Додека бев бремена со керка ми секој месец факав некој стомачен вирус и ме држеше по 3-4 дена одев у вц по 7 пати душа немаше во мене више затоа и само 9кила се поправив за 42гн од како се породив веке не се случило тоа
Можеби ќе звучи смешно, но мене баш ми е проблем- Ако сакам да забременам и постојано се надевам дека сум во таква состојба се плашам дали можеби тоа што имам мрзливи црева и тешко одам во ВЦ може да му наштети на можниот фетус? Поголемиот напон дали може да штети?
Mislam deka nemze da steti mal napon...ednostavno ke sednes na solja ke se opustis i ke dozvolis da se sluci toa sto treba da se sluci....malku ke napinas ali nemoj da crvenees
јас цела бременост мака мачам со столицата се случуваше и по 9до 10 дена да не одам во тоалет во последно време почнав да пијам на сабајле какао наместо кафе и да ви кажам ми се среди столицата е сега дали е од тоа стварно незнам или самото по себе си се среде ама се си мислам дека какаото ми помага многу па кој има проблем нека проба со какао а за напон јас какви напони давав за да се испразнам само јас си знам
Значи откако сум бремена дури и столицата ми е поредовна отколку претходно...се случува и дијареа и запек но сето тоа многу ретко...можеби се должи да активноста,или на храната не знам.....
Од мене благодарност за вашите изјави, навистина ми олесна тоа што го слушам и најмногу Ве поздравувам
од кога почнав да пијам 2 пати по 250мг магнезиум неможам да се пожалам..одам во вц секој ден .... поредовно дури и од кога не бев бремена
И јас со столицава во овие 2 недели имам проблем. Запек имам Јадам смокви, јадам се што треба за нормално за да одам во веце ама некогаш не ми помага.
Мила и јас имам проблем со нередовна столица и јадам секој ден по 5-6 суви сливи и подобро ми е Ако не секој ден барем секој втор ден одам во веце, пробај може ќе ти помогне
Јас од секогаш сум имала мрзливи црева, кога останав бремена ми беше страв дека ке бидат уште помрзливи, затоа почнав секое утро да пијам на гладно исцеден пола лимон се неколку капки вода. Мене ми помога многу пробајте може ке ви помогне.
^ Јас пак знам дека лимонот стега, најчесто се дава кога имаш дијареа. Напиј се зелен чај, јади јаболки
Јас преку еден ден одам во WC, не е скрос супер али то е. Некогаш ми се дуе мн стомакот и полн ми е со гасови. Си се смеам самата дека малото има конкуренција во стомакот
луѓе јас обратна од сите вас,кога ми почнаа симптомите на бременост почнав да имам мн брз метаболизам идам во вц многу често по стопати на ден,нити запек нити ништо мислам дека повеке идам од нормално и почна ова проблеми да ми ствара
Pred mesec den koga leze vo bolnica nemozev da vrsam golema nuzda mi dadoja nesto kako maslo i mi rekoja koga ce si pojdam doma ako ja imam istata maka ednas vo denot da pijam po 1 malo lazice cisto maslo .. mi pomaga barem mozam da si se olesnam se izvinuvam za lat. od mobilen sum
Jas deneska na rati vrsev nuzda i toa tripati...bukvalno nemozam rabotata da si ja zavrsamkako so treba.a toa so sum polna so gasovi e drugo
Ленено семе мелено , исто така и спирулина испробано ефкасно и многу полезна во бременоста и во доењето
Мене пак поредовна не ми била никогаш столицава. Како што имав бавен метаболизам и по 3-4дена неможев да одам во wc, очекував во бременоста дека ќе имам запек. Ама пак споритвно од очекуваното, имам редовна столица, секојдневно излегувам во wc. Инаку занам дека зелениот чај доста помага кога имате нередвна столица. Пробајте со шолја зелен чај барем една во денот, белки ќе ви помогне!