Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата столица во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 5 јуни 2012.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    317
    Скоро од почетокот на бременоста мака мачам со нередовна столица и запек.

Исхраната ми е прилично избалансирана.
    Апсолутно се што можев да пробам е пробано: ленено семе со јогурт, сливи, многу вода, магнезиум цитрат, салати редовно, течни оброци колку што можам повеќе, компоти, обавезно секоја вечер киви и јаболка по еден тањир итн. Се од набројаното, помогнало еднаш до два пати и толку.
    Даден ми беше пробиотик Биофемин, за таа намена, и првите десетина дена, навистина столицата се среди, почнав да одам секое утро, нормално.
    Но, последнава недела пак е по старо, дури и полошо, чувствувам силна болка, а вчера и денес и анално прокрварив вршејќи нужда.

Се слушнав со матичниот, тврди дека пробиотикот им е еден од најдобрите за трудници бидејќи покрај цревната влијае и врз вагиналната флора и дека се уште е рано бременоста да предизвика толкав запек. Упорен, внимавај на исхрана, земај ова, земај она. Како да не можам да го убедам дека се правам и се пробувам а нема ефект. Како да му се чини дека секој ден сум на хамбургери и пици.

Не знам како да си помогнам. Се плашам дека ќе ми се појават хемороиди и ќе настанат дополнителни проблеми.

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    11.422
    Цедени сокови внесувај многу, свежи урми, суви сливи потопи во млака вода да стојат 24 часа, потоа и сливите и водата ја пиј. Пробај исто детски каши од слива. Од стасана зелка ако можеш водата да ја пиеш расолницата.
    Повеќе на манџи, зеленчук и овошје биди.
    Јас во бременоста имав запек, од човек со брз метаболизам, мислам дека ѕвезди броев кога одев во ВЦ. Тешко е многу :(

На tambelina и ginger им се допаѓа ова.
  3. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    317
    Од набројаното не сум пробала само со детдка каша од сливи.
    За расол, исто, ќе земам од кај мајка ми. Ти благодарам за препораките.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.