Zdravo jas sum 24 nedela nekolku dena imam dijarea ne deka imam maka ili grcevi tuku koga odam ednas vo denot imam tecna stolica dali nekoj imal vakov problem treba li da se panicam da baram maticen I da napomenam pred nekoe vreme gi smenav vitaminite piev Pragnezon a sega pijam Pre mama duo Pozdrav
Јас во текот на цела мината бременост со првите две имав мака со тврда столица. Сега со вторава бременост имам избалансирана некогаш течна некогаш тврда.
Zdravo zeni Jas sum 3 mesec bremena. 2 dena veke ne sum imala.stolica i ne mozam nikako da otidam. Snosti pocna nesto kako da me boli vo grbot no nisto strasno. Utrovo se razbudiv so bolki vo.stonakot i grbot poduenost i gasovi.Ne mozam da odam od poduenost. Dali e od toa sto ne odam vo wc ili e nesto drugo. Premn se plasam poradi prviot pat sto imav sponatn.Ponedelnik vo 10 sum na doktor.Ama dotogas.Veke ne znam dali mi e za vo wc ili nesro dr cel den si placam
Од проблемот со столицата ти е јас и со првата и со вторава бременост го имам истиот проблем но јас го имам во текот на цела бременост. Подуеноста ти е од столицата. За да отидеш пробај со суви сливи со јаболка или лаксативи (алкалакс чај, клизма или чепчиња) Јас користам Дулколакс чепчиња.
Здраво, ја сум 10 недела и веќе една недела имам проблем со столицата, одам еднаш на ден ретко двапати, не е дијареа целосно меѓутоа столицата е неоформена иде накај кашаста, така како пред дијареа. Јадам суви работи не помага, пиев магнезиум го прекинав мислејќи дека е од него,пак исто си продолжи. Од денес докторот ми рече линекс да земам ама незнам до кога можам да го користам. Пред да бидам трудна мака мачев со запек, сега... можеби е подобро вака ама ми смета зашто после цел ден ми се чини дека пак ќе отидам во тоалет.
Иста сум и јас на почетокот неможев воопшто да одам а сега кога одам еднаш дневно столицата ми е течна и мислам дека е од магнезиум пошто пијам 2x400 ама неможам да го прекинам , и планирам да земам линекс пробиотикот можеш да го пиеш колку сакаш пошто не иде у плацента.
Пред да забременам имав редовна столица и тоа неколку пати во денот. Сега последнава недела не одам секој ден во тоалет, и некогаш се мачам да се испразнам. А пијам многу течности.
Не е само до течностите, до влакната во храната е. Суви сливи, интегрални крекери, крекери со семки (има мнооогу лесни рецепти на нет за вакви), пробиотик помага, леќа манџа, интегрални лебови, овошје со лушпа (ако најдеш домашно или органско), магнезиум...
Пробај со сок од сливи или вишни мене многу ме тераше порано од овие два сока. Сега ништо освен мед.помагала(клизма, чепче)
И тоа помага ама кој штоможе да го јаде сосем лушпа, јас на пример јаболко со лушпа, портокали, лимони и мандарини неможам да јадам ми се гади. Лимоните, портокалите, цитроните и сличните овојша ги цедам па ги пијам оти ми ствараат гадење ако ги јадам. Пред да се омажам јадев откако останав прв пат бремена неможам да јадам.
Zenski kazuvajte spas imam tecna stolica vejke edna nedela I krkorejne na crevata dalie nesto strasno za bebeto bremena sum 17 nedela
Мене столицата отсекогаш ми е била тврда и пред бременоста и сега. Ептен ретко да имам течна столица.