Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата шминка низ слики

Дискусија во 'Лице' започната од s1a1n1d1r1a1, 9 август 2011.

1. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    6.235
    @kim.k би сакала кога се сликаш да прикачиш и слика со отворено око. Да знам дека вака подобро се гледа шминката ама пак така подобро се доловува целокупниот изглед.
    @koritsaki само сакам да те пофалам да продолжиш така, навистина секој пат си се подобра и подобра. А и мачко многу си се разубавила.

На kim.k, koritsaki и Rose96 им се допаѓа ова.
  2. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Petra777 шминката е едноставна ама симпатично изгледа за преку ден. Обрни внимание на веѓите, обликот е до некаде во ред (иако можеш да направиш минимални промени) но нареден пат исчешлај ги, вака делуваат ептен несредено. Уште поубаво ќе изгледаат ако ги пополниш и со моливче.

@pupi.girl шминката со туш под долните трепки е голема утка. Најдобронамерен совет е да не го правиш тоа повторно. Не изгледа воопшто убаво, барем мене не ми се допаѓа, линијата е ептен дебела и остра. Нареден пат обиди се со сенка или моливче за "помек" ефект.

@koritsaki пофалба имаш и од мене, има значително подобрување во твојата шминка, особено во нанесување на карминот. Само продолжи така. Е сега, јас не сум љубител на толку драматични нијанси на зелено по очите, но во прашање е мој личен вкус.

Пофалба за @Artemission и @kim.k . Добивам впечаток дека во речиси секоја ваша шминка користите туш, а варираат само нијанси на кармин и сенка која не е во преден план. Сепак, мора да кажам дека и тоа изгледа супер. Имате талент, па поработете и на други техники.

Огромна пофалба за @LaraSolare и @Rose96 , се издвојувате во темата. Дали е до талентот или трудот кој сте го вложиле, небитно е сосема, шминката ви изгледа совршено.

На 1209, Artemission, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    @jovanovska94 единствено тушот не се размачкува под долните трепки, сите моливчиња ми се размачкуваат, а сенката не се ни познава, т.е. по неколку часа ќе исчезне. На слика можеби делува грубо, ама во живот мислам дека е поубаво :D фала ти сепак на замерката

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    @kolovoz имам и такви слики прикачувано поназад во темава, али вака почесто ставам затоа што мислам дека подобро се гледа. Ајде наредната таква нека биде :D

@jovanovska94 за сенките зависи каде идам, некогаш појако некогаш понежно. А и јас сум приметила дека не ставам некои многу различни бои затоа што највеќе си се свиѓам со некои одредени :)

@Minnie 1 дури сега видов дека си ме означила ти, не памтам точно што беше ама немам многу палети така да се ми е мешавина од белаoги, меис и една сенка на катрис :)

Фала ви на сите и за забелешките и за пофалбите :) :hug:

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.016
    Тушoв нaбрзинa гo нaнесoв зaтoa линијaвa не е прaвилнa. Прв пaт гo прoбувaм денес и зa жaл приметив декa пo еден сaaт ми се искoпирa гoре нa кaпaкoт :( уфф a oчекувaв декa е вoдooтпoрен.. Пудрaвa истo ми се чини декa е мaлку темнa зa мене a е нaјсветлaтa нијaнсa :(и бaш внимaвaв прoбaв пo 100 пaти пред дa јa земaм.. сепaк ќе ги тестирaм и пoнaтaму прoизвoдиве пa ќе пишaм пoкoнкретнo мислење.. Кaрминчевo нa ГР бр. 10 е сoн :inlove:

На DVAANGELA, Elen4e89, Osamenadevojka1 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @koritsaki И мене за жал ми се пресликува и мислев дека до мене е дека имам многу мрсани капаци па и Лореалот ми се пресликува. Со база ако го нанесам, и сенка не се пресликува а ако немам ништо лом се прави.
    Инаку ПРЕпигмениран е многуу подобар од тој на Лореал кој што е многу поскап. Снаа ми кафениот гел туш од Голден Роуз го користи за веѓите и е многу задоволна. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^^
    Дечки да не испадне дека мрчам ама страшно боде очи кога под пудра се гледаат сите влакненца на лицето.
    Оние бебешки мали влакненца што ко праска ве прават во лицето.

