Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Прв пат добив на 13 години. Бев на училиште на последен час и многу ме болеше стомакот.

2. Catherayn

Catherayn Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    188
    Памтам добив баш на празникот Богородица во август,пред да почнеме осмо одделение..
    Сите девојки од класот веќе одамна имаа добиено,само јас не и никад нема да заборавам во седмо одделение зимата имавме час по физичко и дискутираа девојчињата на таа тема која кога добила првпат како и било.Јас искрено си кажав дека немам добиено до сега и таа наставничката ми рече дека очигледно сум болна и дека треба на лекар да одам...
    Не знаете колку грозно сум се осеќала... ;( :@ :x :worried:

3. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    И јас исто,сите девојки имаа добиено,а само јас немав и кога ќе ме прашаа јас искрено ќе им кажев а тие не ме веруваа..инаку после добив на 14.

4. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    И јас исто,сите девојки имаа добиено,а само јас немав и кога ќе ме прашаа јас искрено ќе им кажев а тие не ме веруваа..инаку после добив на 14.

5. DelRey

DelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    533
    Добив на 12 :)

6. iprincess5

iprincess5 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Ама понекогаш предизвикува чешање.. :( :( :(

7. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    па нема врска ке си се миеш само со детски гел за туширање и нема да те чеша и редовно инаку имам забележано дека ако не се миеш со некој нежен гел или сапун (иако сапун не препорачувам) неговото лачење е зголемено мислам на вагиналниот исцедок позз

8. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    Мене докторката ми има кажано дека,геловите за туширање и оние за интима,колку што се корисни толку се и штетни и не е добро да се користат многу.

На SummerGirl12 и JustFun им се допаѓа ова.
  9. iprincess5

iprincess5 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Фала ви многу :)

10. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Јас добив на 11 8) Прва бев што ми дојде од клас. А не дека бев нешто многу поразвиена од другите. Едноставно ми дојде порано. И им се прчев во петто,демек најголема сум :lol: И ми доаѓа втората,и почнуваат маките. Море,стварно сум за прчење,најдолго сум го трпела тој шејтан црвен :)

11. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Во осмо добив..спремна,пошо сите другарки имаа добиено,па очеквев и јас секој момент :rofl: ми траеше само 3 дена,па после 3 недели пак ми дојде и пак 3 дена...ми тргна со тројките :D после то си почнав редовно да добивам и нормално да ми трајт

12. ivana63

ivana63 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    229
    Уште го памтам тој ден. И ја прва добив во одделение, ама мнооогу, многу рано. :wasntme:
    Дури може и некој да не поверува ама тоа е. :^)
    Првата менструација ми беше на на 9 години, не ни очекував дека ќе ми дојде. :^)
    Отпрвен ми идеше нормално, па 6 месеци немав, па пак имав неколку месеци, па немав, па ми дојде и на крај ми беше нормално. :D

13. Alyson

Alyson Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    170
    Јас исто добив покасно од другите, некаде кај 8мо одделение мислам :?: Па и будала девојче, тогаш кога добив не сфатив дека тоа е тоа :D Си помислив дека имам некој друг посериозен проблем. И ќутев, не и кажував ни на мајка ми, чекав да ми помине. И после кога дојде пак наредниот месец ми текна што било работата :D

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не е ништо за неверување, знам многу девојчиња што добиле на 9 години, секој организам си е различен. :)

Alyson, ме изнасмеа со ова што си си ќутела додека да помине хахаха :rofl:

15. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    Првпат добив на 12 години...тогаш бев кај баба ми и ми беше срам на нејзе да и кажам па вечерта кога си отидов дома и кажав на мајка ми :)

16. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Јас прва добив во одделение, на 10 год
    Не очекував дека ќе ми дојде толку рано :/

17. LittleGirl23

LittleGirl23 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Јас прв пат добив на 12 години ...Сеуште се секавам на тој ден. :rofl: само кога ми текне се превртувам од стол .

18. Catherayn

Catherayn Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    188
    Точно пет години откако првпат добив .. :D

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Беше пред две години, 14.08.12, имав 13 ипол год, памтам дури дека беше 11 навечер. Си се допишував на фб и отидов до вц, и видов капки крв. :$ И иако чекав одамна више да добијам, срцево почна да ми лупа коа видов. :D
    Наредниот ден кога мајка ми си дојде од работа, ја викнав настрана и и кажав, и она ме гушна. :) Ама маки изнамачив додека да ја наместам влошката првиот пат :lol: :lol:

На single.ladyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Јас прв пат добив на 11 ипол години и се сеќавам имав станато од спиење за на училиште и одам до тоалет и гледам крв на гакичките прво се исплашив па после ми текна кога ми кажуваа другарките за менструација.Одма трчајки отидов до кај мајка ми плачејки :lol: :lol: и после ми објасни се и јас нервозна цела :lol: :D