Вашата шминка низ слики

Discussion in 'Лице' started by s1a1n1d1r1a1, Aug 9, 2011.

1. eloves

eloves Популарен член

Бубаче ма, :o многу си убава :l:
    Инаку ми се допаѓа како се шминкаш, ти одговараат нијансите што ги користиш.

2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Не ми се веρува деκа се истите веги мислам облиκот од далеκу се совρшени од близу на последната слиκа κаде што не ти е пола лице се гледаат малκу ρетκи, не ги чупај на почетоκот.Иаκо на слиκа не излегува баш најсјајно, баρем јас во живо подобρа сум отκолκу слиκите, ги нагласуваат несовρшеностите.Ваκа ти се гледа убаво облиκот јас мислам деκа ти диρеκтно си слиκала на оκо од близу а може од малκу подалеκу и потоа зумиρај ја слиκата и исечи го само оκото или устата.Мој пρедлог само.

buba4e89 likes this.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас ги гледам сликиве и нешто ми е чудно.Првата слика е како сите останати до сега,од веѓата до окото,шминката,кожата воопшто значи тоа е тоа на сите слики изгледаше идентично,ама на вториов пост како да не е истата девојка,толку различни веѓи и мазно лице,незнам,мене ми е искрено многу чудно.Дури и на вториот пост последната слика е различна од другите,не е истата веѓа и воопшто истата девојка.
    До сега од иста девојка немало ваква драстична промена,веѓите,очите,јаболчниците па дури и устата неможе да бидат тотално различни на една и на друга слика.

4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

@ivi1987 аман, истата е, по забите барем се познава. Вака го гледаш цело лице и затоа е чудно. Плус, има малку блур ефект на сликите и затоа кожата ти изгледа поинаква.

Инаку @buba4e89 се слагам, кога го гледаш цело лице впечатокот е многу подобар, инаку многу се фокусираме на детали. Имам само еден предлог.
    На оваа слика повеќе се гледа, затоа ја земам таа. Бидејќи имаш спуштени капаци, би требало малку поинаку да го нанесуваш тушот. Замижано изгледа супер, кога ќе го отвориш окото се прекршува линијата и губи форма. Гледај право во огледалото и обележи го крајот на линијата додека ти се отворени очите. Може да користиш сенка и само благо да обележиш, не директно со туш. Почни од крајот на долната линија и полека повлекувај нагоре. Потоа затвараш око и ќе пополниш со туш. Важно е кога ќе го отвориш окото линијата да изгледа поврзано.

Вака некако би испаднало.

http://beautifyandcreatify.blogspot.mk/2013/09/how-to-create-perfect-cat-eye-winged.html

Пробај, можеби ќе ти се допадне. :)

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

buba4e89 likes this.
  6. macka91

macka91 Форумски идол

7. kim.k

kim.k Популарен член

12170389_1068352846531806_2016211457_n.jpg 12178140_1068352883198469_1239459416_n.jpg

Втората слика е со предна камера и плус исечена, така да е баш чиста сликата, али се гледа :)

8. k.frosina

k.frosina Форумски идол

@macka91
    многу си убаво нашминкана особено ми се допаѓа бојата на карминот ако може да ми кажеш за какво карминче станува збор :)
    @kim.k прекрасно :) што маскара користиш?

macka91 likes this.
  9. kim.k

kim.k Популарен член

На сликиве имам ставено maybelline lash sensational, на почетокот кога ја земав не ми се свиѓаше, многу ми беше течна некако, ама после некое време ја оставив да се засуши, и супер ми е :)

lovemme and mirandaa like this.
  10. macka91

macka91 Форумски идол

@k.frosina карминчето што го имам ставено е Mac- All fired up се вика.

k.frosina likes this.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Девојки доброо,не се карајте.
    Јас сум немам што да ставам туѓи слики,тоа е казниво.
    Ви благодарам на сите за мислењата,за се.

eloves likes this.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Сликaвa е сликaнa кoгa се врaтив дoмa пo 5 чaсa зaтoa нa некoи местa е избришaн кaрминoт

13. Winter Lady

Може првата слика каде што и се испрекинати веѓите и е оддамна, оваа каде има 5 слики е нова или обрано.Па обликот на веѓите се менува.По забите се познава дека е таа, исто и со @lovemme изгледа се другарки таа може да каже дека е истата.
    Коритсаки не ти е избришан карминот туку имаш нанесено вишок.Ти фали само на горната усна малце горе десно.Инаку ќувај ги веѓите нека ти ги средат.
    Инаку еве мене на оваа слика ми се средени и тоа ептен тенки ми сеhttp://forum.femina.mk/threads/Вашата-шминка-низ-слики.7809/page-103, а на оваа не ми се.И изгледа како да не се истите веѓи нелиhttp://forum.femina.mk/threads/Вашата-шминка-низ-слики.7809/page-101 ?
    Епа и нејзините така.

lovemme, buba4e89 and koritsaki like this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@Winter Lady баш ги отворив сликите и кај тебе на едната се потенки на другата подебели,ама таа е формата и обликот и нема споредба со сликите за кои коментирав.Значи три различни типови на веѓи видов на сликите а тоа не е од светлото,дефинитивно :)

bella.s likes this.
  15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Формата на веѓите може да се менува, особено со шминка, ама и со чупање.
    Мене во моментов ми текна на Деми Ловато, нејзе многу често ја гледам со различни веѓи. Те погусти, те поретки, те една форма, те друга.
    Една фотка чисто за компарација :)

16. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Кое е бројчето на сјајот?

17. Winter Lady

Како што напоменав ЛоВ ми членката ке потврди дека е таа.Јас сум убедена дека е она.
    Еве доста бев оф-топик нешто пак од мене.Немам мрсно лице од блицот дека е од многу блиску сликано изгледа така и од светките од бронзерот.
    [​IMG][​IMG]

galapce, kjukli, butterfly* and 7 others like this.
  18. Rose96

Rose96 Форумски идол

@kim.k ПРЕдобра е шминката БРАВО! Особено на втората слика ептем ми се допаѓа, користени се по темни нијанси и одлицно се изблендани една со друга. Постирај почесто, ме инспирираш мене а верувам и на други феминки. :l::f::hug:

pamelche, rainbowec, crimson and 10 others like this.
  19. lovemme

lovemme Форумски идол

На сликите е бубаче.
    И други ја познаваат тука можат да кажат не само јас.
    Предна,задна,камера има и тоа врска.И да не ја крева веѓата кога се слика. Формата на бубаче ми се свиѓа само што треба да посвети внимание во предниот дел повеќе да ги скрати со ножици.
    Ни јас не сум кој знаешто,но одам нон стоп на козметичар дома не се чепкам. Па бубо оди на козметичар само за да ти направат форма напред.
    И повеќе изблендира ја сенката во горниот дел.

mssuniquee and buba4e89 like this.
  20. kim.k

kim.k Популарен член

Фала ти многy :* :hug: