Пудрата на двете слики е Estee Lauder Double Wear, руменилото на првата е Milani - Luminoso, на втората Catrice defining blush - 110 legend berry. Редактирам за да додадам се останато: Коректор Maybelline FIT me 20 Камена пудра Rimmel Stay Matte Бронзер Catrice Sun Club - Blondes и контури NYX powder blush - taupe Хајлајтер FamousX shimmer brick - Mariah Маскара Maxfactor 2000 calorie и Catrice lash boost fibres Кармин 1. Aura absolute matte 612 matte mess и 2. NYX soft matte lip cream 05 Antwerp
Сме те навикнале овде на понежни варијанти и кога го видов ова можам да кажам само WOW ! Препредобро ти стои, почесто да си практикуваш вамп шминка и потемни нијанси.Прекрасна си ! @Artemission баш штета што велиш не се шминкаш многу често покреативно од твојата дневна рутина и нема да те гледаме повеќе,имаш прекрасни црти, убаво отворен капак, верувам дека на него би можело многу работи да се изведат.И вака нежно убаво ти стои,целата си многу убава
Jas go otvoriv od mob.i kaj mene se otvora,veke stom pisav da te pofalam deka si preubava,prekrasno se sminkas i imas odlicen stil,golemo bravo za tebe
@LaraSolare Фала ти. Знам дека потемни нијанси многу подобро ми стојат ама не секогаш сум така расположена.. Ќе експериментирам повеќе со вакви стилови во иднина @buba4e89 Извини сега гледам дури дека си ме прашала за црното моливче. Не знам дали се користи различно за уста, јас овде го искористив истото што си го користам за очи Brooklyn се вика бројчето можам утре да ти го кажам.
Се измачив додека најдов некои слики бар нешто да се види од шминката на очите навечер воопшто не ги покажува убаво боите , незнам. Единствено за да се види убаво вака да почнам да се шминкам и наутро инаку имам ставено од првиот ред втората сенка и од вториот ред втората сенка
Претпоставив дека е моливче за очи. Но,пиши го. @koritsaki од кога си црнка секоја шминка најубаво стои.
@koritsaki Многу подобро ти стои оваа боја на коса, дефинитивно. Можеш да одиш со нијанси на црно, темно кафено, па дури и некоја чоколадна кафена. Тенот не ти штрчи вака, веѓите не ти штрчат, се' изгледа складно и многу убаво, а да ти кажам, гледам дека и трепавиците за кои често те опоменуваат (мислам дека имаш најкоментирани трепавици на фемина ), не паѓаат толку во очи со оваа боја на коса. Одлична ти е оваа шминка, пак ќе речам, а и да те пофалам дека си најфер и најкоректна за сите добиени критики и пофалби и ниеднаш немам прочитано негативна реакција од тебе.
@Doozy блaгoдaрaм зa дoбрите збoрoви вo врскa сo кoсaтa црнa јa фaрбaм веќе 6 -7 месецa и јaс мислaм декa нaјубaвo бoјaвa ми стoи. Скoрo цел живoт ми е црнa кoсaтa сaмo лaни плaвa штo бев Зa тoa штo велиш декa прифaќaм негaтивни и пoзитивни кoментaри пa дa ти кaжaм кoгa ќе се сетaм декa стaвaв некoи слики кaкo се шминкaв пред 3 гoдини ме бoли глaвaтa хaхaх нo oд другa стрaнa требaше некoј дa ме искритикувa дa ми дoјде пaмет дa не стaвaм се и сештo и нештo дa пoднaучaм пoвеќе.инaку блaгoдaрaм уште еднaш нa дoбрите збoрoви