Еве постара слика, има година, ама нема врска, тука со црно косиче сум била, битно шминката ми е топ, сакам да ви доуловам дека многу убо шминкам... И тоа јас сеуште не сум си го сликнала окчето онака од блиску, да напрам една квалитетна слика. ЛОЛ, па да паднете сите на Г`з. Хаха <3 Како го сенчам окото, чудесно, си играм со четките за контури, за сенки, коректорот и хајлајтерот. ( си се фалам )
@Ѕид на плачот Сликиве не се ми се вклопуваат со пишаново Сликни го окото од блиску ете или напрај еден туторијал да видиме какви техники и вештини поседуваш, вака не се важи не паѓаме на г'з.
Од тоа што го гледам имаш too much бронзер или руж. Скоро до уста и е ептен дебело нанесено. Можда е до квалитетот на сликата, не знам.
@coco mademoisele сама се шминкаш или си ставила слики после шминкање за пари во некој салон? Не за друго, ради рекламата estee lauder позади. Е ако имаш таква реклама дома, тогаш моја грешка, однапред се извинувам. Инаку на последната слика апла се гледа дека си се сликала beauty face, па не е фер за другите девојки кои ставаат слики без никаков ефект, па се гледа и пора и брчка и влакно и се.
@coco mademoisele епа во тој случај се важи. Инаку јас имам замерка за веѓите, кај што почнуваат, конкретно тој агол горе ми е премногу "коцкаст". Многу поприродно би делувале кога би ги направила вакви. Spoiler А што се однесува до преостанатата шминка, ми се допаѓа, особено комбинирањето на сенки и кармин. Би дошла да се шминкам кај тебе. @piglet1 иста е девојката, погледни го обликот на лицето, очите, веѓите. А дека различно нанесување на сенка, различно комбинации на нијанси, па и различна фризура можат да сменат некого, можат. Пример и јас сум мноогу поразлична кога имам сенки (стави на тоа дека ме шминка професионалец или другарка која има хвар, па има и контури, руменило и се со ред) и кога имам само туш и кармин.