Имa еднa aпликaцијa, бјути плус се викa, верoјaтнo ги имa пoвеќе јaс oвaa јa знaм, кaде кoгa ќе се сликaш oдблиску, и пoтoa oтидеш сaмo нa фејс мaлку дa те oсвежи, гo дaвa истиoт ефект штo гo видoв кaј aртемисиoн. Знaчи кoжaтa сјaе, пoрите се пoзнaвaaт, нo е дaлеку oд реaлнaтa сликa. Симнете јa, сликaјте се oдблизу, стaвете ефект и видете сaмo кoјa рaзликa е. Ни пудрa се пoзнaвa ни ништo. Пoштo кaј бјутифејсoт пoри не се пoзнaвaaт, бaрем јaс кoгa се сликaм имa скрoз измaзнувaчки ефект, прoверете си сaми штo дa ви кaжaм.
Потпис Скај. Сеа на бубаче сликата многу коригирана, на Артемишн не. Мислам, шта речи а не заплакати . Секогаш е така, по еден со камења, а по друг со леб. И во модни критики, некоја постара и пообожувана членка во партали да обеси слика ќе летаат возбудени уоу коментари од прекраснотии демек, а ако е некоја друга или ќе и се набацат или ќе остане незабележана иако можеби ќе има 1000 пати подобра комбинација од претходната. Двојни аршини насекаде, за жал.
Луѓе, нити ја знам нити ја обожувам Артемишн. Само во оваа тема ја среќавам и пишав мислење затоа што тоа беше мое мислење. Не во однос на членка, туку во однос на сликите и тоа што беше очигледно за мене. Бог да чува.
Да си прашам јас, cut crease е техника на шминкање очи? Имаш можеби некој туторијал на блогот? Убаво изгледа
@LollySky Да техника е на шминкање на очите и има два типа, како таа на првата слика кога линијата ја извлекуваш надвор и една кога линијата останува до тушот незнам како убаво да објаснам. Инаку имам видео на блогот http://rosee96.blogspot.mk/2015/12/seventeen-one-brand-makeup-tutorial-cut.html Edit: @anakonda88 Еве го линот. Мило ми е што ти се допаѓа.
Врв си бриџитке, кутра ти се не те разбираат. Не ја отварам темава веќе дефинитивно, да се чуди човек на коментариве, забегавте.
Сликaвa е сликaнa вчерa пo излегувaње кoгa се врaтив дoмa. Не е нештo пoсебнa шминкaвa нo ми беше мерaк пигментoт дa гo прoбaм. Имaв стaвенo oд мaскaрaтa нa есенс и еднa темнo кaфенa сенкa oд too faced
мислам дека имаше поставено твој линк од твоја страна или нешто слично , ако ти беше постирај го линкот , бидејки мн ми се допага начинот на кој се шминкаш и сакам да "украдам" некоја идеја
@buba4e89 Да треба и мене ми требаше многу време особено дека имам hooded eyes т.е. спуштени капаци и не ми се познаваше, ама што повеќе вежбаш толку повеќе ќе се усовршуваш. @anakonda88 Малку погоре имам ставено линк. @koritsaki Многу ми се допаѓа пигменотот, слично изгледа како тие на MAC а сигурно е поевтин, морам да го пробам ако може ЛП како ги користиш пигментиве.
@Rose96 се согласувам со тебе бидејќи и јас имам спуштени капаци. @koritsaki леле срцка пигментиве, прекраснотии.
Од вчера една на брзање Спојлер Спојлер Користени продукти За очи: Палета sephora. Пигменти mac и крем сенка nyx. Туш oriflame Маскара maybelline lash sensational (малку чудно ми е четчето ама преубава е,се навикнувам) Кармин avon мат Коректор catrice