После многу долго време носам црвен кармин и мислам дека совршената црвена нијанса и то како може да ти ја крене самодовербата на едно повисоко ниво. Инаку дека е за дневен изглед не нанесував плус сенка затоа што тушот е доволно впечатлив.
Bev denes vo city mall so cel da go kupam arno ama vo cosmo mnogu sturo edvaj nesto im ostanalo od rimmel a vo dm gi nemase
Нови им се сигурно наскоро секаде ќе ги има, само се надевам дека ќе ги имаат баш сите нијани јас сум повеќе по нјуд нијанси а тие баш имаат една прекрасна 700 trendsetter и морам да ја имам хаха
Мат се ама некако не се суви при нанесување ептем се кремасти и многу пигметирани, јас црвена имам само незнам како е со другите нијанси ама оваа 700 сигурно ќе ја купам ако ја донесат Македонија. Јас немав проблем со сушење на усните ама само 2 пати го имам нанесено ќе го тестирам уште малку и ќе ви пишам.
На времето имаше еден каталог на Севентин и девојката што беше ставена е ИСТА како тебе. Одлична шминка!
Ама Зоне, дефинитивно е убаво освежување на темата. Па пред некоја страница се муабетевме дека сите се по ист терк нашминкани денес, бла бла... Мене ми е баш тајмлес нејзинава шминка и некако многу classy ми делува целокупниот изглед. Можеби малку со сенката не се поклопува со моменталните трендови, јас лично не би носела толку силна (не ни носам сенки) но еве, да речеме прашање на вкус. Се' додека убаво и' стои и и' ги истакнува цртите - а мислам дека во случајов токму тоа и успева да го направи - јас ја прогласувам шминка за одлична. Дефинитивно паѓа во очи. Да ја видам во живо ќе и' се извртам.
Фала многу Малку експериментирав со шминката, обично не практикувам толку драматична шминка, ама еднаш треба да се проба
@Doozy Каков мори тајмлес? Инаку, јас не зборував за сенката, туку за концептот воопшто, монохроматскиот Мене сенката ми е супер, освежување индид, само за кармин или понежна неприметлива боја или сјај ќе било доволно А за претходните муабети, беше исклучиво за глинестите кармини
Спојлер: Еве ја Еве го моделот, Гркинка била. Сега занемарете шминка, ова пред најмалку 7-8 години е сликано. @marta993 иста ми е како тебе. @Summerlover Зоне ма, па таков изглед со средени веѓи, нежен кармин и убаво нанесен туш мене ми е секогаш убав. Добро, се разбравме, јас се фокусирав на други делови, ти на други. А сега видов дека пишала монохроматик, јасно. Веројатно го збунивме девојчето. Сепак од мене само пофалби!