Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вашата шминка низ слики

Дискусија во 'Лице' започната од s1a1n1d1r1a1, 9 август 2011.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.022
    Untitledh.jpg

На buba4e89, kikkki, sorbet и 69 други им се допаѓа ова.
  2. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
  3. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    ☺☺

Прикачени фајлови:

На Arjanit2021, Quuen, emkaemka и 16 други им се допаѓа ова.
  4. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    18.022
    Си најдов сама замерка - трепките, дефинитивно треба повеќе слоеви маскара да ставам. поубаво би било,

На VivienLeigh, kjukli, Бисерче95 и 45 други им се допаѓа ова.
  6. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    10.378
    Јас ќе те советувам ружот да го ставаш на јаболчниците, а не како бронзер. И подобро би било да одбереш некоја поприродна светла боја.
    А карминот многу ми се свиѓа. :inlove:

На kjukli, shining_star, Veki4kaa и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.038
    Допаѓања:
    14.526
    IMG_20170106_051917.JPG
    Хоби во 5часот- учам да се шминкам

На kjukli, Quuen, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    page.jpg

Користев:
    - Make up Revolution Flawless Matte palette
    - Essence All about Roses palette
    - Golden Rose liquid eyeliner
    - Essence I love Extreme mascara

На VivienLeigh, kjukli, Бисерче95 и 28 други им се допаѓа ова.
  9. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    @Irreplaceablee многу убаво освежување на темава си, браво! :inlove: Мислам дека треба да поработиш само на веѓите, доколку ги затемнуваш со нешто во прашкаста структура, не помага многу, знам по себе, зошто и јас неколку пати во животот сум ''страдала'' од процесот на пуштање веѓи. Колку макотрпна и фрустрирачка работа е знаат само тие кои поминале низ тоа;(Нешто како Anastasia Beverly Hills Dipbrow pomade e лек за веѓи кои се уште не се во форма поради пуштање. E сега малку скапичко е ама со оглед на тоа што многу почнаа да произведуваат слични такви, може има некој dupe.:)

@1209 Мене веќе срам ми е да ти кажувам колку си убава, да не бидам погрешно сфатена :$ Шминката е едноставна, прецизна убава ама немаше да изгледа така како што изгледа, да не беа твоите перфектно правилни црти. Исто важи и за @Mama25 кога ја погледнав сликата ме потсети на оние што ги следам на инстаграм што се шминкаат. Препрекрасна си:inlove:

@blueeparadise ништо без соодветни четки. Четка за блендање е буква А во шминкањето. Ти ја препорачувам четката за блендање на импала по цена од 110 денари. И покрај сите професионални и скапи четки кои ги имам, нема шанси да не посегнам по оваа четка секогаш кога се шминкам. Преку година дена ја имам, ја мијам често и не сум забележала да паѓаат влакна, во одлична состојба е.Јас сум изненадена од квалитетот. Можеш и да си порачаш на али експрес четки за почеток.

Лицето ми е лом овде од пмс и стискање од моја страна :wasntme: Секогаш во пмс многу се исфрлам, ама среќа брзо ми поминува:)
    IMG_2324.JPG
    IMG_2325.JPG
    IMG_2323.JPG IMG_2322.JPG

На Arjanit2021, sorbet, krofnicka27 и 81 други им се допаѓа ова.
  10. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    5.552
    На Бисерче95 и Rose96 им се допаѓа ова.
  11. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    @LaraSolare те препознав. :D Мислам не се знаеме лично ама Куманово е мал град, сите излегуваме на едни исти места, кога живеев таму те имав видувано.
    Ми се допаѓа шминката и користените производи се топ, полесно е да се нашминкаш со квалитетни шминки, изгледа убаво навистина. За четката на импала ке се сложам со тебе, и јас ја користам и ми е незаменлива, иако имам четки од МАС добиени на подарок, јас почесто посегнувам по овие поефтините. Единствена забелешка ми е карминот, ама тоа е ствар на вкус. Јас не ги сакам ваквите бои а посебно не на јака шминка. Не знам некако неприродно ми изгледаат, модреникаво, што знам. :?: Се останато перфектно.

