4 одделение на физичко, ја викнав наставничката пошто испаничив и ни на крај памет не ми падна дека е менструацја . Дојдов дома со плачење, баба ми ми објасни се, па после мајка ми и така
Крајот на седмо мислам дека беше.Дома бев и нешто почна да ме боли стомак,отидов до веце и кога ги соблеков гаќите видов крв и кажав на мајка ми и она се ми објасни како што треба,иначе не беше тоа некој голем момент за мене. Нормално си го прифатив,и исто како да не се десил.
Другарките се поголеми од мене 1 година. И тие имаа добиено на 11-12.. А јас имав 13, си викам што е проблемот со мене.. Ама сепак кај сите иде различно.. И еден ден почна да ме боли стомак мислев дека ќе добијам, па ете вечерта добив.. и кажав на мајка ми.. Малце се израдував дека само јас останав
На 13 години, бев седмо одд и меѓу првите од другарките што добив. Сега многу порано добиваат девојчињата, поради различниот начин на исхрана, односно fast food што директно влијае на хормоните.
13 години лето 7мо за 8мо.Паметам и датум 4.07. Не бев изненадена бидејки сите другарки веќе имаа добиено, бев последна.
на девет години детенце ништо не разбирав имавме гости и се скапав плачење ми траеше 2,3 дена и кога ми заврши мн се радував оти мислев дека од тогаш секој ден ќе имам така требало
5то накај 6то памтам на 28 август беше во демир капија на гости кај тетками и тетинми,и таква станувам сабајлето дека среќна панаѓур мама ке ми купи нешто,и станувам од кревет и тргам завесата и таква рипам среќна дека на улица поред куќи се редат тезги,и се симињам доле и мама ми вика ајде иди измиј се среди се и да идеме да ти купам за во школо нешто ранец незнам шо и идам во вц да мочкам и соблакам гаќичките и таква лелееee сега лии? а инаку знаев од претходно бидејќи ми кажуваше мама и ми објаснуваше улошки како се ставаат,и и вртам на мама на мобилен,јас на прв кат она пред куќа,и ја слушам се дере од кај прозорот кај вц-то што е зашто и вртам? и јас и се дерам,доаѓај мамооооо! и оваа влага у вц и глеа и се изнасмеа и ајде честито и одма на бабами и врти бог да чува -.- и така отиде улошки да ми купи хихихи
Не се сеќавам пред колку години беше. Најверојатно пред 5/6 години. Се сеќавам дека бев со моите на матура кај ќерката на едни куќни пријатели. Отидов до WC и гледам нешто кафеаво, ме фати малку страв, одма ја викнав мајка ми,ми даде улошка да си ставам и се беше подобро. Ма да ми беше непријатно и страв нозете да ги подраширам малку, неможев да седам како што треба.
Хахахахахх . Добив во 6 одд. пред последен ден.Исто како вас и јас станав сабајле и кога ќе видам што ќе видам..Брзо ставив улошка (информирана бев за се) и одма отидов кај другарка ми сабајле у 8. Утредента пак се прскавме-последен ден.А јас заборавив дека сум добила и влегов во фонтана.После кога се вратив дома да соблечам гаќите наеднаш почнаа да излагаат такви ако топчиња шеќер од улошката .
Не е рано... Ако добила во 4 одд. значи дека имала околу 10 години, што е во граници на нормалното. А нормално е од 9 до 16 години.