Ај и од секојдневна шминка да ставам слика.И воедно каква пудра во прав би ми препорачале зошто ми светнува челото, а досега која и да сум ја користела не ми личи на тенот, ми треба нешто жолто. Спојлер Користев туш на Golden Rose На устата имам крем лабело со розева боја, од Зиаја мислам дека така се вика маркава. На трепките Мис спорти жолта маскара.И пудрата ми е Maybelline Affinitone mineral. EДИТ:Не знам дали е до камерата или светлото ама гледам многу чисто ми изгледа лицево како да сум го фотошопирала, да кажам дека во живо пудрава не е толку покривна, полесна е.
Еве ги и сенките на мајка ми Deborah мислам се пишуваше,ми беше досадно по дома па земав да си пробувам нешто како и обично,вака ми излезе
@kim.k Совршенство еднооо!!!!Пре пре пре пре прејака! Само да те потпрашам за трепките снопчиња се или?
Значи не за џабе рекле македонските девојчиња најубави, едно големо ДА! И @kim.k и @koritsaki , и @Artemission и @Soncka :) и @frosyGrc и многу други... Која прецизност ја имате девојки, кој талент, аууу, секоја ви чест Плус не само декоративниот дел, се гледа дека и природно сте си убави и негувани, а шминката само ве надополнува. Јас уште немам ставено дека ретко се шминкам, ама ќе ставам некое сликче деновиве, здравје
@Be-yO-nCe фала ти многу Иначе немам ставано трепки, моите се со маскара Имам ставено Maybelline Lash Sensational, само таа ја имам моментално така да и сите наредни слики со таа ќе ми бидат, ако се подновам ќе ве известам @MiloMalo фала ти
@crimson Фала Усните се еден дел од лицето кој најмногу си го сакам, а да ти кажам не знам од кој сум ги наследила зошто моите сите имаат тенки усни.Се измешале гени од предходни генерации изгледа
И јас иам никакви трепки, Периодов за прв пат користам водоотпорна и има разлика во тоа што ако по првиот слој ги извиткаш трепките, па нанесеш и втор слој откако ќе се исуши... Пробај, делува
Не разбрав убаво дали ја советуваш да ги витка трепките по нанесување на маскара, но јас општо за сите морам да кажам да избегнувате од лично искуство. Чекав маскарата да се исуши 10-ина минути и ги виткав, па кога ми се залепија за горниот дел господ во пижами го видов и голем дел на крај ги искубав. Поука, кај што немам трепки, имав уште помалку, а тие што останаа изгледаа како воз да ги прегазил. Трепките се оштетуваат и со виткање пред маскара, ама ако ги виткаш со маскара врз нив може сериозно да ги оштетиш и да се повредиш, а во најлош случај: Спојлер
Не, не, ја симнав од интернет, јас си искубав 5-10 влакна, но да доловите колку може да ги оштетите. Може ќе изгледаат убаво, ама побезбедно е да се извиткаат пред маскарата, па после да нема плачки каде ми се трепките, ми ги нема.