Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата шминка низ слики

Дискусија во 'Лице' започната од s1a1n1d1r1a1, 9 август 2011.

1. sakajteme

sakajteme Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    391
    Што цена се пигментите?
    Што пудра имаш?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.728
    Допаѓања:
    107.062

215 денaри :)

3. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    @sakajteme на сликава немам пудра прво ги шминкам очите по навика па коректор па пудра ,а иначе само коректор од catrice имам на сликата.

4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Не ми се верува што се не изначитав и до каде на некои ви оди паметот. Едно десет пати повторив дека НЕ Е НИКАКВА АПЛИКАЦИЈА, ефект од камерата е и во ниту еден момент не реков дека тоа е само до пудрата. Дали ве мрзи да читате, имате слаба меморија или па примате селектирани информации не знам и искрено ич не ми е гајле.
    Тоа што ставам слики овде не значи дека имам потреба од ласкање, срциња, немам проблем со самодоверба и не ми треба нечива симпатија. Темава е за забава и инспирација исто како што е и фемина инстаграм, направи сам и слични. Критики прифаќам и се секогаш добредојдени.

Тадааааааам...
    Душегрижници повелете зумирајте, немам апсолутно никаков ефект на сликава. Светам од неонката зошто се потрудив да ви дадам материјал за уште неколку страни.
    :l:
    2016-01-10 20.13.28.jpg

На ludamaja10, PiaMia, kristina.k и 38 други им се допаѓа ова.
  5. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    WP_20160110_19_26_27_Pro.jpg WP_20160110_20_44_49_Pro.jpg WP_20160110_19_27_00_Pro.jpg

На Kala22, girl-miri, anuskaNESTLE и 31 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^^
    Па тоа го збориме цело време, дека разлика има и е очигледна, ти си кажала дека не е само до пудрата, истото го кажав и јас. Дали е апликација некоја или бјутифејс небитно е, скроз исто ти е дали е едно или друго, ефекти се во прашање кои менуваат нијанси и чистина на лицето иако ако се сеќаваш проба да ме разубедиш дека не е баш така.
    Постирајте си слики, со или без ефекти, и читајте добро што сака некој да каже за да не се редат страници и страници од млади убави девојки кои ќе бараат комплекси кај нас старите и грдите.

На VivienLeigh, kjukli, Emy867 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Убаво се шминкаш тоа стои.
    И нема што да се чувствуваш навредено ама оваа последна слика без ефекти со другава, една од последните, има голема разлика.

Не сакам да го тупам, ама едноставно морам да те исправам и тоа само поради твојот коментар за слаба меморија. Наврати се низ постовите од неодамна, имаше коментар од членката дека толку чист и перфектен тен нема видено. И јас бев воодушевена. Ти не го спомна ефектот тогаш.

Тоа сакав да речам. И драго ми е што не живеам веќе во заблуда.
    Па и мојот тен бил убав :lol:

Ај не ми веднаш коментирајте за негативизмот, јас доживеав откровение. :P

На Quincy, Doozy, eloves и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    544
    6884088830b7c463ad6edb68377791dcbfa57265fc401d247619411a8cd216c0 (2).jpg

На Lella, Fatalnata, anuskaNESTLE и 30 други им се допаѓа ова.
  9. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @Sky-butterfly наврати се меѓу првите мои постови овде, конкретно и одговорив на @Bridget за ефектот, а и после тоа спомнав во неколку наврати. Да не требаше да залепам етикета можда?
    Сепак мило ми е што повеќе не живееш во заблуда ;)

@Bridget не сум пробала да те разубедувам ништо за кожата, моите коментари беа за нијансите и боите. Повели ќе те удостојам и со слика со и без ефект ама под исто светло бидејќи споредбава погоре не е на место.
    2016-01-10 21.51.40.jpg

На Lella, crazylady, SimonaTino и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^
    Добро, те разбирам, не знам зошто ти мене не ме разбираш. Често ефектите менуваат и нијанси и бои, тоа го знаеме. Крајниот ефект битно не е ист. Како што има разлика и под какво светло и со каква камера се сликаш, па и воопшто да не ставиш ефекти. Не сме тука да кажуваме да не се сликате со ефекти или да застанете сонце да ве мава директно за секоја брчка да ви се гледа. Кажавме што имаме да кажеме, а ти не треба да се чувствуваш нападната во негативна смисла, затоа што не си, прочитај добро и ќе видиш. Поздрав, и продолжи да постираш, сакам да гледам слики од тебе.

