка ми. :D

17. butterfly.mimi

butterfly.mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    103
    Прва менструација добив на 14 години. Не бев изненадена и не ми беше ништо чудно ама на мајка ми не и кажав, ми беше срам :$ и така јас 2 дена си ставав тоалетна хартија и 3 ден сабајлето чаршавот лом, пижамите и тие! Срам не срам и кажав :) а и прилично долго ми траеше отприлика 9 дена :^)

18. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    јас во осмо одделение на тринаесет ипол години :D
    сабајлето станав за на школо и идам во тоалет да се средам кога се бришам гледам крв....и ми текна што е, веќе ме имаа информирано за целиот процес уште од четврто одделение :lol: си земав вллошка си ставив и и кажав на мама, а таа цела сонлива (ја разбудив) и радосна ме изгушка....заминав на школо и кога се вратив веќе цела фамилија знаеше :rofl: па отидовме со мама до златара и ми купи едно златно прстенче, (ама моментално не го носам пошто несакам многу злато)....
    Ич не ме болеше стомак тогаш, ама затоа сега уф ]:) ......и за влошката мама мислеше незнам како се става и ми покажуваше, ама јас веќе си имав пробано од пусти мерак и порано пред да добијам, зашто ми беше интересно и сакав да видам какво е чувството да носиш влошка :lol: се сеќавам дека неколку месеци претходно имав бело прање и тоа е тоа.....накратко мојот вовед во светот на жените :wasntme:

19. LaRissA

LaRissA Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Мене прв пат ми дојде на 29 декември,а на мајка мии и дошло на 31 :D ја одвај чекав зошто само ја немав од другарките..и така срекничка бев цел ден...а мојата комшика ко и долшо на нејзината бфф цела ноќ си ја држела вагината и одела во веце да види дали и нејзе и дошло :rofl:

20. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Мене во 4 одд. Седевме кај баба ми и одам во вецеи што да видам ја викнав мајка ми но толку многу плачев затоа што сеуште бев мала и ен бев доволно информирана но мајка ми и баба ми се смеејја .Сега и ја се смејам кога ќе ми текне :D :D :D :D