Јас додуша ја разбирам што сака да каже @mims-89, но за девојки со среден тен се супер темните карминчиња. На пример мене не ми стои кафеав кармин, и мене како и на @kim.k ми рекле дека темните кармини ми стојат. Мене бургунди и темно виолетоваа ми се нај нај омилени, но сега сакав да сменам па нарачав нежни бои. Улога има и бојата на коса, усните итн. На луѓе со црна коса се им стои убаво.
Мене па баш ми си убава... кога ги видов сликите, на последната ми беше најубава шминката (карминот)... вкус е во прашање
Да се надоврзам https://www.yahoo.com/beauty/which-lipstick-colors-will-make-your-teeth-look-110736363341.html
Онака нежно, како за денски. Не ставив многу сенка, за цело внимание да биде на тушот. Се извинувам за несредените веѓи, се брзав и немав време да си ги средам.
@kim.k колку што гледам од сликите, ти воопшто немаш тенки усни. Пример за тенки усни е Војвотката, Спојлер На оваа "дебелина", потпишувам дека темна боја на кармин не одговара! И со онаа безвезална кафена боја, недефинирана виолетова, како некој да ве мавнал по уните бре девојки...
Имам ставено од палета на bellaoggi црна, темно кафена и по светла кафена, а имам блендано со есенс и палета од катрис таа rose што е Едит. Мене ме интересира @QweenSM што туш имаш ставено? И каква боја е? Малце ко да прелива на зелено или ми се чини?
Очите најчесто ми се исто нашминкани. Некако обликот не ми трпи многу експериментирање. Ама затоа во последно време експериментирам со боите на кармин. Дали се само моливче + лабело или моливче + кармин, не ми е важно. Затоа, само од устата слика ќе ставам.