Незнаев дека постои темава, осеќам само во оваа тема ќе пишувам до крај на мојата бременост.. денес имав тежок ден, 6 дена не бев отидена во тоалет, се будам сабајле и решив да не чекам повеќе почнав со чаша млеко па јогурт со ленено семе, цеден портокал, сливи, кафе и 3 глицерински чепови, супа, ефекол прашок, чај и незнам уште што и на крај отидов колку толку и ете ти проблем напнав малку повеќе и се бришам гледам бледа дамка розева. Мислам дека ок сум сега за сега, а од утре продолжувам со прафинско уље ќе пијам и една феминка ми пиша смокви. Абе у кожа да не си ми, хемороиди ке фатам у пм више
Сакам да се консултирам со вас бидејќи незнам дали ситуацијата во која се наоѓам може да ми предизвика проблем бремена сум 10 недели и веќе два три дена имам по течна столица не е дијареа бидејќи не ме тера постојано да одам туку кога одам нормално во тоалет два три пати на ден столицата ми е помека јас се плашам бидејќи ми имаат кажувано дека не било убаво да имаш течна столица во првото тромесечие ве молам за ваше мислење
Јас цела бременост имав таква столица не е убаво ако одиш често во вц но ако столицата ти е течна мислам не е страшно, кај мене немаше проблем
Девојки, купив замрзната аронија, извинете на глупото прашање можда, ама како ја јадете? Ги одмрзнувате зрната, ги јадете сами, ги додавате во нешто?
Девојки дали е нормално да се има по течна столица во бременоста веќе неколку денови одам постојано и како да не сум се олеснала повторно ми се оди а има и денови кога е во ред само наутро ке отидам и потоа сум на раат бев вчера на преглед и се е во ред се бременоста болките сто ги чуствувам во стомакот доктор ми кажа дека се од мрдањето и клоцањето на бебето а за столицата ми препорача waya ili linex jas pijam waya no nekako nema podobruvanje dali nekoja od vas imala slucen ili vakov problem
Женски 37ма недела сум, месец дена мака мачам со тврда столица. Не можам веке преку глава ми е. Може ли чепчиња да земам?
Јас кога имам проблем со тврда столица, наутро обавезно правам смути со овошје и ставам ленено семе. И после едно турско кафенце... Пробај со лененето семе, ако не можеш во смути, тогаш во јогурт, би требало да ти помогне.
Порталак сирупот ја омекнува столицата, може да се пие во бременост и за време на доење го има во сите аптеки. Исто Магнезиум Цитрат омекнува столица. Подобро да го спречиш овој проблем сега пред да се породиш. Со лес и не го одолговлекувај проблемот.
Zdravo devojki edno prasajne denes sum 20 nedela ut vcera imam diareja a dens sum na kontrola 2 skirining dali ima problem ova so diareja ta da ne mu nasteti na bebce mnogu se plasam i se razbira ke go prasam i doktorot vase milsinje ve molam ?
2-3 суви сливи стави ги да се варат околу 10мин во 200ml вода и пиј. Можеш и сливите да си ги изедеш после тоа. Мене ова ми помагаше, ако не ти помага пробај на гладно една чаша јогурт наутро да испиеш.