Знам дека темава е мојата шминка, ова не сум јас на видеото, но ова е една пријателка блогерка за фризури со која неодамна имав соработка. Шминката е по повод Новогодишната ноќ за 2017 и да видите како умеам друг да нашминкам. Се надевам дека нема да ми замерите што овде постирам
Me gusta mucho Иста нијанса имам, скептик бев дали ќе ми стои исто како тебе, ама преубаво делува. Освежување се нијансиве на лила.
@crazylady Течна пудра - Miracle Touch Max Factor Коректор - Catrice High coverage liquid concealer Бронзер и контури од Golden Rose новата палета за контурирање Хајлајтер - The Balm Mary Lou Сенки - Too Faced Grand Caffe paletite Туш - Seventeen Маскара - Essence Lash Princess Nyx гел за веѓи Кармин - Golden Rose liquid lipstick 12
Кога ќе видам од тебе нотификација едвај чекам да отворам да видам каква слика си ставила. Секогаш се ми се свиѓа, совршенство. Него сакав да те прашам, коректоров на катрис има жолтеникави нијанси или се розевкасти? Пошо кај и да гледав имаше само еднаа или две останати бројчиња.
@Irreplaceablee Aww фала ти многу Инаку има со жолт подтон 020 Light Beige, прекрасна е нијансата летото ја користев, сега ја имам 010 дека сум посветла и морав, инаку 020 е многу подобра нијанса.
Па да и јас бев скептик. Во живо стоеше подобро од на сликата бидејќи изгледа на сликата за нијанса посветло. Овие дена другите ќе ги испробам хаха. Очекувајте ме со слики пак Ако сум досадна кажувајтеееее
Извини што ќе ви упаднам во муабетот, од коректорот има само 2 нијанси 010 и 020. Прекрасен е, многу траен и можеби 020 на тестер ќе ти изгледа темно за под очи, ама те гледам на сликите и мислам дека супер ќе ти одговара. Јас имам средно светол тен со жолт подтон и 020 ми е одлична. И морам да ти кажам, девојко шминката ти е wow . Таков талент, толку прецизна рака, едноставно мораш да станеш мејкап артист. Јас ќе ти бидам редовна муштерика
@koritsaki линијата на тушот ти е премногу долга, речиси се спојува со веѓата, а тоа не би требало да биде така. Премногу "коцкасто" си ги направила веѓите во горниот ќош и забележав дека одоздола си испуштила еден ред влакна а нагоре си доцртала. Не е лошо, ама не внимаваш на детали и не си доволно прецизна, па шминката генерално ти делува хаотично и по малку "замачкано".
@Rebecca_R хм , во врска со тушот , да може и предолги линиите ги правам , но гледам да ги правам подолги поради спуштените капаци и воопшто не стои убаво кратка линија кога ќе го отворам окото, се уште се немам навикнато линијава баш кратка да ја правам . А за веѓите , во последно време ми се допаѓа да ги носам такви заоблени и подебели ,а понекогаш знам да не ги истакнувам и дотолку. Но незнам зашто шминката би изгледала толку хаотична поради овие две работи
Zatoa sto vegjite se kruna na liceto i toa "kockestoto" oci bode vo zivo sleden pat gledaj na pocetokot da ne se tolku naglaseni napred zosto ne deluva ubavo i crtajgi tvoite imas ubava debelina, ne gi ostavaj taka dolu vaka kako sto se deluvaat "nesredeno" a za kozmetikata mnogu ti ljubomoram da znaes.
@koritsaki епа баш поради тоа што имаш спуштени капаци не изгледа убаво долгата линија. Најубаво би изгледала ептен тенка линија која завршува најмногу 5мм од крајот на окото. За подебела линија е ептен tricky кога имаш спуштени капаци, па не би ти препорачала да ризикуваш. Веѓите вакви делуваат ептен неприродно и "замачкано" баш поради тоа што горе си доцртала а долу си испуштила неколку влакненца. Јас велам генералниот впечаток е messy, за разлика од кај @Rose96 (последна е твојота слика па затоа те наведувам како пример) каде што секоја линија е строга и на свое место, па ефектот е фантастичен. Сум забележала дека имаш палети на кои секоја девојка може да ти подзавиди. При толкав избор и квалитетна козметика, ти треба само повеќе труд.