Јас имав течна столица одприлика 2 месеци, помагаше пробиотик додека го пиев кога ќе прекинам повторно исто. Ми кажаа дека причината се хормоните. Се нормализираше последниов период сама.
Zdravo zenski, jas sum 36+4 veke 2 3 dena osekam bolka niskoto vo stomakot i ponekogas vo polovinata, denes bolkite bea pocesti i eve sega me zabole epten stomakot kako za vo toalet otidov i imam dijarea, epten temna boja kako na crno i stomakot mi vrie. Dali nekoja od vas se soocila so vakvo nesto vo ovoj period od bremenosta. Blagodaram mnogu
Тогаш има или некоја бактерија во цревната микрофлора која не одговара т.е е микроорганизам кој не е во цревната микрофлора или е резултат на почеток на канцрер на дебело црево или се мрзливи црева во прашање.
Toa temnata stolica moze ds bide i od nekoja hrana ete mojot slucaj jadev torta no slagot bese so mnogu boja potoa stolicata crna ja i toa dva tri dena isto ja prasav sestrami mi kaza deka i kaj nea i e isto i bilo od tortata ...razmisli sto si jadela ubavo
Devojki sto zimate za pienje koga imate epten tecna stolica ? Denes se iscediv,3 pati vo rok od 30 min. Dali vlijae na plodot..
Можеш да земеш активен јаглен јас имав пред 1 месец и пиев на 4 часа по 2 потоа кога ми се среди на 6 часа по 2 и преќинав сето тоа ми беше кажано од мојот матичен гинеколог
Zdravo, dali vi se slucilo da ve boli stomakot cel den skoro da vi krkorat crevata a vecerta dijarea mn tecna kako voda dva pati vo rok od 10 min i edna po 2h? I da go cuvstvuvate meseto gore kako istuseno? btw 21 nedela sum i se plasam mn za bebusot da ne mu se sluci nesto, dali da odam do kaj maticniot..
Во моментов има и стомачен вирус. Земи си пробиотик(провен еднаш на ден е најдобро ако мене ме прашаш), јаглен, банана, протеинска храна и електролити. Никако овошје за да се стабилизираш. Од физиолошки диети за дијареа кои ги даваат се препорачува јадење макарони со сирење, двопек, компир варен или пржен, месо
Јас имав пред нз точно една две недели и докторот ми рече активен јаглен ми имаше кажано и доза по колку.. јави се на матичен прашај ке ти каже на бебчето нема ништо да му биде не се секирај
Чај од нане напиј се за да ти ја смири болката во стомакот, стварно помага. Можеш леблебии за дијареата. Прашај го матичниот, кој пробиотик да пиеш.
Кај гинеколог прво па ако ти каже потоа кај општ јас секогаш за се прво гинекологот го контактирам па потоа ми дава насоки што и како
Mesinja pomos baram, denes me fati pak dijarea mozi 6 pati imam odeno vo wc od sabajle (dali e mnogu toa se plasam) se imam napieno linex forte 2pati pred legnuvanje uste ednas ke se napijam, prasanjeto mi e dali e mozno nesto loso da se napravi 27 nedela sum? Plis help oti zbesnuvam od mislenje i od citanje po forumi
И пред бременост се мачев со констипација, а и сега исто. И покрај тоа што сега јадам многу повеќе овошје и зеленчук. Некоја се случува и да имам крвава столица меѓутоа засега не често и без болки. Дали се става некаква маст или постојат лекарства за спречување или регулирање на хемороиди? Претпоставувам барем дека се хемороиди