Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    леллеле немаш појма колку ме усреќи бидејќи генекологот рекол така тоа значи дека можам да бидам мирна :) знаејќи дека и мојата менстурација е нормална :D :) ;)

2. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    2007, 6то одделение кога бев на еднодневна екскурзија, се вратив дома премногу ми се одаше по WC и кога се соблеков ШТО ДА ВИДАМ! Со спуштени гаки отидов кај мама во кујната "да и се пофалам"

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Мислам дека бев 4то за 5 то зимото беше имаше снег и се лизгав и бидејки стани падни во снегот не осетив ништо ионака бев мокра до шија и кога дојдов отидов право во веце и шо да видам како заклана кокошка да имав во гаките :rofl: почнав да плачам да цркам мајками ми објаснува ова она а јас јадната како смао на мене да ми се случило :rofl:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. briti123

briti123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    ја добив од 7 за 8. знам дома бев 2 мин пред да искочам и осетив нешо ама си викам нишо не е зашо се брзав после кога се вратив дома гледам гаќите ми беа цели бордо и таква збунета седам си викам чекај добив ја? зашо не е црвено ама прочитав во книга дека може и кафеаво да било. Не бев изненадена и бев доста информирана пред тоа :)

5. briti123

briti123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    не се секирај најнормално е тоа. на некои им трае 2-3 дена на некој 7. Ти имаш среќа. и да имаш добиено :)

На jahh8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    јас добив на 11 години.

7. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3

фала многууу briti123 :rofl:
    многу ме развесели кога го кажа тоа :*

8. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    182
    На еден ден пред 12 години

9. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Крајот на 6то одделение, мај месец ..и одма до кај мамичка да и пренесам :D

10. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    крај на 7 23 ноември и секако и кажав на мајака ми

11. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Jaс на 7 јули 2011 :) Си ја знам датата
    Искрено, воопшто не се изненадив, бев доста информирана, не се исплашив или нешто слично, ставив улошка и то беше то ;)
    И кажав на мајка ми прво, па на братучетка ми :) :D

12. Fancyx3

Fancyx3 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Првата менструација...
    -Ми дојде на 13 години поточно седмо одд.Многу ме болеше стомак немоежв да издржам и бев кај вујнами.Затоа што многу ми течеше бело прање вујна ми ми рече да си ставам улошка заради хигиената. И после некое време заминавме кај нив во кафана и јас си седев со неа во кујна и некако ме заболи многу стомак едноставн пребледев и заминав до веце и кога седнав видов да улошката некоолку капки темна кафеава течност.Се исопаничив и истрчав кон вујнами и таа сфати за што се работи.
    Многу ми беше смешно кога и кажав на вујна и таа само ,,Честито душо" :lol: ... Мене сирото ми се плаче ми почнаа маките а таа ми честитиува :lol: :lol: :rofl:

Поздрав :* :* :*

13. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    мене што не ми се исподеси кога добив првпат. дека на 11 години и уште никој не претпоставуваше такво нешто, а инаку имам правено со мјка ми муабет на таа тема...леле ме боли стомакот, ќе умрам..одам у тоалет, се виткам мислев ќе умрам. моите ме однесоа на лекар и таа почна да ме фаќа овде те боли, а овде, а овде. и јас не не не и таа ме фати подолу и јас викам ее тука ме боли и таа им вика на моивее леле слепо црево брзо на операција, не чекајте ни минута и татко ми збесна и вика сигурна сте , треба ли некои испитувања доплнителни а оваа глупачава не не вика ајде на операција.. и татко ми вика каква операција ма и ме однесоа дома...одам јас у веце и гледам крв, излагам и им кажав на моите, почнаа да се радуваат ,да скокаат.. хахаха

14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    9.054
    Јас добив на почетокот на седмо одд. Се сеќавам со една другарка тргнавме во град, а времето облачно, ветер и ко фати едно невреме одма се сокривме кај едни роднини. Чекавме да заврши и така малку мокра се враќам дома и гледам на гаќите портокалова дамка. Ја викнав мајка ми и таа ми кажа дека е тоа. Немав ни болки ни ништо така одеднаш и целата исплашена, ми беше дури страв и да се движам.

15. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Dali vo sekoe osnovno uciliste doagaat da drzat predavanja za mensturacija??? Ako znaete ve molam pisete??? :(
    Pozz

16. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    156
    Да доаѓаат или во 6 одд или во 7 кај нас мислам дека доjdoa во 6 одд за да ни кажуваат за менструацијата. :)

На jahh8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    ti blagodaram DramaQueen1

На DramaQueen1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    ЈАс сум 7мо одд. и ми има дојдено но во школото не дојдоа сеусте нз зашто? Една моја другарка која е една година поголемаод мене , и учиме во исто школо ми рече дека дошле пред 1 година и дека им држеле предавање на нив но јас незнам дали и за нас ке дојдат
    ??? :( О.о

19. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    во осмо одделение,и на почеток мислев дека сум се покакала :Ѕ Иначе со мајками немам зборено ни за тоа ни за ништо друго,така да ако не ни држеа час на школо во 6то одд мислам дека немаша ни да знам што е тоа.Така кога ми падна првиот заб во забавиште мислев дека тоа е нешто ложшо и цела ноќ и плачев на баба ми „ЗАЛЕПИ МИ ГООО!“ :(

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Добро беше,за забот се насмеав :) :D
    Инаку прва менструација во 7 одд,ко што се сеќавам :)