Гледав некои видеа на јутуб за решение на ваквиот проблем па да постирам.

На buba4e89, Petra777 и MissAlena им се допаѓа ова.
  8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

хахаххахааха се пресмаеав кога прочитав како праска :rofl:
    Инаку не би се осмелила да си го бричам лицето, подобро на депилација со восок, шеќерна ласерска него со брич. :)

Последна измена: 16 април 2016
    На softy1, Gerbera, sleepingbeauty и 4 други им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.016
    @Rose96 дa и јaс имaм мн мрсни кaпaци, сo бaзa сигурнo не би се пресликувaл a вaкa дa. И тoј нa Менхетен вo вид нa мoливче ми се пресликувa :( нa Лoреaл имaм еден сo злaтнo кaпaче вo вид нa флoмaстер aмa не сум гo прoбaлa без бaзa. Ее дa не мoжaм aсaлен туш дa нaјдaм се се пресликувa :(

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    qesh qesh loqk jem :D

Шо знам, јас немам пробано, шуќур по лице немам никакви влакна. Ама не ми изгледа опасно, со оглед на тоа дека не се цврсти туку такви, бебешки влакна. :D
    Како и да е, со пудра повеќе доаѓаат до израз, па на праска ме асоцира. :D

На Rose96 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @pupi.girl го имам и јас истиот проблем, па затоа избегнувам да користам било што под очите или ставам само на надворешниот дел од окото.
    Јас сепак мене не ми се допаѓа толку остра линија под окото. Ама кога веќе така сакаш, потруди се линијата да е права и потенка. :)

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    Сериозно, бричење? Па дури и по лице.
    После не праска, мушмула ќе ви станат лицата.
    Бричење си е бричење, нема простор за муабет од типот: „не е опасно, бебешки влакна се“. И јас имав бебешки влакна кај брковите, па кога почнав да се „фаќам“ со восок, си станаа нормални потемни влакненца ко за депилација, а не пак со жилет или што год да е.

Ај малку шала на страна, чепкање лице и експериментирање со депилации или скраја да е, бричење - НЕ.
    Освен ако не станува збор за црни влакненца (кои обично се јавуваат кај жени и девојки со хормонски проблеми, ама тоа друг муабет), тогаш не си ставајте трн во здрава нога за џабе.
    Корицаки е сликана со предна камера со малку полош квалитет од многу блиску, па сигурно и тоа го прави ефектот таков каков што е.
    Сигурно во живо не се ѕверите некому така ко со лупа по лице, не е воопшто страшно како од описот погоре. :)

На AthenaAsamiya, eliesaab, Giovanna и 30 други им се допаѓа ова.
  13. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ај да гугламе, да провериме. :D

Од прва отвара вака:

Еве еден сајт
    http://www.scientificamerican.com/a...have-or-wax-your-hair-will-come-back-thicker/

еве друго:

еве и овде:

Научно не е возможно бричење на било кој дел од телото, да предизвика растот на влакната да се измени. :D
    Останал мит во кој и ден денес некои луѓе веруваат.

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    Еве не знам, да ти ги сликам брковиве ако не? :D
    Шала на страна - лице е лице, остај ти и статии по Гугл и не знам какви истражувања.

Зошто тогаш по одреден период бричење под пазуви, од еден ист корен почнуваат да подникнуваат повеќе влакненца ко снопови и ете, факт е дека кај поголем процент од жениве што ги знам, влакната во тие регии се поцврсти и погусти.
    Ептен треба да си албино за да ти останат тенки ко од детството. :)
    Не и не. Бричење по лице, никако, дај не зезај.

