1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата столица во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 5 јуни 2012.

1. hajdi88

hajdi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Isto i jas ne bev 4 dena, no sega za da ne dojde do toa vnimavam dokolku eden den ne otidam vo toalet pocnuvam da jadam isklucivo ovosje samo i sok od suvi slivi dodeka ne otidam vo toalet nikako cvrsta hrana. Da ne dozvolis da dojde da ne otides vo toalet podolgo od 2 dena. Zemaj magnezium citrat, zboruvaj so doktor da ti preporaca kapsuli ili kjesicki za rastvoranje vo voda, jas razgovarav so opst lekar za problemot i rece deka ako zemas kapsuli ili kjesicki treba da se zemat so vreme a ne da cekas 4 dena da ne otides vo toalet.[/QUOTE]

2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    876
    Јас мака мачев со столицата првите месеци, сега си одам дури и два пати во еден ден, ретко некогаш да извадам тврдо. На тоа се должи мислам јадењето на овошје, претежно праски и лубеница јадам.
    И нормално пијам повеќе вода

На Anagard36 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anagard36

Anagard36 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    66
    Pijam okolu 3 l voda plus jogurt , jadam prasski jabolo i lubenica i drugi ovoshki i salati i pak nisto.mashcheto isto jade i ne moze da izleze od wc a jas maka.macham

4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    374
    Јас пукнав на два пати денес по една мала какушка... Ме боли кога напинам тврдо боли леле мајко... Сливи одмрзнав .... Благо многу ми дојде овие два три дена ексик боли... Имам едно како клизмиче смеам ли малку дс омекни?

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.699
    Допаѓања:
    38.368
    Една членка имаше пишано за сируп Смокван. Можеш да пробаш и со парафинско масло.

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anagard36

Anagard36 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    66
    Cia seme oves i jogurt mene mi pomogna pred nekoj den , denes jadev za pojadok jajce jogurt domat i posle ceden sok od portokal limon i citron. Doktorkata mi dade nekoj prasok ama ja se odluciv da ne zimam nikakva hemija i da probam vaka i bese uspesno

7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    876
    Праски, кајсии и лубеница, thank me later :)

8. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    374
    Боли страшно.. Се надевам дека нема да се случи ништо Недај боже крварење ќе.се пореметам готово.. Сега ми дојде како напон ама само со извинување прднав и како течно па се измив немав ништо сега се облекував ајде уште еднаш да се избршам сп суво како кафеавкасто незнам дали е од тоа што *прднав бидејќи имаше кака на секојдневната или можеби од кај бебето е незнам ќе следам ноќеска нема спиење

9. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    374
    Ми рекоа дека маката нема допирна точка со бебето и дека нормално е да се напни е Сега незнам веќе што да мислам

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    876
    Не се плаши и крв некогаш да видиш на тоалетна пд цврста столица.
    Инаку немој да се мачиш, консултирај се со матичниот ќе ти препорача некој чај или парафинско масло.
    Дримо јас еднаш сркнав останав цел ден во вц, не е препорачлив во бременост ама матичната ми го препиша ми рече нема зијан, подобро тоа отколку да напнуваш да се мачиш.

11. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    64
    Не се плаши и јас мака мачев…еве се среди некако пиеш ли магнезиум? Земи суви кајсии суви сливи јади така во текот на денот повеќе течности и ќе помине мора да издржиме потоа ќе биде подобро :l:

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.699
    Допаѓања:
    38.368
    Може да се напиеш и маслиново масло. Или направи сок од суви сливи. Знам како ти е. Јас само еднаш имав проблем. Само во првата бременост. Едвај завршив работа.

13. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    374
    Готово ќе се пукнува луѓе изгледа од сапунчето што подставивнеможам напнав

14. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    374
    Ќе се умира ова е последно мора чаре да се бара на шоља сум како да се пораѓам кафето не го доиспив ми дојде како за во вц то душа извадов неможе да излезе тврдо и големо да напнувам по малку да падни

15. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    374
    Готово ми се стемни веќе... Незнам на доктор дали да одам нареднава недела дс бидам мирна ова мачење екскик... Или дс не си правам дополнително стрес кога немам ни симптом ни крв ништо можда беба е ок

16. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    374
    Сега е ок боли уште местото...ексик ама сега како шубе ми остана да не му наштетив на беба... Уффф

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.621
    Допаѓања:
    7.523
    Миј се после одење во вц, никако бришење со тоалетна. Јас на почетокот бев со запек и ова почнав да практикувам, бев раат некое време. А скоро крв имав побајаги на бришење, ама апла нема што да се вадиш од памет, далеку се отворите еден од друг. Пробај магнезиум цитрат да пиеш. Ништо не му е на бебето, не се напнувај дополнително.