Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    4.325
    Летото кога бев за 7 одд. Август беше знам :D

2. M.arija

M.arija Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    268
    На 13години во 7 одделение :)

3. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Ај да ви кажам една интересна случка т.е повеќе пати се случила истата :wasntme:
    Кога прв пат ми дојде мајка ми нормално ме подучуваше што треба да правам,што не треба итн..
    И ми рече да немам никаков контакт со машки незнам што,да не дозволувам да ме допираат и да ми се приближуваат,таа нормално мислела во друга смисла на зборот :rofl: .Ама малечка бев и ја сватив баш онака како што ми кажа,не знаев да ги дешифрирам зборовите.
    И еден ден бев на училиште а ми имаше дојдено,и еден школски ми се приближи за да ме праша што сни имале за домашна и ја кога го видов кога прснав да бегам,и му викам не не немој да ми се приближуваш,немој да си ме допрел... :D :D Полудев бре луѓе мислев трудна ќе останам ако ми се приближи :rofl: :rofl:

На odbojkarka, LittleFairy, Mia-K и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    347
    На 13 години(7 одд) Баш кога бев на роденден :lol: хаххахаха!! ;)

5. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Јас добив на 13 и пол години.Мислам дека беше на зимскиот распуст околу 17.Долго време ја очекував бидејќи сите мои другарки имаа добиено само јас немав.Мајка ми се ми имаше објаснето и така знаев се воопшто не бев изненадена :))

6. tinna123

tinna123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Jas kaj i da e treba da dobiam paa.. neznam so da praam ako naprimer se sluci na skolo na cas ili odmor ??? ili letovo treba da odam na odmor na odmoraliste sto da napravam ako dobijam tamu ?!?! bas sum zagrizena

7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.470
    Прв пат добив менструација 5 за 6 одд летото, ми беше многу чудно, но што да се прави, жена како жена сакала нејкела мора да се навикне ;)

8. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Се враќаме со баба ми од кај соседите и си влегувам јас во WC и гледам крв , и ја прашав баба зошто имам крв , и таа се насмевна и ме бакна , ми рече од денес си голма девојка , мома си ... :) потоа и кажа и на мама :D :D Инаку бев 5-то одделение

На lulutik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Јас во 5 одд, се спремав да одам на училиште, кога видов, шок! :o Почанв да плачам, мама многу пати ми имаше објаснето, но јас не ја сваќав на сериозно... :( Не можев да и кажам, тогаш се појави стрина па нејзе со плачење и реков, потоа таа на мама, почнаа да се смеат, не ги разбирав, постојано ми велеа дека тоа е добро, но луѓе... јас бев на 11 само! :envy:

На lulutik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    На 13, тукушто наполнети. Осетив дека нешто чури таму доле и си велам "Зар се помочав?" :D и отидов да видам и ме фати паника. Влошката ја наместив... море, какво местење, само ја ставив таму (многу испаничена бев) и оп гаќите. После кога и кажав на мајка ми и кога и ја покажав влошката женава на газ падна од смеење :D

11. fashionbaby

fashionbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    245
    мене ми дојде во 6 одделение,се истуширав и седнав на компјутер и наеднаш осетив како нешто ми тече и веднаш отидов во вц и што да видам ми беше малку чудно,но бидејки ден пред тоа ни држеа презентација за always,знаев што треба да правам... :)

12. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    На 13 години. При крајот на седмо одделение. :)

13. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    на 13 год

14. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    На 12 години.Се враќав со една другарка од англиски накај дома си идеме а јас по бели шорцеви :tmi: И сите некако чудно ме гледаат а јас се чудам што ме зјапаат.Кога идам дома,што да видам...ПО улица така сум си идела :tmi: Бруки.

15. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас на 12!

16. srahsarahsarah

srahsarahsarah Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас добив на 13 год.Последна добив во одделението!!Се вратив дома од школо и гледам крв на гаќите и едноставно си ставив влошка...А не како една моја другарка кога и дојде бевме септември и почнавме на школо и кога и дојде почна да плаче и веднаш си отиде дома (живееше одман до школото)..Не треба толку многу да се паничи.Дури и да не ти дојде порано,тоа е нормално... "ненормално" е аконе ти дојде после 16тата година,тогаш треба консултација со гинеколог :)

17. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    19.901
    на 11 години.Памтам дека требаше да идеме на еднодневна екскурзија, ама јас не отидов.

18. Dr.Ofboli

Dr.Ofboli Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    312
    Зошто скоро сите сте плачеле? :D

Јас точно знаев што е, и се нервирав што не ме остави уште малце на мира, гледав како мајка ми и сестра ми се жалат од болки па знаев дека и мене ме чека тоа секој месец |(

Добив распустот 6-7, сестра ми беше тогаш дома, дојде ми ги зема гаќите ми покажа како се мести улошка и лута и се јавив на мајка ми да и се жалам, не сакам мома да станувам :D

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Мене ми дојде на 10 години и незнам зошто како помала пред да ја добијам првата менструација и бев на мајка ми љубоморна зошто она користи такви работи-влошки, а јас не, но сега сваќам дека за џабе сум била несвесно љубоморна, бидејќи сега кога ќе ми дојде едноставно се нервирам бидејќи нема да можам едноставно да си бидам слободна и ќе морам да се расправам со влошки и крв. :@ :@ :@

20. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    на 13 год.