За разлика од предходната слика овде порите ич не ти се познаваат, морам да го пробам и овој прајмер за мрсна кожа. Инаку шминката ти е одлична!
Убаво ми си нашминкана, ама другиот пат гледај сликај се од поблиску да се гледа повеќе шминката нема потреба од толкави фотосесии
Сликата има малку ефекти поради тоа што е од инстаграм, но се работи за светлина сенки и сл. Вака сенките и карминот се во живо вакава боја. Лицето ми свети малку ама сепак ова е на крај на вечер после свадба сликано, од многу „забава'' светнав. Шминката е истата што ја користам и во неколку комбинации поназад, не користам скапа шминка, но од производиве сум задоволна па редовло си се шлакам. Сенките Авон mocha latte во комбинација со една светкава моно сенка од голден роуз, тушот е минхетан, онаков како гел, карминот голден роуз како моливче нијанса 2. Пудра користам од боржуа хелти микс, ептен ми е погодена. Спојлер: Слика
На крај на вечер е сликано затоа е малце избледена шминката. Не обрнувајте внимание на моите не чупани веѓи
Сите сенки се од една no name палета од ali express. Користев различни нијанси на кафеави сенки и светло тиркизна во средината. -Golden rose туш со мека четкичка -Oriflame the one eyebrow kit -Aura течен коректор 301vanilla -Garnier bb cream combination to oily skin light -Камена бела пудра she (нема бројче) -Бронзер golden rose 103 -Руж golden rose 05 -Catrise 030 1001 golden nights (како хајлајтер) -golden rose жолта маскара и essence i love extreme црна.