Кукле, те имам приметено и порано и сакам да ти дадам еден совет. Наредниот пат (и веќе никогаш) не ставај оловка или што и да е така долу во внатрешната страна од капакот, ако добро објаснив. Шминката треба да ти е надвор од окото, не внатре. Ај што ти го сужава окото визуелно, туку и не изгледа убаво
Mislis na molivot za oci, vnatre? Inaku nemam sminka tuka, samo podloga, tus, maskara I toa molivot za oci ili kako I da e(ako mislime na istoto)
За кукла мисли. А иначе ако има внатре, ама нека има и од надвор нешто изблендано, така многу по убаво изгледа
A be stavam nekogas taka I na trepkite na dolniot del, taka sencano ama deka imam golemi oci, ko panda dan izgledam, zatoa. O.o
Мене ми се допаѓа црно моливче внатре, особено на горниот дел - ги прави трепките подолги и дава некоја длабочина на окото. Да, не стои на мали очи ама на @Kukla994 оково не ми изгледа така.
More ja imam oko, oko I pol skoro dve xD Nee fotoshop, dar od Boga e, Fala Mu. Mi stoi mene crnoto molivce deka golemi ocite, a na pomali oci poubavo e belo vnatre a crno sencano nadvor na trepkite. Sum probala taka belo vnatre a crno sencano I nekako cudno mi deluva soznam..ne bi povekje
Да, моливот внатре. Ако е веќе внатре нека биде и надвор малку изблендано како кажа ким, да не биде така очигледно, ти го " сече" окото. Гору да, не се ни познава ама долу не личи. Немаш потреба окото да го сужаваш така, убави се крупни окциња Пробај со надвор ептен уз капак со молив или сенка изблендани, и без бел молив внатре.
Леле @kim.k Жениште плениш!Посовршена шминка и посовршени црти не сум видела до сега на темава.Прекрасна сииииии!
@Artemission што повеќе да кажам што веќе другите не го кажале , прекрасна си значи, преженствена си ми, шминката ти е нежна и суптилна а сепак истакната и на место, само ја доистакнува твојата убавина. @kim.k жено шо напраи ма, ги крена на највисоко ниво границите на темава! Ким К. и цела Кардашијан компанија можат слободно да ти завидат на перфектната шминка и лице, на најубавите нацртани линии на очите. Незнам дали ти имам кажано ама сон ми е формата на твоите веѓи. Еве ме мене со шминката од пред два викенди. Извинете за слабиот квалитет но многу ми е кропната слика бидејќи заборавив да ги сликам очите убаво. Еве ме и тука од овој викенд со понежна шминка на очите и друг тон на црвен кармин.
@anuskaNESTLE ти благодарам најмногу Јас сум ти верен обожавател на темава да си знаеш, ти и уште неколку женски сте ми инспирација. Туку малку оф топик, @kim.k те најдов на ФБ само овде носиш леќи
Сега ме засрамивте малце сите Фала ви Иначе @Artemission ова е кога имав филери во устата, иначе гледаш по мала ми е сега
Без блиц -темно Со блиц-пресветло.... Веѓа бесна. Немам волку злобен поглед ,незнам зошто вака излегувам...
Пудрa Bourjois 123 perfect Кaменa пудрa Sephora mattyfing 8h Сенки Sephora Wishes come true Гел зa веѓи MUFE 25 Maybelline lash sensational mascara Seventeen matte lipstick 33