Би сакала да информирам дека гинеколозите (моите) не препорачуваат парафинско масло, рекоа подобро било сливи или ако ептен мора чешниња за трудници. Можело од парафинското да се предизвика дијареа итн. Јас пиев пи една лажичка, но планирам да не пијам веќе и ако морам ќе се обидам со чешниња.
Не знаев дека е дозволено. Јас во 7ми кога страдав од страшен запек, ми рекоа само парафинско, друго никако
Не смеат зошто предизвикуваат контракции затоа не ги препорачуваат во бременост. Баш прашував и за алкалакс ми рекоа никако само парафинско по 1 лажиче ако имаш запек, а не како терапија да го пиеш секој ден. И да точно е ако го конзумираш една недела (јас толку го пиев) секој ден може да предизвика дијареа ама не во смисол како стомачен вирус кога имаш па да те исцеди туку еднаш во денот ќе ти биде течна и ќе знаеш дека не треба да пиеш.
Па и јас така пиев 2 дена сабајле навечер по една лажичка и по 2 дена конечно отидов во вц по една недела тортура
Јас дури и прашував и чеп ако не протера(зошто на пораѓај не ми делуваше) дали смеам и клизма само ме погледнаа на косо и рекоа нормално дека не ќе си јадеш течна храна, суви сливи, грејпфрут(и ова помага) и парафинско. Пак ќе кажам парафинското масло не е терапија за секој ден туку по потреба.
Во ред само сакав да информирам што ми кажаа, не рекоа дека не е дозволено но подобро било со чепчиња, и се разбира компот од сливи
Мене сега за сега ми помагаат суви сливи и планирам да продолжам со нив. јас и претходоно си имав проблеми. Ама пијам па и чај и многу вода.
Devojki mala pomos, bremena sum 10nedela otpilika na 2 dena vo wc, so nenormalna poduenost i krkorenje na crevata i site tie raboti makar i predhodno go imav toj problem. Samo sega primetiv i nesto belo kako sluz nezz mozno li e od vaginaletite da e, otpilika 2 pat go pirmetuvam
Жени, некоја со дијареа да се справува? Јас пак имам од вчера, ќе пазам на исхрана нормално, не ми е често многу, ама не знам дал смееме јагленче да се напиеме.
Можеш да земеш некој пробиотик неколку дена додека се регулира столицата, мене ми го препорачаа Multilac, и до сега многу ми има помогнато.
Дали течна столица по неколку пати во денот може да биде знак за рана бременост? Знам дека може да биде и стомачен вирус, ама желбата за мајчинство си го прави своето за да во се сѐ посомневам, дека ете може сум бремена.
Јас сум 7ма недела бремена и можам да кажам дека се исцедив секој ден со пролив уште од 3та недела (извинете на речник) и не знам колку е тоа нормално, едвај чекам да отидам на следна контрола и да прашам. Не знам дали има улога од што пијам ПреМама + метилирана фолна + метилкобаламин + витамин Ц и боцкам клексани + утрогестан 2 пати дневно ставам ама терапијава не смеам да ја прекинам поради генетски мутации и претходни неуспешну бремености. Еве некоја членка ако минала низ исто, би сакала совет.