бев излезена со другарка ми и нешто ми се вртеше па си заминав дома и кога гледам и почнав да плачам воопшто не сакав...12 години имав
на 15.06 кога станав од спијење видов нешто кафеаво на гаките се посомневав но не бев сигурна, и кога си дојде мајка ми од работа ја прашав и таа ми рече дека ми дошло и дека веке сум МОМА
бев 6то а тој ден се степав у школо со едно машко и идам дома и онаква леле ми тече крв зашо се тепав hock: хахахах а најчудното од се е што знаев што е тоа, ама ете ти у моментот што ми дојде
Јас за 2 месеци ќе пунам 12 години.7 деветолетка сум.Иначе немам добиено али после роденденов очекувам да добијам нејќам :'( :'( :'(
Првпат добив вчера,на 12 години(a за неколку дена 13 полнам).Бев малку изненадена,бидејќи немав никакви болки во стомакот и не очекував.Останав меѓу последните две-три девојчиња во клас што немаат добиено,и бев прилично загрижена да не имам некаков проблем јас ,но како и да е радосна бев.
Ми дојде во 6 одделение,во месец мај кон средината.Не бев исплашена,зошто веќе имав за ова разговарано со мајка ми и ми беа јасни сите работи.А и си имам отворен разговор со мајка ми за се и сешто...
Мислам во 6 одделение тој период неколку дена со ред имав нешто кафеаво на гаќите, а ништо не ме болеше.. и кажав на мајка ми и одма сфати.
Имав 12год Беше 2ри август,100 години Илинден, идеме накај Охрид на одмор мене стомак ме боли ме кине, некако ми помина и после тоа се беше во ред,се сместивме,се спремивме за на плажа и јас едно влегување во вода како со нож нешто да ме пресече ке цркнев од болка и готово за мене бањањето за тој ден заврши.Кога си отидовме одам во вц што да видам крв,се извадв од памет ни на крај памет не ми текна што може да е,претходно мајка ми ништо не ми кажала,јас си мислев дека тоа доаѓа на 15-16год....и ја викнав мајка ми она тогаш ми кажа што е работа и така скоро цел одмор 5-6дена така ми поминаа
сакам нешто да прашам имам 12 ипоол години и веќе 1 година имам бело прање а денпвиве ужасно ме боли стомак дали тоа се ззнаци на менструација или пак не Благодарам однапред
мене ми дојде на 7ми јуни 2001,спиев и од болки се разбудив,премногу ме болеше мешето,отидов во вц и кога видов крв малку се уплашив и кажав на баба ми таа почна да ме бацува,ми вели сега си мома ,соблечи ги тие гакички и облечи си други а ти што ти се извалкани замиј ги со 3-4 ри прста, а јас вака ја гледам ,ајде ајде ми вели оди за толку дена да ти трае менструацијата
Мислам дека бев 7мо одд. Една јануарска вечер кога бевме на распуст, станав зошто ме болеше многу стомак и отидов до вц, кога видов на гаќичките крв. Се облеков и ко луда почнав да трчам до спалната и да се дерам за да ја разбудам мајка ми. и тогаш не само на мајка ми туку на сите ги разбудив silly me
На 12 години. тој ден цел го препипав и многу бев радосна. Ама кога си дојдов дома и отидев во ВЦ има шо да видам-гаќичките лом! Спојлер Леле, шо ми биде сега и и’ кажа на мама и така Спојлер Колку ли ми е било смешно! Јас мислев дека тоа трае само 1 ден, а тоа да било 5-7 дена ццц Инаку немав никакви болки! Моја среќа