Моливче за уста на golden rose број 520, и мат кармин на сефора Marvelous Mauve. Ама повеќе од моливот имам, од карминот ептен малце Фала
Може да напишеш што имаш ставено? Посебно ме мн интересира за пудрата и моливчето за веѓи кое го користиш. Прекрасна си, колку само убаво и прецизно го нанесуваш тушот..
Пудрата ми е ревлон колорстеј, а коректор на катрис камуфлаж. За веѓите користам моливче на есенс, црното. Затоа и веѓите и косата ми е црна па ништо друго не ми одговара И фала ти многу
Makeup Revolution палета Give them nightmares облежени со зелени кругчиња сенки кои ги употребив : Who's There, I am watching You,White Noise. Артдеко база , Коректор катрис 010 ivory, Маскара Есенс Аура сенка бон бон бр.10 , и сенка divine eyes 65 cute nude
Oвaa пудрa ми е претемнa a дaли и ми oксидирaше дури и пoртoкaлoвa стaнa нo сепaк уште мaлку имa и ќе јa пoтрoшaм
@koritsaki мешај ја со некоја посветла за да добиеш некоја нијанса што нема да двои толку многу или носи ја во лето кога ќе бидеш поисончана. Кај брадата особено се познава портокалово и со вратот има голема разлика.
^ @koritsaki имаше пишано неколку страни наназад дека пудрата и е при крај за уште едно-до две нанесувања и дека и е темна нијансата.
И јас имав една пудра на Аура која беше најсветла нијанса ама ужасно ми двоеше од вратот,беше пак многу темна за мојот тен па ја фрлив зошто кога ја ставав изгледав смешна,ко пресечена.Или нека се меша пудрата или воопшто нека не се става.
@Artemission благодарам, ќе пробам и така да ја промешам со ревлонот , кога ја земав беше темничка не се приметуваше толку , а сега дури портокалова стана
Ако веќе оксидирала и гледаш и сама дека лошо изгледа на твојот тен, не знам зошто толку се трудиш да ја потрошиш. Знам, скапа пудра па нејќеш да ти пропаднат парите, ама во секој случај ти е пропадната инвестиција кога не изгледа убаво. Подобро фрли ја или чувај ја за лето отколку да се чувствуваш непријатно цел ден.
@LivingGlam , имаш право , ете ќе пробам и така да ја помешам со др пудра , па да видам ама може и за лето да ја чувам (иако не се сончам воопшто ) инаку имам и др пудри за трошење па можеби и ќе ја фрлам ако не ми се допадне пак како стои измешана на лице