Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. Lollipop123

Lollipop123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    4
    Јас добив на 12 години. Си лежам и ми текна нешто до веце да одам, одам до веце и што да видам. Бргу трчај, ставај влошки, се возбудив ептен :D :D

2. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    На 13 години на роденден на дедо ми.
    Леле сега кога ми текне на реакцијата..хахах, комедија бев :rofl:

3. impossiblee

impossiblee Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    МОево е комплицирано МНОГУ!
    беше беше при крајот на ноември имавме час по техничко и јас се почувствував долу мокра и велам сега што ли е работата и побарав од наставникот да одам до вц ојдов и кога видов јас дете како дете почнав да си плачам ;( и с евракам од вц и целата црвена и наставникот ме прашува што ми е и јас велам ништо си ја удрив главата и ојдов со другарка ми кај класната и и велам настваничке може да си одам доам ме боли стомак и таа ме пушти бидна што бидна јас не кажав на мајка ми некако успеавда се снајдам земав скришум една влошка :D утрето дента класната вели на 3 ти септември ке имате систематски а јас со менструација незнаев што да правам а срам ми беше на мајка ми да кажам и и кажав на другарка ми 1 година поголема и та ми даде влошка ми покажа како да ја ставам и ок на систематски кажав дека ми има дојдено и 2-3 месеци дома ја криев здравствената книшка дане прочита мама :devil: хаха и нензма што како бидна јас јадев и мама ме прашува ..... тебе ти има дојдено менструациј аи јас како што јадев се закашлав и викам да леле таа кога почна да се смее а јас се изнервирав и таа се смее јас плачам никогаш нема да го заборавам ова

На odbojkarka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Леле, кога ќе се сетам :lol:
    Мислам дека на 12 год. беше, и иако мајка ми веќе ми имаше кажано нешто јас од памет се извадив. И викам од вц: мамооооо! И она трча и кога ме гледа јас цела во солзи а она: ништо нема, ништо, нели ти кажав, не се плаши.. А јас липтам и липтам :tmi:

5. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Се скинав од смеење :rofl: :rofl: :rofl:

6. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Се случи завчера. Имам 12 години. Смешки ..
    Пред да си легнам, одам во веце и гледам гаките, и се дерам на мајка ми МАМО ДОБИВВ!

7. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    се случи пред една година , сега имам 13 години...си дојдов од роденден и кога видов почнав да се дерам на сестра ми (бидејќи мајка ми беше излезена)

8. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    307
    мислам дека имав околу 14 години, а може и помалку. Бев дома и мајка ми чистеше и одма ја викнав да види што е тоа што имам на гаќите.. и никако не сакав влошка да ставам :$

9. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    На 13 години, 7 одделение во школо :)

10. Neny12

Neny12 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    KAj mene bese malku komplicirano. Se sluci na mojot rodenden 17 juli 2010. Reakcija :o . Otidov vo WC i sto da vidam . Koga pocnav da si placam . Se derev kakvo placenje. Iako majkami odamna se mi imase objasneto jas si mislev deka sum uste malecka. Polnev 12. Gi uplasiv site od nervoza kaciv temperatura, pocnav da povrakam....
    A i nemase kojznae kolku pominav so tri dena i so dnevni vloski. Potoa eden mesec nemav i pak sega i toa go ispaniciv. (Majkami mi imase kazano deka ako ti kasni ili nesto ne e vo red ili si bremena, ama ako imas kontakt so masko) I jas toa si go svativ poinaku i tri dena placev deka sum ostanala trudna. Sega koga ke mi tekne si se smejam sama na sebe . Koj bot sum bila :)

11. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    13 години имав. Памтам бев втора смена во школо и станувам сабајлето накај 9 саат гледам лом сум направила се. Мајками на работа, таткоми исто дома немаше никој. И седам се туфкам, и се решив да и ѕвонам на мајками на работа да и кажам.. :lol:
    таман се решив кренав тел почна да ѕвони исклучив., се премислив срам ми беше :$ :lol:
    После неколку неуспешни обиди и се јавив и вртев 10мин на телефон тапа муабети, и на крај и кажав. Она секако се израдува. Вечерта од школо кога си дојдов дома ми даде прстенче :D :D
    и реков да не треба уште нешто да ми се случи па да ми дадеш некој ѓердан :lol: :lol:

12. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Леле девојки помогнетее... :(
    Јас имам 12 ипол години
    На 10 Јуни бев во вецето и гледам 3 капкички крв на гакичките. Малку се исплашив и веднаш и реков на мама и таа ми рече дека можеби наскоро ке ми дојде... И по 1 месец на 14 Јули се бришам се бришам и кога гледам крв на тоалетот лелелле многу бев среќна и веднаш и реков на мама. :rofl: Потоа отидовме на гости и јас цело време одев во веце да видам и кога гледам голема лочка од крв... Си зедов една еднодневна улошка и кога се вративме од гости си јас сменив и отидов во селото. Кога утредента станав имав многу многу многу малку и потоа немав ИЧ :( :( :( ... Ве молам кажете дали некој од вас имал таква случка и помогнете ми и кажете ми дали сега на мене ми дошло :sweat:

13. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Инаку вечерта мешето ме скина од болење и наредниот месец немав

14. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Леле девојки помогнетее... :(
    Јас имам 12 ипол години
    На 10 Јуни бев во вецето и гледам 3 капкички крв на гакичките. Малку се исплашив и веднаш и реков на мама и таа ми рече дека можеби наскоро ке ми дојде... И по 1 месец на 14 Јули се бришам се бришам и кога гледам крв на тоалетот лелелле многу бев среќна и веднаш и реков на мама. :rofl: Потоа отидовме на гости и јас цело време одев во веце да видам и кога гледам голема лочка од крв... Си зедов една еднодневна улошка и кога се вративме од гости си јас сменив и отидов во селото. Кога утредента станав имав многу многу многу малку и потоа немав ИЧ :( :( :( ... Ве молам кажете дали некој од вас имал таква случка и помогнете ми и кажете ми дали сега на мене ми дошло :sweat:

Плс кажете нешто :(

15. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Хмм мислам дека бев шесто, знам беше зимоска. Цел ден ми беше чудно, паметам седев на компјутер и дебатирав дали да одам до веце или не... Ај станав некако, одам и гледам крвови! Лом! Ме фати паника, ама знаев што е, мајка ми ми имаше кажано за тоа. И излагам од веце и ја викам мајка ми, а она со брат ми пишува домашна, и викам - Мамо, дој! И она што е ма Елена. И јас пак и покажувам со раката да дојде. Доаѓа и со онаква чкљ фаца покажувам надоле :$ И она ме гледа :^) и и стана јасно. И ајде ми покажа се, што, како и ми кажа да не им кажувам на другарките. И јас океј, срамота е. И месец по месец, скоро сите другарки добија, и ни кажаа, само јас си ќутев. И конечно летото за осмо ги излажав дека сум тогаш :D Многу ми е гајле они што мислат, ама на блискиве другарки има кажав кога точно сум добила. Испадна дека и другата другарка излажала како мене, во ист период сме добиле :D

Хахах шпански серии направивме! Деца бе...

16. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Не се плаши ништо не тоа е нормално и кај мене првата менструација траеше многу кратко и само малку ми дојди,немај гајле тоа сето е нормално ;) :*

17. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Ти Благодарам SlAtKi4ka.SlAtKi4ka мене единствено ме загрижи тоа што траеше 1 ден а вториот имаше само една капка.... :)
    A втората кога ја доби??

18. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    па следниот месец само мислам ми каснеше еден или два дена :)

19. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    ok ;)
    se nadevam deka neskoro ke mi se stabilizira na mene |(

20. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Еј негрижи се и јас од кога ми е дојдена нема година дена и сеуште не ми е стабилизирана ова лето не ми дојди,но јас како баксуз на одморот кога отидов уште првата ден,значи не се надевај дека уште првите месеци ќе се стабилизира секогаш или ќе ти доцни ден два можеби и недела можеби ќе ти дојде порано,а можеби и нема ни да ти дојде тој месец,сето тоа е нормално,зборувам вака бидејќи прашав гинеколог :) :) ;)