Clinique BB krema Catrice Camouflage korektor MUR Flawless matte senki Golden Rose Contour kit MUR Light Reflecting Highlighter Спојлер http://rosee96.blogspot.mk/2016/11/make-up-revolution-radiant-light-review.html Golden Rose Matte liquid lipstick izmeshan so don Juan ama ne mi teknuva brojka ke vi pisam pokasno ako ste zainteresirani Rimmel Stay Matte Kamena pudra 001 Bourjois Liner pinceau Clinique high impact mascara
@simoncelicius Golden Rose Matte Lipstick Crayon бр. 14 Бидејќи не е комплетно мат, одозгора ставам бебешка пудра.
Имам кафеаво моливче за веѓи од флормар ставено преку цела уста. На капакот имам ставено златна сенка од есенс палетата со шимер бои, помешана со розевкаста нијанса.
Благодарам! Ретко нанесувам туш, од причина што мислам дека не го правам добро тоа, што од брзање и немање време и не бев сигурна дали е добро. Е, сега сенката ... Ми е срам да кажам што сенки користев, не се некој бренд ... Срам, не срам јас да си кажам. Сенките се стари, но морам да признаам дека сум многу задоволна од нив, трајни се и има преубави бои, што е и причината поради која ги користам. Еве слика од нив: Покрај нив користев и сенки од Авон, а конкретно за на капакот со ѕвездичка се обележани сенките кои ги користев. На капакот прво ја користев кафеавата сенка, но ми беше досадно , па ја додадов розовата сенка. Лоша камера (+ средна пигментираност на сенката) и на сликата бојата не е многу интензивна. Кога почнам да пишувам не знам да престанам.
@Irreplaceablee не е туш, сенка е , од Wet n Wild. Нанесувам со четка неправилна форма, а потоа со влажна марамица и давам форма.
@mssuniquee Шминката ми е малку и така и така, ама дојдов да кажам дека многу ми се допаѓа како искрено и позитивно си насмеана, што привлекува повеќе од било што Keep it like that
Malku od poodamna e, pa nz dali ke ti tekni da mi kazes sto brojce e karminot, dali se brisi lesno ili ne, kade mozam da go najdam? Preubavo ti stoi.
@Lorins ти благодарам многу карминов е мат , сличен на тие од Голден роуз течните мат кармини не се брише лесно , јас го земав од Сефора продавниците , најблиску ги имаш во Грција. Инаку нијансата е Sephora marvelous mauve 13 Баш имав пишано и во темата за кармини , кај и да е ќе ги донесат новите нијанси на Голден роуз , мене ми кажаа наскоро , еден од овие 13, 16,17 ми личат на тој од Сефора , па кога ќе ги донесат можеш да пробаш , исто и овие кармини се многу добри а евтини
Преубава! На прв поглед мислев дека е професионална фотосесија. Ми се допаѓа што бојата на блузата и карминот ти се ускладени...Кога сме кај нив веќе, ќе можеш да ми кажеш која бројка е карминот?