Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    112
    На 11 години :( Само што се вративме од одмор, седнав да мочкам, и што да видам :lol:

2. Marijasp

Marijasp Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    15
    На 13 години.

3. SuperGirl8

SuperGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    205
    На 14. На училиште, баш за ова зборувавме, само јас немав добиено во генерацијата, и така натажена појдов во вц да мочкам.. И видов крв на гаќичките, и правец да се пофалам.. Никој немаше влошка, па на класната и барав.. |( |(

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Прв пат ми дојде на 12 и пол години, и тоа вечерта пред да одиме на одмор. Се утепав од плачење. И од тогаш редовно ми доаѓа. :D

5. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    2 дена пред 14 роденден,си бев убаво запознаена си ставив сама улошката па ја викнав мајка ми да и соопштам ;)

6. love11111

love11111 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    148
    На 12 години дома. :)

7. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    На 12 ипол години.

8. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Јас прв пат добив на 12 години :D Се сеќавам не ме болеше ни мешето ни ништо,а пред да ми дојде мајка ми и тетка ми ме советуваа да не се плашам.И дојдов од училиште(беше јануари) и отидов во веце и требаше да одам на тренинг но и кажав на мајка ми таа ме гушна и потоа таа кажа на тато дека нема да одам на тренинг и така.Воопшто не се плашев :D

9. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    На крај на седмо одделение, сама бев дома и се шокирав.:D

На angelche16 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  10. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    На 11 и пол, летото за седмо ама јас веќе си знаев се и не се шокирав :rofl:.
    И добив дома кога бев.

11. black's'thebest

black's'thebest Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    82
    На крајот на дванаесетата година :)
    Баш помнам, 17.09.2013.
    Прва смена на школо, нервозна многу, се испокарав со една другарка, цел ден ми го упропасти.
    Ама кога дојдов дома, што да видам. Срцето почна да ми лупа,незнаев што да правам. Дома никој, само татко ми.
    Се јавив на другарка ми, преку улица ми е, одма појдов кај неа. Таа доби минатата година септември, и ми следеше лекција од неа и од мајка и, што е, како е..

12. ...adri19

...adri19 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    На 12 години целата бев исплашена :worried: .Потоа едвај собрав храброст да и кажам на мајка ми некако ми беше срам :$ жената се израдува и ми даде влошка ми покажа како да ја наместам ова она ми кажа неколку работи околу менструацијата и јас почнав да се нервирам неколку дена само цимолев ;(имав нагла промена на расположение влошките мнг ме нервираа додека да им се навикнев време ми требаше... Оттогаш имам редовна менструација освен што ми прескокнува во месец декември секоја година а незнам зошто така :|... :)

13. MISS..YOU

MISS..YOU Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Јас кога добив прв пат беше многу одамна.. имав 12 год ,7 одд ... знам памтам бев на гости и вечерта кога си дојдовме јас отидов до вц и имав што да видам... Малку бев изненадена и многу сакав да имам менс,,, ете дете, со кој памет сум размислувала,:D но сега си сум на големи маки ;( :sweat:

На marija.980 и single.ladyyy им се допаѓа ова.
  14. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    17.579
    На 13год. Бев на училиште, па заминав до вц и што да видам крв. Се преплашив и му реков на класниот дека ми е лошо, да си одам дома, па ајде ме пушти. И идам дома со трчање, и викам на мајка ми леле јас сум се исекла некаде крв имам на гаќите, таа почна да се смее. Јас знаев дека треба да добијам некој ден, ми имаше мајка ми објаснето, ама тогаш не ми текна на тоа. Смешки :lol::lol:

15. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    na 11g.leten raspust bese mi dojdje pred da trgnime za kaj tetkami Ohrid,koga vidov me fati panika pocnav da vristam: pomos ke umram bolna sum,ke ostanam bez krv se ke proteci arno ne se onesvestiv ... Ehh ic ne mi tekna deka mi dojde menst. Babami uste go pamti toj den i odvreme na vreme me potsetuva mi veli - ke umram,ke ostanam bez krv :$:D

16. Kimey

Kimey Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    84
    Добив на 11 години дома. Сρеќа што сестρа ми ме извади од базен да ми поκажела нешто па потоа отидов во тоалет и тогаш добив. Да не ме извадеше она од базен внатρе ќе си добиев :D

17. photograph

photograph Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    За прв пат добив на 12 години. Тргнав да се бањам и кога да видам крв. Се утепав од плачење, со цел памет мислев дека некој ме отрул :rofl: . Иако знаев шо ми се дешава.

18. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Имам 14ипол години... веќе подолг период (година дена) имам бело прање а денес кога се разбудив бев до wc и да се избришам видов така нешто ептен светло кафеавко и не му обрнав внимание... пред малце бев и да се избришам убаво се виде црвена боја (само малку, колку еден нокт) и ставив улошка ама на улошката немам ништо .... имам така кафеавко само кога ќе се избришам...

Тоа е менструација или? :$

19. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Јас секогаш пред да добијам ми се појавува тоа кафеавкото, мислам дека за ден-два и тебе ќе ти дојде :)

20. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    И официјално на 30.07.2015 дојде мојата прва менструација....
    на почетокот немав никакви болки и сл. ама после стана обилна и со огромни болки во стомакот...

На Valerin, GirlRose и srhsejbsk им се допаѓа ова.