Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата шминка низ слики

Дискусија во 'Лице' започната од s1a1n1d1r1a1, 9 август 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.016

на веѓите не но на карминот да ,со овие кармини во вид на сјај секогаш се умачкувам :x
    решив да го бришам но ако малку се засуши не се вади лесно и баталив :)

@Perfect7 тоа е прајмер за лице , пред пудрата што се става , овој е со чајно дрво наменет за лица со акни

На Perfect7 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  2. Perfect7

Perfect7 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    110
    На frosyGrc му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Perfect7

Perfect7 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    110
    А ако може да ми кажеш од кај ти е и колку го купи пошто и јас имам пробем..;(;(

4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    91.843
    @Soncka :) плавиот туш која фирма е?

5. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    468
    Нема фирма обичен е од Бит пазар си го купив :D:rofl: 20151210_145954.jpg

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.016

Perfect od Grcija mi e zemen potocno od the body shop. 30ml okolu 12 evra go zemav. Ako odis nakaj Solun ovie prodavnici gi ima tamu :)

7. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    20151108_173840.jpg 20151108_173646.jpg

На Janina, anuskaNESTLE, One.Moment и 66 други им се допаѓа ова.
  8. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    @Lady Phoenix читав и си се смеев :D
    Душичка си ми, фала ти многу :l: :hug:

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  9. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
  10. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    На frosyGrc му/ѝ се допаѓа ова.
  11. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Gel svetki od Kryolan

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Soncka :)

Soncka :) Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    468
    2015-12-10 19.30.32.jpg

На One.Moment, girl-miri, eliesaab и 22 други им се допаѓа ова.
  13. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    20151116_233947.jpg

На Luciano, One.Moment, girl-miri и 18 други им се допаѓа ова.
  14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @frosyGrc не можам а да не забележам дека на сите слики имаш премногу пудра. Особено се забележува во делот кај носот, кај аглите на усните и под очите имаш дури и брчки од смеење. Најверојатно си ставила премногу пудра и не си ја размачкала и сето тоа си го дополнила со камена па крајниот ефект не е баш совршен.
    Инаку ми се допаѓа како си ја нанела сенката, освен онаа комбинација на премногу златни сенки и дебела, сина линија под очите. Нареден пат внимавај на количината на пудрата и ќе биде супер. :)

На macka91, lovemme, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  15. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Здраво @jovanovska94 таа фотографија ми е за времетраење на курсот за професионална шминка што го посетував. Секаде каде што би ве шминкале за свечена и вечерна шминка која треба да трае мора да се фиксира со камена или фикс пудра за да биде трајна. Ова сепак не е секојдневна шминка и бидејќи лицето се храни од самата пудра доколку не се нанесе количински за 3 часа ќе ја снема,а тоа не сакаме да се случи нели? :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.993
    Не, нема да ја снема ако е квалитетна основа и ако е добро нанесена. Сум забележала дека повеќето професионални мејк ап артисти кај нас се водат по истава оваа филозофија, па крајниот ефект е... благо речено неприроден. Бидејќи некаде погоре спомна Kryolan, претпоставувам дека и пудрата ти е од таа фирма? Поправи ме ако грешам. Воопшто не ми се допаѓаат основите на тој бренд, сите изгледаат вака и повеќе се наменети за сценска шминка, не за невестинска или свечена како што ги користат кај нас.

Свечена и вечерна шминка не мора и не треба да е паштетеста. Негувано лице и нормална количина на шминка - тоа е тоа што ја изразува убавината на една жена. Леле луѓе, на последната свадба кај што бев... ај што беа сите ко штанцани затоа што беа излезени од два салони, туку сите изгледаа ко со цименто на лицето. До крајот на денот беа размачкани и растопени до немајкаде. Ниту еден светски познат мејкап артист нема да си дозволи таков изглед, јас не знам од каде овие трендови кај нас.

Инаку @frosyGrc, шминката на очите ми се допаѓа на повеќето фотографии... некаде е премногу но се работи за вкус и тоа не коментирам. Ама ја имам истата забелешка како @jovanovska94. Преубава девојка си. Остави тоа слоеви пудра фиксирана со камена ко што те учеле на курсот, процени сама како изгледаш најубаво.

На littleflower, sesilija, mims-89 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Фала на ко
    Ти благодарам на комплиментот, јас не се шминкам само себе, туку веќе шминкам и други затоа и ми е важно туѓото мислење. Инаку да, користам Криолајн, и на таа слика со златното посочувам дека не се шминкав сама туку меѓусебе се шминкавме на курс :)

Последна измена: 10 декември 2015
  18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @frosyGrc никако не можам да се сложам со твоето мислење дека вечерната шминка треба да изгледа како паштета попрскана со брашно.
    За некои свечени прилики сум била и во салон, меѓу кои и свадби кои траеле цел ден (од 12 претпладне, па се до 1 по полноќ) и крајниот ефект не бил ни приближно натрупан како твојот. Сум имала подлога за шминка, течна пудра, коректор и камена пудра и лицето ми изгледаше пред се природно, тенот ми беше рамномерен, а со камената пудра само беше спречено да не светнам во тек на денот. Исто така шминката воопшто не беше размачкана или растечена.
    Годинава, за апсолвентската прослава, имав подлога за шминка, течна пудра која ја користам за секој ден (нискобуџетна пудра од околу 300 денари од Оriflame), камена пудра (Creme puff која исто така е не повеќе од 300 денари), ме шминкаше моја другарка која нема посетувано курс па може да се каже дека е аматер, иако шминка како професионалец и добив многу пофални зборови за шминката. Покрај тоа шминката стоеше на место цела вечер, иако беше прилично топло во салата.

Една од девојките на форумот, конкретно @Rose96 има ставено многу слики кои се со висок квалитет, користи високо- покривни пудри, и уште ред други работи, и пак не можам да видам брчки од премногу шминка или некој друг недостаток.

На sesilija, SV1911, LaraSolare и 6 други им се допаѓа ова.
  19. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Освен на сликата со светките (каде што два пати напоменав дека се немам шминкано сама), на која друга слика моето лице изгледа натрупано, т.е како паштета што би рекла ти?

20. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Smokey :)

Прикачени фајлови:

На One.Moment, girl-miri, anonymousgirl03 и 26 други им се допаѓа ова.