Дaли чaстевте зa првaтa плaтa и штo се чести? Блaгo кaфе итн. Мaл дел oд средствaтa oд тaa првa плaтa дaли oдвoивте зa нaјблиските мaкaр?
Мене ми се тресеа рацете кога ја земав од банка. Се секавам дека тогаш прв пат го наполнив фрижидерот јас. Бев горда што почнав да заработувам за и јас да допринесам нешто дома
Прва 1500 денари, а останував прекувремено. Лош старт. Уште го немам сретнато шефот да му плукнам во лице еднаш
Odamna bese toa...ne se nitu sekavam na sumata. Gi donesov parite doma i gi staviv u kujna na rabotna masa...stoea 3 dena taka...
Убава сума беше, не очекував толку, ептен си се израдував. Имаше частење, но не многу, скоро сите пари отидоа за шопинг уште следниот ден.
Мојата прва плата беше кога завршив 8 одд,летото,работев сезонски на базен,две недели,а после тоа продавав сладолед.. Од заработката се сеќавам си купив адидас патики
Дневница у кафич, 350 денари, и со купив едно лиснато стапче 20 денари у 12 ипол навечер, накај дома.
Првата плата ми беше пред точно 9 години. 6,000 денари, за пола работно време. Си се подновив со капут и фармерки. Дома не памтам дали ги почастив нешто.
Првата плата ми беше 16 000 иако ми ветуваа повеќе. Се радував и си купив нова чанта и новчаник за да си ја носам кредитната картичка.
Првата плата ми беше во 2009 година, во работно тело на ЕУ, преку Правен факултет, во Букурешт. СОЛИДНА сума, се почестив одмор во Малта.
Првата плата под договор на дело 12 000. частев ко 60 000 да сум зела и едвај истерав до наредната плата после некоја година преку агенција договор потпишавме и се дуплираше. бетер частев тогаш. е кога земав решение за стално потрошив колку 3 сегашни плати хахахха. битно да се слави..
Минималец (стариот). Го потрошив на тракатанци за свадба, но стојат за спомен. Битно за убаво дадени.