Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. Gremleenka

Gremleenka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    19
    Јас добив на 15 год. за прв пат. И тоа на 1ви април :lol:
    Отидов во WC да мочкам и видов неколку капки крв на гаќичките. И искрено не и’ кажав ништо на мајка ми. Си мислев нешто сум се удрила да не ми е од тоа :?:
    И по пола саат одам пак и имаше повеќе крв и се решив да и кажам на мајка ми. А баш цел ден се зафркавав со неа бидејќи 1ви април нели ден на лагата, и таа не ми поверува мислеше пак ја лажам. Па ја убедив да дојди во WC со мене, ме праша дали знам да си ставам влошка, ми кажа каде стојат и така. А инаку бев многу исплашена во врска со тоа, бидејќи сите мои другарки имаа добиено, мислев нешто не е во ред со мене :rofl:

2. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Јас добив на 13 години баш 2 дена пред Нова 2013 година кај баба ми и дедо ми на гости..

3. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    на 12 години на 1ви сепрември - првата ден од школо :DDD

4. Wonderfulx

Wonderfulx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    и јас имам 15 години а немам уште прва менст. ми е страв девојки сите викаат дека сега треба пубертетот да ми заврши а јас уште не ја ни имам првата менструација

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.196
    Допаѓања:
    34.446
    На 11 години. :D Баш тоа утро требаше да одиме на систематски а јас урлам,викам по мама што ми е тоа црвено на гаќите? :rofl: И едвај ме убеди да отидам на систематски.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elimonkey

elimonkey Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    7
    да прасам ссамо јас иам 14 иако на форумов иам 17 , и се самозадоволувам ама неам добиено , дали штети самозадоволувањето на меструацијата?Не го правам тоа секој ден ама се плашам и неам одговор што мислите вие?

7. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Би ти рекла Don't worry be happy,ама знам дека ти е неубаво.Мислма дека не треба да се грижиш толку,ако треба да то дојди ќе ти дојди тогаш кога најмалку ќе ја очекуваш.Такава е тетката од Австралија со црвена шамија. :lol: Така ние во класот ја викаме. :lol: Јас мојата ја очекував после 13 година да ми дојди,а ми дојде на 12год, и 18 дена кај 13ч.-првите капки.
    Ја очекував после 13 бидејќи на мама и дојде на 13г., а на баба ми после 17 :o . Па така и јас сакав на 17 да ми дојди,а ми дојде дури на 12 ;( . Па можеби и си среќничка ,ако ти дојди на 17 така ќе имаш до кај 60тите.,значи подолго време ќе бидеш плодна.А тоа е подобро за тебе.. ;)

8. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    На 12 години и некој месец , знам на зимски распуст бев и бев многу исплашена :lol:

9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Jaс на 12.5 години. Само што станав од спиење видов што е, не испаничив. Другарките во училиште сите почнуваа да кажуваат дека им дошла менструација, едноставно знев дека кај и да е ке бидам и јас следната. Така да јас и кажав на мајка ми прво и на баба нормално :) :D
    Oд тој ден до ден денес, менструацијата ми е иста без било каква промена.

10. Mrs.Carter

Mrs.Carter Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    111
    Ја добив на 12 години , бев запознаена ама некако се исплашив :D теле

11. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    На 13 :D Цела вечер не можев да заспијам и на 5 мин. станував да одам до ВЦ за да мочкам |( Некако сум заспала, се будам утрото, одам во ВЦ и прво не обрнав внимание бидејќи не бев сигурна :D Ама после по втор пат кога отидов во ВЦ веќе бев сигурна за што станува збор :D

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    на 17 години :D

13. swath.a

swath.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    21
    Јас добив на 12 години и баш се сеќавам дека кога се вратив дома од школо видов малку бев изненадена и возбудена а иначе не ме болеше стомак или глава.Бев доста информирана и само чекав :?: кога ке дојде…

14. angel4eangela

angel4eangela Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    na 11 god
    bev doma i naednas kako da se pomocav vo gaki i potoa ne znaev kako da ja namestam vloskata iako majkami mn pati mi ima kazano jas uste neznam :D

15. Buubbbiiiii

Buubbbiiiii Нов член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Lugje.... vo juni ke polnam 12 god. Imam 48-49kg i vo posledno vreme me boli stomakot.site moi drygarki imaat dobieno menZis pa se plasam duri i vo skolo ni davaa po nekoi vloski...nemamm belo pranje nitu pk neato drugo...
    ve molam kkazete mi po nekoj sovet mnogu se sramam

16. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Нема од што да се срамиш девојче,јас на 12 години и 2 месеци првпат добив менструација,тоа си е индивидуално кај секого кога доаѓа,може на 9 години најрано,на 10,11,12,13,14,најдоцна на 17 години!Возраста на добивање менструација не значи дека со некого нешто не е во редбидејќи тоа си е индивидуално,е сега,ако си тргнала на училиште една година порано,тогаш не треба воопшто да те чуди што сите твои другарки веќе добиле,а ти сеуште не!А,за болките во стомакот консултирај се со лекар и со гинеколог,затоа што може да значи дека ќе добиеш,а може и не,може се од нешто друго што нема врска со менструација!Поздрав и не се секирај! :hai: :angel:

17. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    727
    Е јас негде околу Нова година на 12 години. :)

18. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Ајде бе те молам Buubbbiiiii не се глупирај :lol:
    Што има срамно тука ахахх ? :D Јас имам 12 и пол години (скоро) немам добиено и што? :D
    Секој организам различно се развива и плус ти немаш не знам колку години па да се грижиш :D
    Уживај,се ќе си дојде,биди стрплива еве и Дримкава ти кажа :D :hai:

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    29.05.2009 :)

20. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    21 Јули 2011.
    Станав во 12 часот, отидов во ве-це, што да видам. Бљак. Ја викнав мајка ми, ѝ кажав, ми даде влошка и толку. Без паника, без глупости.