4то одд, 9 и пол години Криев два месеца, бидејќи бев престрашена и мислев сум се удрила ама на крај татко ми ми ги најде пижамите па него прв му кажав дека мислам дека сум добила Мајка ми тогаш беше на службен пат, па тој ме научи како да ставам влошка
Ајх мене првите 2-3 месеци мнооогу ми беше срам да и кажам на мама но таа ме откри ,сеа кога се сетам на тој страв, срам и неинформираност што сам ја имла си се чудам сама на себе еј Инаку ми дојде некаде во 4одд, мнооогу рано бре
дефинитивно незнаев кај да го поставам прашањево. ве молам итно кажете ми дали ако се избањам на втор ден,ќе ми тече повеќе? :/
Исто ќе ти тече и да се избањаш и да не се избањаш, нема некоја разлика. Плус треба да се избањаш заради лична хигиена, не гледај на тоа колку ќе ти тече.
Јас мн. рано добив. 4 одд. Станувам сабајле во 7 и глеам на гаките крв. Сватив за што станува збор и чекав во вц дур не се разбуди мајка ми. Кога се разбуди јас влегов да се туширам, а таа на татко ми му кажала и јас кога се средив тато ме глеа као демек пораснав и почнав да плашам и ме гушна и ми рече ќе ме частел.
Јас добив пред 1-2 недели поточно на 28 декември 2012 година бев доволно информирана и затоа воопшто не се ни потресов од тоа на мајка ми дури дасоберам сили лично да и кажам ги имаше ставено гакичките да се перат и беше дознала
На 12 година на 13 март Бевме со мајка ми во супермаркет и јас осетив како да се мочкам И и реков на мајка ми: Мамо дојде до веце, ама чекај ме надвор! Отидов и што да видам крв!! Шок добив иако бев информирана околу тоа! Сега се смеам кога ќе помислам на тоа
Добив во осмо одделение, повеќето другарки веќе имаа добиено и бев информирана за тоа, така да не се исплашив многу.Паметам ме болеше стомакот,а не помислив дека ќе да е од тоа, и отидов до веце и забележав, смирено и кажав на мајка ми, ми честиташе , ми кажа како се става улошка и тоа е тоа
На 12 години.Другарка ми тогаш го славеше роденденот.Ме болеше стомакот и коа дојдов дома видов крв на гаќичките ја викнав мама ми даде улошка и ми кажа како се става.Малку плачев али појма неам зошто.
7mo edd, na sred cas po fizika, za da ne me isprasa nastavnickata, otidov vo vece, i za sreka, imav mnoogu malku kafeavo, ne se isplasiv voopsto, samo sto bev so novite BELI farmerki... hock:
Имав 15 години. Сите мои другарки добија на 11,12 или 13, а ја бев 15 и сеуште немав.Беше 13ти април, недела си седевме по дома фамилијарно, пред тоа имав болки и многу ми се јадеше благо велат и тоа било симптом, ама мене ни на памет не ми текнува ..се срамев да и кажам на мајка ми а таа секогаш има влошки во нејзината ташна па некое време и крадев влошки
Јас добив на 14 години. И кога добив плачев се заклучив во веце, ја чекав мама да си дојде со тато беа излезени негде скоро 2-3 саати седев во веце, а брат ми ми' се смееше ме зезаше.
Прв пат добив во 2009 година (5то одделение). Сабајлето бев на коледе и кога се вратив видов неколку капки крв на гаѓите и мислев дека сум се удрила некаде после ми текна дека можеби сум добила и кога отидов вториот пат во веце имав што да видам лом бев целата после цел ден плачев зошто сум добила јас прва од другарките (после дознав дека не сум прва и се помирив некако )
Првпат на 12 години добив, бев излезена и кога дојдов дома отидов во веце и имав многу крв (добро што не ми претонало). После одма ја викнав мајка ми, ми даде влошка, се пресоблеков и пак надвор.. Знам дека многу ме болеше стомакот..не плачев, не се исплашив оти знаев веќе се за тоа..