На evangelina.ina, rose60, Doozy и 13 други им се допаѓа ова.
  11. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Девојки, после толку време не знам што ми текна ја нанесов пудрата со раце. Ефектот го гледате и сами - далеку попритодно изгледа од претходните слики што ги имам објавено иако е истата пудра Seventeen natural velvet.
    20160111_120348.jpg

Прикачени фајлови:

На simevski, toogood, girl-miri и 24 други им се допаѓа ова.
  12. frosyGrc

frosyGrc Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.886
    Не стигнав да редактирам, поентата ми беше да ве прашам со што вие ја нанесувате вашата пудра? Јас ја нанесувам со плосната четка од Blush. Иако вака ми изгледа поприродно лицето, не ми се допаѓа црвенилото кај носот што не ми е покриено на пример...Исто така и за подочњациве барам решение овде неам коректор стаено а сепак имам 2-3 брчки под очите. Ужас, сум остарела :)

Последна измена: 11 јануари 2016
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не ти прави линии четката? Јас имам плосната ама ми прави линии па после ме мрзи да ги коригирам со сунѓерче и затоа не ја користам често. И како ти се чини, повеќе пудра трошиш со неа или иста количина?

На frosyGrc му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.728
    Допаѓања:
    107.062

Јaс јa кoристaм четкaвa нa Сефoрa бр. 56 зa течнa пудрa и мнoгу сум зaдoвoлнa. Пoрaнo јa кoристев пoртoкaлoвaтa плoснaтa четкa истo нa Сефoрa нo линии мнoгу ми прaвеше

На rainbowec и frosyGrc им се допаѓа ова.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас со една четка од Bourjois, исто изгледа како четката што ја користи koritsaki и многу сум задоволна. Ако ти се прават линии веројатно четката не е добра. Некогаш знам и со прсти кога брзам, поприроден ефект добивам ама помала покривност. Сега купив и beauty blender, ама не сум го пробала уште.
    edit: и јас имам слични линии под очите ама не им се замарам многу, во споредба со врснички со crow feet ова е премија :D Веројатно и никој друг освен ние сами пред огледало не ги ни приметува.

На frosyGrc и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас со сунѓерче или со четката од Сигма F 80 flat kabuki(не ми прави линии), што неодамна ја купив.Ревлонот не знам дали е до мене, но денеска увидов дека ми се допаѓа повеќе со сунѓерче, дека е по лесна воденеста и поубаво ми ја сетира така, а есте лаудер максимум кавер многу повеќе ми се допаѓа со четка, погуста е и посува и некако толку убав финиш дава со четка, тешка пудра е, а прави да изгледа ептен природно.Убаво ми е и со сунѓерче ама ете може е некоја моја лична преференција.BB кремата Organic wear исто ми е дали со четка или сунѓерче, лесна е и така и така ми се допаѓа.

Јас не гледам на тие линиите како на брчки и јас ги имам од дете, не знам едноставно таква ми е кожата, мислам дека без потреба се оптеретуваш, не знам колку години имаш ама имаш многу убаво чисто нежно лице, плус и младолика си :)Единствено на последнава слика мислам дека сјајчето не ти ласка многу, повеќе ми се допаѓаш со кармин. :)

На kjukli, danichap, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    image.jpeg На различни светла:)

На Irreplaceablee, simevski, Lella и 49 други им се допаѓа ова.
  18. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    53.224
    Ти благодарам :f:. Сенките се Сефора палета :) @buba4e89 благодарам милаа:l:(highfive)

На India и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    На Rose96 и mssuniquee им се допаѓа ова.