@makgirl golden rose мат што се тие во бордо паковање, бр 32, и многу малце моливче од нив исто број 520 ама во главно карминот е
На сликава имам ефект, се гледа низ целата слика и башка не сум чупана. Се мислев дали да ја ставам или не. Но сакав да го видите тушот на nyx кој долго го фалам тука низ темата. Прекрасен и траен. Спојлер
Мене лично некако тушот не ми го праи меракот на сликава, ми се чини уште малку до веѓа ќе ти дојде. Мислам дека би изгледало поубаво ако е малку пократок. Како и да е, ако тебе ти се допаѓа вака носи си го, ова е само моја забелешка и се надевам нема да биде сфатена погрешно.
@x.Daisy.x нема што да сфатам погрешно Некогаш го правам пократок, некогаш подолг. Ама сум приметила целосно на лицето вака повеќе ми стои. И обожавам по драматичен туш
Светло синото на почетокот на окото во живо беше поинтензивно, на слики на сиво мава... Спојлер: Користени продукти Лице -Smashbox photo ready прајмер -Estee Lauder Maximum cover течна пудра -Mac pro long wear коректор -Kat Von D сет за контурирање -Calvin Klein One руменило -Becca Champagne Pop by Jaclyn Hill хајлајтер -NYX matte finish фиксатор Oчи и веѓи -Anastasia Beverly Hills dipbrow pomade:Ashbrown -Smashbox photo finish база за сенка -Make up foreverМ846 Artist shadow за блендирање -Classics виолетова сенка -Flormar црна сенка -Stila metal foiled eyeshadows: Metalic cobalt -Inglot AMC Shine 20 светло сина сенка на почетокот на окото -Gosh туш -Perversion Urban Decay маскара Усни -Zerva Royal Red моливче -Golden rose кармин -За мат ефект на усните ставив Make up forever транслусцентна пудра
@mssuniquee na poslednava slika koj hajlajter go imas staveno i karminot dali od tuka nekade ti e kupen, ako da od kade?
Marvelous mocha. Спојлер: Слика Ти благодарам. Да, непотребна е ако се водиме по правилата, но од тие правила некогаш ми е преку глава и искрено не ми е гајле се додека јас сметам дека ми личи, плус многу ми се свиѓа така линијата како ми стои, па често така и ја носам кога не ме мрзе да се нацртам убаво. Еве една пообична шминка, акцентот е ставен на мат карминот од Аура, 625 Break the rules.
Имам проблем со светлото по дома, сенки ми праи а и предната камера ми е за нигде...како и да е битно е да се забавуваме п.с не стаив маскара ме мрзи да ја чистам после Инаку имам една идеја...да отвориме нова тема каде што ќе поставуваме идеи за шминка (слики) и членката под нас да се обиде да ја ископира шминката и да постави слика од истата
@frosyGrc на овој look на очи јас би одела со понежен кармин. На пример во крем боја. Вака многу нападно ми делуваш, ова е мое мислење, не мора да ме нападнете. Тебе ако ти се свиѓа носи си го така.