Еве како јас се шминкам, најчесто експериментирам и секогаш различно сум нашминкана ова е слика од мојата фб страница П.С. пишувам и блог исклучиво за шминка
@mirandaa многу убаво средено. Боите се усогласени една со друга. @Ginger^ се е убаво но треба повеќе да блендираш горе. @SelinaKyle на вторава слика многу е убава шминкава. @buba4e89 мора да те пофалам. Тушот многу добро нанесен. Нежен кармин.Совршенство! Ако може бројче на кармин.
Не знам зошто се сликаш одоздоле? Многу е чудно, од горе или право кога се сликаш е поубаво, а и може да се види шминката подобро. Немам замерка некоја за шминката, ама еве на пример веѓата на првата слика 5 пати подобро изгледа од таа на втората.
@sakajteme , овој пат , вака точно сакав да изгледа. Тоа ми беше намерата,сакав вака да пробам. Инаку , во останатото време се шминкам со не толку дефинирани, прецизни линии
Првин ставив од моливчето па од сјајот. Иначе овој сјај е сув, тешко се вади ама затоа боите се одлични.
Ги знам карминиве и моливот и јас ги имам истите и многу други нијанси ми се свигаат за цената ги купив од аптека 80 денари во Жива Фарм
Да, многу се убави кармините. Јас во Тетово кога бев ги купив за 120 денари, но слушнав дека по пазарите во Ск се поефтини. Моливот на малена исто така е предобар и за истите пари вреди.
@koritsaki Една од твоите најдобри шминки до сега, одлично ти се исенчани сенките на очите една со друга и боите се предобро вклопени, и одлично ти одговараат на тенот и бојата на очите. И да карминот е прекрасен, и совршено ти стои!
Абе не е финтата да фаќа добри кадари и да излезе добро на слика за да ни се допадне нам, туку да ја долови шминката како што е во живо и ние да и дадеме совет што понатаму или пак позитивна критика.
Е како не е финтата да фаќа добар кадар, па од доле ако гледаш убава претстава ли ти прави тоа за шминката? Скоро секој во живо што ќе ја гледа ја гледа право, не ја гледа од доле како и изгледа шминката. Од доле може изгледа добро, коа ќе се исправи и отвори око - оп друго и изместено?
Да, во таа смисла се сложувам, јас поинаку го сфатив коментарот. Поентата ми е да се долови шминката како што изгледа и во живо така може и поконструктивна критика да се даде било тоа да е позитивна или негативна.