Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    леллеле немаш појма колку ме усреќи бидејќи генекологот рекол така тоа значи дека можам да бидам мирна :) знаејќи дека и мојата менстурација е нормална :D :) ;)

2. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    2007, 6то одделение кога бев на еднодневна екскурзија, се вратив дома премногу ми се одаше по WC и кога се соблеков ШТО ДА ВИДАМ! Со спуштени гаки отидов кај мама во кујната "да и се пофалам"

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Мислам дека бев 4то за 5 то зимото беше имаше снег и се лизгав и бидејки стани падни во снегот не осетив ништо ионака бев мокра до шија и кога дојдов отидов право во веце и шо да видам како заклана кокошка да имав во гаките :rofl: почнав да плачам да цркам мајками ми објаснува ова она а јас јадната како смао на мене да ми се случило :rofl:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. briti123

briti123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    ја добив од 7 за 8. знам дома бев 2 мин пред да искочам и осетив нешо ама си викам нишо не е зашо се брзав после кога се вратив дома гледам гаќите ми беа цели бордо и таква збунета седам си викам чекај добив ја? зашо не е црвено ама прочитав во книга дека може и кафеаво да било. Не бев изненадена и бев доста информирана пред тоа :)

5. briti123

briti123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    не се секирај најнормално е тоа. на некои им трае 2-3 дена на некој 7. Ти имаш среќа. и да имаш добиено :)

На jahh8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    јас добив на 11 години.

7. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3

фала многууу briti123 :rofl:
    многу ме развесели кога го кажа тоа :*

8. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    На еден ден пред 12 години

9. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Крајот на 6то одделение, мај месец ..и одма до кај мамичка да и пренесам :D

10. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    крај на 7 23 ноември и секако и кажав на мајака ми

11. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Jaс на 7 јули 2011 :) Си ја знам датата
    Искрено, воопшто не се изненадив, бев доста информирана, не се исплашив или нешто слично, ставив улошка и то беше то ;)
    И кажав на мајка ми прво, па на братучетка ми :) :D

12. Fancyx3

Fancyx3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Првата менструација...
    -Ми дојде на 13 години поточно седмо одд.Многу ме болеше стомак немоежв да издржам и бев кај вујнами.Затоа што многу ми течеше бело прање вујна ми ми рече да си ставам улошка заради хигиената. И после некое време заминавме кај нив во кафана и јас си седев со неа во кујна и некако ме заболи многу стомак едноставн пребледев и заминав до веце и кога седнав видов да улошката некоолку капки темна кафеава течност.Се исопаничив и истрчав кон вујнами и таа сфати за што се работи.
    Многу ми беше смешно кога и кажав на вујна и таа само ,,Честито душо" :lol: ... Мене сирото ми се плаче ми почнаа маките а таа ми честитиува :lol: :lol: :rofl:

Поздрав :* :* :*

13. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    мене што не ми се исподеси кога добив првпат. дека на 11 години и уште никој не претпоставуваше такво нешто, а инаку имам правено со мјка ми муабет на таа тема...леле ме боли стомакот, ќе умрам..одам у тоалет, се виткам мислев ќе умрам. моите ме однесоа на лекар и таа почна да ме фаќа овде те боли, а овде, а овде. и јас не не не и таа ме фати подолу и јас викам ее тука ме боли и таа им вика на моивее леле слепо црево брзо на операција, не чекајте ни минута и татко ми збесна и вика сигурна сте , треба ли некои испитувања доплнителни а оваа глупачава не не вика ајде на операција.. и татко ми вика каква операција ма и ме однесоа дома...одам јас у веце и гледам крв, излагам и им кажав на моите, почнаа да се радуваат ,да скокаат.. хахаха

14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.397
    Допаѓања:
    7.976
    Јас добив на почетокот на седмо одд. Се сеќавам со една другарка тргнавме во град, а времето облачно, ветер и ко фати едно невреме одма се сокривме кај едни роднини. Чекавме да заврши и така малку мокра се враќам дома и гледам на гаќите портокалова дамка. Ја викнав мајка ми и таа ми кажа дека е тоа. Немав ни болки ни ништо така одеднаш и целата исплашена, ми беше дури страв и да се движам.

15. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Dali vo sekoe osnovno uciliste doagaat da drzat predavanja za mensturacija??? Ako znaete ve molam pisete??? :(
    Pozz

16. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    156
    Да доаѓаат или во 6 одд или во 7 кај нас мислам дека доjdoa во 6 одд за да ни кажуваат за менструацијата. :)

На jahh8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    ti blagodaram DramaQueen1

На DramaQueen1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    ЈАс сум 7мо одд. и ми има дојдено но во школото не дојдоа сеусте нз зашто? Една моја другарка која е една година поголемаод мене , и учиме во исто школо ми рече дека дошле пред 1 година и дека им држеле предавање на нив но јас незнам дали и за нас ке дојдат
    ??? :( О.о

19. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    во осмо одделение,и на почеток мислев дека сум се покакала :Ѕ Иначе со мајками немам зборено ни за тоа ни за ништо друго,така да ако не ни држеа час на школо во 6то одд мислам дека немаша ни да знам што е тоа.Така кога ми падна првиот заб во забавиште мислев дека тоа е нешто ложшо и цела ноќ и плачев на баба ми „ЗАЛЕПИ МИ ГООО!“ :(

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Добро беше,за забот се насмеав :) :D
    Инаку прва менструација во 7 одд,ко што се сеќавам :)