Не верувам дека постои девојка која би побарала да и стават Импала пудра. Импала ако ми стават исто како паштета да ми ставиле ( карнекс)
Кажав во друга тема ќе излезе дека ептен го напаѓам студиово ама не можам да ги преболам уште парите. 2 500 шминка со трепки и фризура.Пудра да Импала ми стави,друго ГР,Аура
Изгледа ме разбра погрешно, не промовирам шминка работам со промоции и треба да сме нашминкани, а нè шминка Фросе. Те сфаќам што сакаш да кажеш, како што кажав и предходно има премногу брендови на шминки не се само тие на сликата, не значи дека ако има Импала дека нема други квалитетни и поскапи брендови. Во врска со истрајноста мене ме има шминкано во 11h а сум ја вадела шминлата во 1 по полноќ. Цел ден ми траеше, не мрдна. Тотално си во право, и јас го имам истото мислење. Ве сфаќам што кажувате сите уназад, но јас од искуството тука знам дека финалниот резултат е одличен. Да не било така немало да има толку клиентки што по 10ти пат доаѓаат да се шминкаат, нели? Само незнам како заклучи дека нема купено и дека не користи... имаат квалитетни шминки, незначи дека ако има импала има само тоа. Никој не ве тера да давате пари ако мислите дека не вреди, нит кажав мора да дојдете. Само го искажав мислењето во однос на завршниот резултат и го почитувам тоа што вам не ви се допаѓа, пак ќе повторам има и многу други брендови на козметика. Баш и јас сакав да пишам дека темата е за наши слики и дека ова прерасна во дискусија наменета за друга тема. Повелете и слика од една моја омилена шминка, ми траеше цел ден, не сакав ни пред спиење да ја извадам.
Од лице на лице идат четкиве? И само овие се? Јас не би сакала да ме шминкаат со нечисти четки. Фран ги фалеа доста...
Не идат од лице на лице секако, секоја девојка користи посебен сет, 4 девојки се... многу нормално и јас не би дозволила
Убаво девојче, се тоа ок,ти си знаеш. Но не гледам причина зошто да им се правдаш на некои поединци. Темата е вашата шминка низ слики т.е. да прикажеш како се ти шминкаш од твоја рака, а не од туѓа рака. Друго, да не те лажат не постои шминка што ќе го регулира потењето на лицето, тоа е нормално секој го има и ќе го има. Ама ти си знаеш.
Сте ја промашиле темата! Си имате посебна тема за се' и повторно ги трупате темите со оф топици. Една погрешна слика е повеќе доволно да ве боцне за да почнете да се расправате за на крај да сфатите дека до одреден степен и еден и друг е во право.
Целосно се сложувам со реченицата дека џабе е и најквалитетна шминка доколку не умееш да ја користиш. Техника секако дека е битна, мислам хелоууу, клиентот дава пари за да го улепшаш, а не да го направиш ко кловн. И 500 денари да платиш, и тоа не се малку пари и кога ќе отидеш некаде да се нашминкаш, очекуваш од таму да изгледаш прекрасно. Од мое искуство оние кои шминкаат за 300-400 денари не вредат ништо. Јес да Фиторе се речиси совршени, ама ако од пудра не користат Есте, јас 200 евриќи не давам. Жално е тоа што на пазарот за 500 можеш да добиеш шминка која изгледа секако, само не добро. Како да кажам, не е ни пристојно. Користените производи треба да ја дефинираат цената, а не техниката. Да и кажеш на курсистката дека С нема од симетрија. Не знам како не можеш да забележиш дека двете очи ти се различно нашминкани. Па тој црниот дел толку упаѓа во очи, тоа е чудо. И фали блендање, ама девојката прво и основно, не ја нанела сенката симетрично. Ама јас нема да дадам 1500 за импала. Јер и целата да ми ја стави на лице, ќе ја кошта 150 денари. А каков избор на пудри има?
Tochno taka,tehnikata I talentot e pred se...megutoa po moe mi nema apsolutna povrzanost izmegju profesionalna akademija Za Makeup Artisti da rabotat I uchat so neprofesionalen Makeup , a chetki??? Toa isto ke mu dojde vo profesionalno muzichko shkolo mesto na pijano da im se dade na studentite ,sintisajzer ..pa shto ima veze I toa ima tipki I ispushta zvuk!!! ..me razbirate !!!
Ne mozesh da znaesh vaka od golo oko ako pakovkata e otvorena(kopii na Morphe na ton ima,Ma sve Sega kinezive kopii napravija od brendiranive kozmetiki)
Зошто ако имате природно добри усни уште толку ги зголемувате . Зошто толку сакате да бидете во Мелита фазон?