Девојки, ве замолувам кај објавените слики да користите што е можно помалку ефекти, со цел убаво да се долови шминката (што е и поентата на темава всушност). Да ги оставиме сликите со премногу ефекти и филтри за на соодветните социјални мрежи, а овде да покажеме како умееме да се нашминкаме. Фотографијата на @Versace Btch 24 нема да ја тргнеме, меѓутоа навистина ве замолувам во иднина да го почитуваме ова, за да не дојдеме до ситуација нечија фотографија да биде отстранета.
Спојлер Веѓите не ми се депилирани иначе ќе сликав со задна За прв пат ставив туш без опавче. Спојлер: Користени производи Туш nyx +маскара maybeline Подлогава од anew е посебна прича предобра е, фалби во др тема.
@buba4e89 А тебе најубаво ти стои оваа шминка по неутрална, баш ти ја истакнува природната убавина. Многу ми се свиѓа бронзерот/руменилото, (не знам што е), може да го сликнеш ?
Фала ти и на тебе. Bourjois Air Mat 04 beigde, во последно си гледам на инстаграм видеа со неутрални нијанси на шминка и само кон неутрални ме влече.
Се извинувам за веѓите некако ептен темни ги направив , ставив гел повеќе од што требаше али нема назад сега
Од свадба. Го имам карминот на малена 119, ама слабо се познава. Тука сеуште не бев облечена, затоа сум со шминка и обична маичка.
Првата слика е со задна камера, а втората е со предна. Се мислев околу карминот. Ќе го бришам,ќе ставам посветол.
@QweenSM Трепките твои ли се? Ако да, која маскара користиш? @buba4e89 Мене карминот ми се допаѓа. Убава кафеава нијанса.
Мои се да, преголеми ми се, дури и некогаш не ми се допаѓа тоа. Ја користам маскарата на Miss Sporty жолтата.
Спојлер: Користени производи 1. Марк Џејкобс Ремаркабл - пудра 2. Artdeco Camouflage Cream 3. Rimmel Stay matte - камена пудра 4. Анастасиа Беверли Хилс - контур кит 5. Artdeko руменило број 19 6. Анастасиа Беверли Хилс - Modern Renaissance палета 7. Анастасиа Беверли Хилс Dipbrow Pomade - Medium Brown 8. Golden Rose - ајлајнер 9. Maybelline Rocket Volume Express - маскара 10. Анастасиа Беверли Хилс илуминатор - Starlight 11. Golden Rose Мат креон број 14