На marama, andromedae, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Целосно се согласувам. Уште што нема да измислат за жениве, како да немаме доволно комплекси набиени во нос од општеството, сега и минијатурните влакненца од 5 мм на лицето кои се светли и сите ги имаме „боделе очи“. Не мислам дека ако ги избричиш, ќе се згуснат, ама мислам дека апсолутно нема потреба да се отстрануваат. Јас досега не ни сум ги забележала кај некој пошто треба ептен да го анализираш одблиску, можеби ги забележувате на сликите затоа што се close-ups и ги гледате повеќе од неколку секунди.

Disclaimer, зборувам за кратктите светли влакненца што ги имаме на цело лице, не за црните кај бакенбардите или од страните на лицето што некои девојки ги имаат.

На AthenaAsamiya, ivi1987, NESKAFE25 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Абе to each their own. :D
    Basic biology кој учел му е јасно. Ни жилет, ни машинка, ни восок, ни шо знам шо има таму, шеќер ваљда, не може да допринесе до менување на растот на влакното.

Примерот со пазуви што го даде ни е на сите познат. Е нормално е да не се исти влакната кога се појавиле у некои почетни тинејџерски години, и кога сме над 20. Нема врска со депилациите и врагови.
    Да не ја полниме темата со оф топици, сакав само да кажам дека се приметуваат под пудра.
    Не беше наменето само кон Коритсаки, иако на последните слики кај нејзе имам приметено.
    И во живо кај многу другарки и познанички истото го имам приметено.
    Поготово со камена пудра доаѓаат премногу до израз.

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Сањич, знаеш кој замор е тоа? Па уште ако и брзо ти растат влакната, па следниот ден после бричењето боцкаш. И испаѓа секој ден да треба лицето да го бричиш...
    Јас затоа многу мразам кога треба да ставам пудра, обавезно ми се познаат влакненцата, иако се светли и бебешки што викаш ти. Не изгледа убаво. И пробав едно време да се бричам, и поголема мака не сум видела. Ај шо ќе се избричиш, ама после што да ставам на лицето?! Алкохол не, за после бричење не, ме иритираа, крема исто не. Ајде после некој саат супер е лицето. Ќе се средам, нашминкам, милина. Следниот ден се допирам, боцкам.. И ајде наново.. И секој ден ова?! Па нема шанси...

На Salome, Oxymoron и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    Еве вие што сте учеле бејзик бајолоџи слободно применувајте го тоа, ние останатите ќе продолжиме да живееме во заблуда и страв од постанување Чубака во лицата. (Сарказам, во случај да не се разбравме добро).

Не гледам потреба за бричење, поготово не на лице, ама како сакате.

На andromedae, OmniaVanitas, Dgirlll и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Можда, не викам не. Кај себе имам приметено каде што веѓиве сакаат да ми се спојат со косата. :D
    Ако заборавам недела дена да се исчупам, ко праска ми е челово на сонце.
    Да ги заборавам подолго, па без чело ќе останам.
    Ексик па и пудра ако ставам, на сонце има ко werewolf да сум. :D

Ама ко шо реков, to each their own. Не реков идете средете се, ама посочив дека паѓа у очи заради пудрата.
    Поготово ако е мат или камена, бетер ги прави.

На Petra777 и kjukli им се допаѓа ова.
  20. jovanovska94

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Освен ако се црни, во ниту еден друг случај не би препорачала депилација на лице. Скраја да е бричење.

Со бричење не се згуснуваат, ниту раснат во поголем број, ама раснат мноогу побрзо и бидејќи се пресечени боцкаат и делуваат уште погусто и поцрно.
    Депилација со шеќерна е солидно решение за девојки со црно влакно, оти кога веќе имаш таков проблем, бараш најдобра солуција.
    Ама ако се светли и тенки, треба да имаш ептен вишок слободно време да се нафатиш на депилација, онака из чиста мира. Абре само една беља си отвараш.

Инаку, со камена пудра навистина по- истакнати, ама што е - тука е.

П.С. Додека бевме 8мо одделение, една моја познаничка ги избричи брковите, боцкаше девојчето, едвај ги оправи надусниците. После тоа на сите им објаснуваше да не им падне таква глупост на памет, а камо ли да ја реализираат.

На Oxymoron и Jordanovska-K им се допаѓа ова.