@frosyGrc уште една критика до тебе да си знаеш. Во темава, исклучиво се ставаат слики со цел да се прикаже сопствениот начин на шминкање, а не нечиј друг, прикажан на вашето лице. п.с на другите слики ми се свиѓа сенката на очите како ти е нанесена, вака воедно прекрасна си ми, не сум експерт околу шминкање, само околу пудрата се сложувам со членките погоре
@frosyGrc јас ти дадов критика, таков е мојот општ впечаток за твојата пудра. Не сакам да се повторувам, ама ајде ќе бидам културна и ќе ти кажам. Мојот коментар беше со намера нареден пат да не ја правиш таа грешка и шминката да изгледа подобро, но ти очигледно не си го сфатила на тој начин. Доколку на оваа слика, самата си се шминкала, под очите јас гледам две брчки кои сум сигурна дека се од премногу коректор, течна и камена пудра.
Ти имаш твое мислење и тоа е ок...ама еве ти контра аргумент со слика и кажи ми дали немам брчки без грам шминка?
@frosyGrc во ред, имаш брчки, еве нека биде тоа моја грешка, доколку имаш брчки и на краевите од усните. Но, останувам позади мојот став дека на некоја слика, кај носот, забележав големо количество на пудра. Исто така, големи се шансите камената пудра да не ти е погодена, па иако нанесуваш мала количина, тоа да изгледа како премногу. Да не ја полниме темата без потреба. Коментарите мои нека бидат сугестија да ја подобриш шминката, но ако сметаш дека се е во ред и не треба ништо да промениш, занемари ги. Поздрав
@frosyGrc многу убава шминка на очите. Искрено и мене не ми се допаѓа баш подлогата, но твој избор е @koritsaki прекрасни комбинации на сенки-кармин правиш. Инспирација си ми, баш убави идеи ми даваш
@frosyGrc Ја користев гел сенката од Авон од линијата Color Trend. Инаку да се вклучам и јас во дикусијава за твојата шминка, мене искрено многу ми се допаѓа сенката на очите на сите слики дури и таа со многу светки, ама течната пудра не ми се допаѓа, ама ако имаш користено Kryolan разбирам зошто е таква таа пудра пред се е наменета за сценска шминка и во живо најчесто изгледа баш така. Ја имам носено и на лице и со соодветна база за лице изгледа многу убаво ама најчесто ако се претера со количината изгледа како паштета. Каде учеше за шминка во Фран или?
Да во ФРАН, како погоди Инаку на секоја слика е различно...јас за секој ден си ја користам од Севентин Натурал велвет така да на некои слики е таа. Онаа слика што ме шминкаа на курсот таму имам Импала на лицето. Инаку фала за комплиментот за сенката и те молам кажи ми која база ја користеше под Супрата од Криолајн
Како ви изгледа ова? Да потенцирам,ме шминкаше познат мејк ап артист,а резултатот го гледате...искрено јас се разочарав сликите на фејс му се совршени а мене ме направи како вамири од Твајлајт.
@frosyGrc природно си многу убава, а и шминката на предходните слики убаво ти стоеше. Една членка ти кажа, па да ти повториме уште еднаш да ги прочираш правилата на темата. Строто треба да ставаме слики ние сами што сме се шминкале, а не некои шминкери.
Se toa e ubavo sto si pisala i se soglasuvam so tebe, no devojkata ne e ni prva ni posledna sto postirala slika kade nekoj drug e sminkerot. Mislam od kilometar se gleda sto e od svoja raka sminkano, a sto od profesionalec. Ubavo bi bilo site da se drzime do pravilata na temava, taka bi si razmenuvale mnogu pozitivni iskustva. Da ne bidam off, eve edna pofalba do site devojki- prekrasni ste site. Sminkata vi e super, a redovno ve sledam. Pozz
@makedonkamak сакав да го дополнам истото ама доцна беше веќе да редактирам. Иако не е ни прва, ни последна мислам дека сите треба да си се придржуваат до темата. И реплицирав нејзе дека таа самата си беше пишала дека други ја шминкале, затоа инаку општо за сите важи. И да напоменам дека наназад на темата една друга членка и го пиша тоа ама таа очигледно го изигнорира тоа мислење и продолжи со ставање слики кај што ја шминкале други. И нема лутење, тоа не го измислив јас така кажуваат правилата на темата во спротивно не би било интересно ако сите постираме слики кај што не шминкале професионалци.
Ги стаив мали сликиве, пошто изгубија квалитет што ги сецнав на пц, а на мобилен се чисти и мн поубави Едит: Веѓите не ми се цртани, такви ми се природни