poseti go mojot youtube kanal i tamu imas video tutoral kako da dojdes do istiov izgled http://www.youtube.com/user/7STamara na slikata go imam istiot izgled kako brown-red eyes & red lips samo imam + vestacki trepki a trepkite se od cosmo Elise dr e se pokazano vo videoto a denovive ke upolaudiram i video za kako da se stavat pravilno trepkite [mod-kirilica:12p5plts][/mod-kirilica:12p5plts]
Виолетовоо За првиот изглед користев сенки од орифлејм,овие: Sheer Purple. А,за вториот изглед некои рандом. Некои турски ли кинески појма немам,ама убави се.
^ Beauchamp прекрасно навистина, останав зашеметена, првата шминка делува свежо, лесно, нежно, а кај втората ме интересира - дали црното кај долниот капак и под него ја правиш со моливче или со сенки, со посебна четка претпоставувам размачкуваш, како, многу ми се допаѓа, забележувам подебела линија на некој начин под окото, но ненападно. Супер. Огромно браво.
^ Фала многу Инаку да,на вторите слики на долниот капак го правам со моливче и го сенчам со посебна четка И моливчето гледам да е крем текстура за полесно да се размачка
Стварно немаш грешка Beauchamp,перфектни се! Можиш слободно и како шминкерка да работиш во слободно време
Beauchamp, ти кажав дека ќе си "краднам" твои трикови и ќе комбинирам нешто од сликите со Cиндерела нијансата. Само ме интересира тоа моливчето под окото, може да го исенчам со обичен апликатор? Мене никако да ми успее баш до таа степен како на твојава слика, ваљда грешам нешто, или најверојатно не ми чини четката.
Кради бе нема проблем па ти,да ми пратиш слика да те видам после Иначе,апликатор со сунѓерче ако користиш потешко до тој ефект.Не сум пробала со сунѓерче така ама верувам е потешко. Четкичето вака нешто би требало да биде за да излезе во тој ефект,поточно смоуки нели. Јас ја користам најчесто оваа на есенс и супер работа ми врши
Искрено, не знам многу да баратам со сенките и четките. Затоа најчесто сум само со туш и евентуално една боја сенка, нежно нанесена, и појак кармин за вечерни излегувања, а денски туш и неутрална нијанса на кармин или сјај. P.S. Beauchamp ти завидувам по малку . Камо јас да можев така...
Ова ми е од матурската, ептен малку ставив сенка. Ставив црна на крајот од очниот капак, кремава и мааалце златна. Шишките ми се рамни, не знам зошто вакви испаднале.
Првата сликам ми е постара и затоа не ми се исти веѓите на двете слики, дури сега забележувам колку сум си ги оправила
Можам само да кажам прекрасно но и тоа е мал збор!!! Може ли мало инфо ако не е тајна што маскара имаш користено?