Вашата прва менструација

Дискусија во 'Тело' започната од rockstar, 25 септември 2010.

1. Twitty123

Twitty123 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Вака,страв ми е да не добијам во училиште и кажете ми ако тоа се случи како да кажам на класната да ме пушти да си одам,некако ми е срам.Ве молам за одговор ❤

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Колку години имаш?
    Носи секогаш со тебе влошка во ранец.

Прво ќе осетиш болка во стомакот, па на почеток ќе имаш само неколку капки, а нема како река да ти тече.

Сигурно си правиш филмови дека страшно ќе биде, ама не е ништо страшно, ни срамно.
    Ќе и кажеш на класната дека не ти е добро во стомакот, речи дека си јадела нешто расипано, и ќе те пушти...не мора да и објаснуваш детално.

3. Twitty123

Twitty123 Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    12 год

4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    И мене баш прв пат ми беше на 12,5 години.

Ми текнува бев настината и цела недела не можев од кревет да станам, па баш тие денови добив.

И да ти дојде во школо, ако немаш болки можеш само до вц да отидеш и да ставиш влошка, и да продолжиш со часовите како ништо да не е... Ако имаш болки ќе заминеш дома.

Не е ништо страшно :)
    И класната е жена па знае како одат тие работи.

На Twitty123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    18.230
    Не значи дека ќе имаш болки.
    Еве јас веќе 10-11 години има од кога имам добиено па фала Богу никогаш не сум имала болки, тоа си е индивидуално и зависи од телото и организмот.
    И нема врска ако имаш машко наставник, ако ти е многу обилно и ако имаш големи болки ќе му кажеш, не е тоа ништо ни срамно ни страшно, и мажите имаат чуено за тоа дека постои :lol:

На Twitty123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alexa_dimoska

alexa_dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    951
    Прв пат добив некаде на 11-12 години, на петок 13-ти, нормално пошто сум баксуз.:rofl:
    Ми беше страв буквално да седнам. Се сеќавам дека се чувствував како памперс да носам кога прв пат употребив влошка.

На Matea Ballerina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    555
    Леле на 13 години. Сите мои другарки имаа добиено, и чекав само уште јас.

8. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.869
    На 10 или 11 години, четврто одделение бев. И многу се исплашив, почнав да плачам и врескам во тоалет. :|

9. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    584
    Мислам бев четврто оделение, и уште памтам као се убив од плачење и ја молев мајка ми да не си ставам улошка, наместо тоа ќе сум ги мењавала гаќите на секои 10 минути. ;););)

На Mintini му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Joanna_

Joanna_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2018
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    655
    На 13 години, среќа дома бев. :rofl: Не се исплашив бидејќи одамна ми имаше кажувано мајками дека кога тогаш мора да се случи тоа.

На Ikickabebusce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    3.152
    Првата менструација ја добив на 30-ти Мај кога бев 6-то одд и бев 11 год. Сум ја добила на училиште ама приметив дури дома. Кога видов, мислам не видов у вц туку видов на креветот кога седев видов дека ми се извалкани хеланките од крвта и веднаш помислив дека е менструација. Отрчав у вц кога видов на гаќите :x лелее ужас (facepalm) со ставив улошкс ама мајка ми не беше дома и и зазвонив на другарка ми од фејзбук бидејки беше во Германија и и кажав таа ги виде гаќичките и ми рече сигурно сум добила.. Кога дојде мајка ми ми беше срам да и кажам и ги зедов извалканите хеланки и и реков "Мамо види"! :)
    Таа ко да се исплаши .. Ми рече дали си ставив улошка јас реков да и таа ми објасни се и се изнарадува.. Еех не е лесно да си женско :D

На hermosa, cresa-jagoda и Ticaa им се допаѓа ова.
  12. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    114
    На 11 години. И јас сум добила на училиште ама приметив дома. Знаев што ми се случува бидејки за менструација учевме во школо а мајка ми не ми беше објаснувала за тоа. Мајка ми не беше дома, па си ставив сама улошка и отпосле и кажав кога си дојде. :)

На Liddee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    114
    Имам 13 години. Може некој да ми каже дали можам да вежбам на физичко кога имам менстуaција ?

На Jenyl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    108.109

Зависи како се чувствуваш ти :) јас на пример бидејќи првите 2 дена имав обилна.м , не вежбав и си седев настрана :) и кажував на учителката и тоа е тоа :)

15. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    114
    Кај мене е машко наставник

16. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    18.230
    Па што ако е машко наставник, и тие имаат чуено дека менструација постои :rofl:
    За нормални телесни случувања не треба да имаш страв ниту срам пред никој, никогаш.

Ако не ти е многу обилна и немаш болки вежбај си нормално, ама ако не можеш кажи му, ништо страшно.

На Kjutche му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    На 11 ипол или 12 години не се сеќсвам кога добив ама се исплашив малку :D :D
    имавме учено за тоа имав и читано “Книга за секое девојче” ама си мислев мала сум :D

18. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    114
    Здраво може прашањево не е за тука ама ќе си прашам. Веќе 4 месеци има поминато откога ја добив првата менструација ама последните 3 месеци имав менструација сега немам. Мислам имав само еден ден и тоа само неколку капки и толку. Овие 3 месеци си имав а сега овој месец немав т.е. имав само еден ден и тоа само неколку капки.. Дали е тоа нормално?? Дали може да се случи да немам овој месец????? Ве молам за одговор......

19. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Мојата прва менстурација ја добив кога имав 13 години, и ми дојде точно еден ден пред да одиме на одмор:nod:

20. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Ништо страшно :D На менструалниот циклус му требаат две години за да се регулира.Посебно првите менстрауции се нередовни.

На Kjutche му/ѝ се допаѓа ова.