Само уште нешто да те прашам. Не гледам добро тоа на првата слика снопчиња трепки се или јас лошо гледам без леќите. Ако се, ме интересира каде ги купи и како самата ги ставаш, и цена нормално. Поздрав :hai:

На Jordanovska-K и LaraSolare им се допаѓа ова.
  12. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Хаха епа мал град, мала држава тешко е да останеш анонимен :) Инаку карминот знам дека не е нешто што секој би носел, но јас многу сакам да експериментирам и ми здосадуваат понекогаш оние класични бои и nude lips на секоја можна појака шминка

Инаку да снопчиња се, ама од овие на сликата не сум нешто многу задоволна, некако по крути ми изгледаат од оние на кои бев навикната претходно. Овие ги земав 80 или 100 денари на Бит пазар, ги лепам со чупалица и лепак за трепки. Ставам по 5-6 снопчиња на една страна, на од прилика исто растојание и каде што чувствувам дека има потреба од густина. Првин оставам лепакот да се подзасуши на нив, ги местам и оставам да се зацврстат па после ставам маскара. Еве видео да видиш од прилика како треба да се позиционира раката и окото, има така како да кажам финта како да ја држиш чупалицата.
    Еве споредба со овие и оние на ардел, пробав од блиску да сликам не знам дали може да се види дека овие на ардел се потенки, помеки и fluffy на врвовите и даваат поприроден изглед. Иако во дискотека не верувам дека некој го забележува тоа освен јас самата:D IMG_2326.JPG
    Лично не преферирам многу долги, вештачки ми изгледаат, јас ги земав најкратките и оние што ми изгледаа најтенки и најприродни што ги најдов,medium должина. Исто бидејки немам пократки кога лепам на средина и на внатрешниот агол од окото ги кратам со ножички од после зошто повеќе ми се допаѓа, не се забележува дека се вештачки така.
    Еве слика од двете како им изгледа пакувањето. Ардел не ми се купени од тука. IMG_2327.JPG

На simoncelicius, Jordanovska-K, Acka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Jery

Jery Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    49
    Светките од каде се и какви се и колку пари ☺☺☺☺многу прашања ххх

14. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Светките се исто од Бит пазар, 30 денари, ама јас ги ставив во вакво кутиче, во мали кесички беа. Единствено место каде што најдов ситни светки беше кај тој човекот што има 2 тезги една до друга, и што продава многу алатки за нокти правење и плус шминки. Ако си од Ск или си била на Бит пазар мислам дека ќе ти текне за кого зборам:)
    Покрупните светки што ги имам дома не ми се лепат толку убаво, така да внимавај кога бираш :)

15. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    @Sw3et.Ang3l како си задоволна од flawless matte палетата, дали сенките се убави за работа или се суви? По која цена и од каде ја порача? Јас ја гледав на официјалната страна ама шипингот скоро колку палетата беше и се предомислив :)

16. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Сенките се преубави лесно се блендаат и не се суви воопшто. Малку е помала палетата отколку што очекував но за таа цена се супер. Инаку ми ги донесоа од Англија а порачани се од страната на Superdrug цената им беше 8фунти. Таму шипингот е бесплатен а незнам може да провериш дали праќаат и за МК.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.346
    Допаѓања:
    2.611
    Малце сум офф топик ама да прашам каде можам да ја купам четката на импала и колку пари е?:)

18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Јас ја купив пред едно 2 години сигурно, во една локална парфимерија во Куманово. Во Скопје ја немам приметено каде точно ја има, еве @LaraSolare нека пише, може таа од друго место ја земала. Јас мислам дека би требало да ја има низ продавниците на Голден Роуз во Скопје. инаку не чинеше повеќе од 150 денари.

На LaraSolare и ana-sweet им се допаѓа ова.
  19. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    15941981_1822227374732972_1958845833_n.jpg

На kjukli, biGirl, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  20. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас ја купив 110 денари од парфимеријата карши Полицијата на Бит пазар, значи таму има 2 парфимерии на првата пишува Мода, а на оваа втората Импала, од втората ја имам земено.Воопшто не се услужни и жал ми е да им праќам луѓе да им прават промет, колку да се знае :D

Ако не си од Скопје види по локалните парфимерии каде што држат Импала.

Еве како изгледа четката
    IMG_2328.JPG IMG_2329.JPG

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.