Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Jas denes pak dobiv jeeee :)

2. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    4то одд, 9 и пол години :(
    Криев два месеца, бидејќи бев престрашена и мислев сум се удрила ама на крај татко ми ми ги најде пижамите па него прв му кажав дека мислам дека сум добила :lol:
    Мајка ми тогаш беше на службен пат, па тој ме научи како да ставам влошка :$

На jahh8 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jahh8

jahh8 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Всушност првата траесе 1 ден ама затоа втората 9 дена :!:

На IvanaOneD му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MarcheloGirl

MarcheloGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    4 одд, дома... ми беше срам да и кажам на мајка ми :)

На teddytea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Ајх мене првите 2-3 месеци мнооогу ми беше срам да и кажам на мама :tmi: но таа ме откри :worried: :whew: :),сеа кога се сетам на тој страв, срам и неинформираност што сам ја имла си се чудам сама на себе еј :tmi: :headbang: :D
    Инаку ми дојде некаде во 4одд, мнооогу рано бре :doh: :shake: :)

6. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    дефинитивно незнаев кај да го поставам прашањево. ве молам итно кажете ми дали ако се избањам на втор ден,ќе ми тече повеќе? :/

7. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Исто ќе ти тече и да се избањаш и да не се избањаш, нема некоја разлика. Плус треба да се избањаш заради лична хигиена, не гледај на тоа колку ќе ти тече.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    4 одделение :)

9. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Јас мн. рано добив. 4 одд. Станувам сабајле во 7 и глеам на гаките крв. Сватив за што станува збор и чекав во вц дур не се разбуди мајка ми. Кога се разбуди јас влегов да се туширам, а таа на татко ми му кажала и јас кога се средив тато ме глеа као демек пораснав и почнав да плашам и ме гушна и ми рече ќе ме частел. :)

10. Sar4etooBe

Sar4etooBe Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Јас добив пред 1-2 недели поточно на 28 декември 2012 година :D бев доволно информирана и затоа воопшто не се ни потресов од тоа на мајка ми дури дасоберам сили лично да и кажам ги имаше ставено гакичките да се перат и беше дознала :)

11. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    На 12 година на 13 март :D

Бевме со мајка ми во супермаркет и јас осетив како да се мочкам :$ И и реков на мајка ми:
    Мамо дојде до веце, ама чекај ме надвор!
    Отидов и што да видам крв!! Шок добив иако бев информирана околу тоа! :worried:

:D :D :D Сега се смеам кога ќе помислам на тоа

12. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Вчера на 14 години :devil:

13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Добив во осмо одделение, повеќето другарки веќе имаа добиено и бев информирана за тоа, така да не се исплашив многу.Паметам ме болеше стомакот,а не помислив дека ќе да е од тоа, и отидов до веце и забележав, смирено и кажав на мајка ми, ми честиташе :rofl: , ми кажа како се става улошка и тоа е тоа :D

14. jagotka.99

jagotka.99 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    На 12 години.Другарка ми тогаш го славеше роденденот.Ме болеше стомакот и коа дојдов дома видов крв на гаќичките ја викнав мама ми даде улошка и ми кажа како се става.Малку плачев али појма неам зошто. :^) :lol:

15. ivonataseska2

ivonataseska2 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    7mo edd, na sred cas po fizika, za da ne me isprasa nastavnickata, otidov vo vece, i za sreka, imav mnoogu malku kafeavo, ne se isplasiv voopsto, samo sto bev so novite BELI farmerki... :worried:hock:

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    7 на полугодие се сокапав од плачење 2 дена

17. violetbeauty13

violetbeauty13 Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    21
    Имав 15 години. Сите мои другарки добија на 11,12 или 13, а ја бев 15 и сеуште немав.Беше 13ти
    април, недела си седевме по дома фамилијарно, пред тоа имав болки и многу ми се јадеше благо велат и тоа било симптом, ама мене ни на памет не ми текнува ..се срамев да и кажам на мајка ми а таа секогаш има влошки во нејзината ташна па некое време и крадев влошки :rofl: :?:

18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас добив на 14 години. И кога добив плачев се заклучив во веце, ја чекав мама да си дојде со тато беа излезени негде скоро 2-3 саати седев во веце, а брат ми ми' се смееше ме зезаше. :lol:

19. Lolli

Lolli Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    Прв пат добив во 2009 година (5то одделение). Сабајлето бев на коледе и кога се вратив видов неколку капки крв на гаѓите и мислев дека сум се удрила некаде :^) после ми текна дека можеби сум добила и кога отидов вториот пат во веце имав што да видам лом бев целата :lol: после цел ден плачев зошто сум добила јас прва од другарките |( (после дознав дека не сум прва и се помирив некако :D )

На Aniaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    Првпат на 12 години добив, бев излезена и кога дојдов дома отидов во веце и имав многу крв (добро што не ми претонало). После одма ја викнав мајка ми, ми даде влошка, се пресоблеков и пак надвор.. :lol:
    Знам дека многу ме болеше стомакот..не плачев, не се исплашив оти знаев веќе се за тоа.. :)