Вашата физичка активност

Дискусија во 'Фитнес' започната од Lux, 12 јуни 2011.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Активност 0- од кревет на компјутер па до фрижидер и пак назад и се така.Освен сексот ако е тоа физичка активност воопште и пливањето од одморот . Ама ке се активирам деновиве повеќе

2. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Па 3 пати неделно по околу 40 минути (20-30 на орбитрек и остаток вежби за истегнување).

3. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Мојата физичка активност моментално е падната на 0, жално за мене.... :worried: :worried: :worried:

4. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Не сум активна многу одам 2-3пати возам потоа пешачам неколку дена и толку за една недела :o :$

5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    25.752
    Порано бев супер, си одев на фитнес ама ми се јавија проблеми со рамово, и сега не можам ништо да вежбам одма имам болки. Па џогирав со другарка ми од сабајле неколку дена сега месецов, ама и тоа изглеа не оди најдобро. Значи, мојата физичка активност е прилично бедна. :rofl:

6. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Какви ти се проблемите со рамото? Пукнато, исчашено или нешто трето?

Имав и јас повредно рамо ама ми помина па затоа те прашувам :).

7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Од кревет во кола, од кола на работа ,од работа во кола :D
    Па и тоа е физичка активност се троши енергија :)

8. PorcelainDoll

PorcelainDoll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Јас сум физички активна, одам на играорна до лани одев и на карате ама го напуштив...многу го сакам спортот :P

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    25.752
    Нешто трето, ни јас не знам точно што е проблемот треба да одам на лекар, ама почна со онака мали болки при вежбање, за потоа т.е. сега ме боли и кога не вежбам, константно. Од рамото некогаш се пренесува болката и кон вратот и раката, многу зае*ано. Не знам точно што е, знам не можам да вежбам. :)

10. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ок, ај да не погодувам, се надевам не си имала болни крајници или реума како мала така да ако не ти е незгодно чим ти кажат дијагноза кажи ми, баш ме интересира што може да биде :).

11. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сум физички активна секој ден станувам во 9 часот и вежбам хип-хоп околку 2 часа,ноќе па пешачам
    2-3 часа :)

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Па секој ден можам да си одвојам дел за физичка активност.
    Тоа ми е рутина, едноставно неможам и не се чувствувам убаво ако не направам нешто во текот на денот, и автоматски се полнам со негативна енергија.
    Еден ден џогирам, еден ден возам точак, плус правам дома неколку вежби за стомакот, задникот, грбот и нозете. 1 час ми е сосема доволен, некогаш кога ќе се унесам дури и повеќе ме фаќа :D
    Покрај тоа секогаш кога треба да одам некаде ако ми е поблиску ја користам можноста да одам пешки.
    Обично секогаш на нешто сум запишана, па кај и да е повторно почнувам со пилатес, така да ќе ги исклучам домашните вежби :)
    Тоа е тоа, доста сум физички активна, да не зборам и колку скали имам од продавница до дома и низ куќава :D и тоа се брои :!: којзнае колку пати на ден ги качувам и симнувам. :)

13. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Лелееее воопшто не сум активна овој период. Само цигари и газот пред компјутерот.

14. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Mинимум саат ипол.Пола саат турбо џам,пола саат хулахоп и скокање на јаже 40-45 мин.То је то :)
    Или пак некогаш наместо хулахоп возење точак.Џогинг во овој период слабо,кога ќе залади малце тогаш :)

15. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    јас вежбам понеделник среда петок и тава аеробик, модерен и класичен балет, тае бо, јога и фитнес и тава понеделник среда и петок кога отидам од 18:00-23:00 час.трчам на недела а така презнеделата се сум со кола како на пример мојата другарка она неделно 2 пати практикува да оди пеш до работата 1 час пешачење а јас сум секогаш со кола а кога колата ми е сервис со такси.

16. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Јас физички сум супер активна, спијам по 14 саати и секое утро одам од собата моја до вцето(5 чекори) и пак назат и се движам до колата и пак од колата до дома.... па не е малку а и кога ке размислам колку трепкам дневно ехееееее :D :D за срамови е моето туку ај белки ке се стопле побрзо да почнам да правам нешто оти вака ке се направам како мечкаааа :drunk:

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Леле сењорита никако како мечка ]:) брр недостаток од поголема физчка активност имам во зима и поради тоа плус причина што сакам надвор да биде пролет и да грее сонце.
    За среќа постојат многу вежби што можат да се вежбаат низ дома и ако се прават нема да дозовлат да се направиме мечки.
    Ја вежбам 5 пати неделно ама без многу оптеретување во моментов, Понеделник, Среда и Петок вежби за нозе, останатите денови за стомак и размрдување и орбитрек а Недела одмарам.
    Се на се во текот на денот 15 минути сигурно сум физички активна.

18. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Вежбаш од 18 до 23 часот????Тебе за Олимпијада да не те спремаат бе девојче?

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Обожавам да пешачам, ја користам секоја прилика, не нешто планирано, туку многу пати го оставам автомобилот ако имам време и си тргнувам пешки... Бидејки сум многу по шетањето тоа воопшто не го чувствувам како нешто тешко, туку ме исполнува и не ни приметувам колку сум поминала , а и ако сум некогаш нерасположена пешачењето ми е најдобар начин за трошење на негативната енергија :) .
    Инаку посетував фитнес центар но некако зимава немам толку време :^) или не си одвоив :worried: .
    А бидејки поминувам 8 саати пред комп. на работа сеа почнав да ги правам вежбите што ги прочитав на фемина дур сум си сама во канц , и сум си мн задоволна :)

20. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Не ви треба ништо. Само АКТИВНО МИЛЕНИЧЕ! Јас сега купив и еве 500 м спринт трчање , па застанеме малку па пак продолжуваме. И на назад 500 м =1000 м на ден. Па ако имам можност и ноќе малку се шеткаме. Бидејќи денеска беше првата шетња дома вода течеше од мене , мислиш сите тие калории во вода паднаа. За мене тоа е доволно , а и одам на аикидо така да... ќе се појави рамен стомак до лето :lol: :wasntme: